mekan.com Yemek Kulübü, Sıra Gecesi Konseptli Etkinliğiyle Ramazan Bingöl Et Lokantası'ndaydı

Dün gece mekan.com Yemek Kulübü olarak, İstanbul'un son zamanlardaki en gözde mekanlarından biri olan ''Ramazan Bingöl Et Lokantası''nda, sıra gecesi konseptiyle tadına doyulmaz bir etkinlik gerçekleştirdik. 



Ramazan Bingöl Et Lokantası’nı ve etkinliğimizi anlatmadan önce, Ramazan Bingöl kimdir, sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ramazan Bingöl, 60'lı yılların sonunda Urfa’da Dünya’ya gelmiş. Küçük yaşlarda İstanbul’a gelip, iş hayatına atılmak zorunda kalmış ve bir başarı hikayesinin de ilk adımları atılmaya başlanmış. Sakız satmak ve berberlikten, şu an bir marka olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen Ramazan Bingöl, restorancılığa başlamasıyla kısa sürede işlerini geliştirmeyi başarmış. Bu süreçte eğitim aşkını da kaybetmemiş ve liseyi dışarıdan bitirmiş; sonrasında da Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde okumaya başlamış. Bununla da yetinmeyip, pek çok üniversite ve meslek yüksekokullarında ders kitabı olarak okutulan 2 kitap yazmış. Eğitime ve kitap okumaya verdiği değeri tüm çalışanlarıyla da paylaşan, yol gösteren, babacan Ramazan Bingöl, tecrübeleri ve olgunluğuyla herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Yaptığı işe duyduğu sevgisi ve saygısı her halinden belli olan Ramazan Bey, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği TÜRES’in başkanlığını yapıyor. Adını taşıyan ''Ramazan Bingöl Et Lokantası'' adıyla Esenler Giyimkent, Ümraniye ve Bayrampaşa şubeleriyle de, kaliteli ve leziz sunuma imza atıyor.

Fotoğraf Kaynak: ramazanbingol.com

Gelelim etkinliğimize ve Ramazan Bingöl Et Lokantası'na!
Ramazan Bingöl farkıyla hazırlanan yöresel lezzetleri tatmak için, Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın Giyimkent Esenler Şubesi’ndeydik. Daha girer girmez mekan bizi ihtişamıyla büyüledi. Güleryüzlü bir karşılama ve mekanın otantik atmosferi tüm konukları etkilemeyi başardı. Etkinliğimize, Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın özenle hazırlanmış, çok özel isimleri ağırlayan ve toplantıları elit kılan farklı konseptli odalarını gezerek başladık. Bu odalar içinde en çok dikkat çeken kuşkusuz ''Altın Oda'' oldu. Adını ise odadaki her bir ayrıntının altın kaplama olmasından alıyor.



Altın Oda, Gül Oda ve Lale Oda’yı gezdikten sonra, Sıra Gecesi Odası’na geçip, leziz etkinliğimize yuvalama çorbası, bostana salatası ve haydari ile başladık. Çorba ve mezelerin yanında gelen tatlımsı ekmeğe ise bayıldık.



Sürpriz bir şekilde tarihi kıyafetlerle odaya gelen şerbetçi, hepimizin yüzünü güldürdü. Etkinliğimizi şereflendiren Sayın Ramazan Bingöl, 500 yıllık geçmişe sahip Osmanlı içeceği olan Demirhindi Şerbeti hakkında hepimizi bilgilendirdi. Bu şerbet, Hint hurmasından yapılıyor ve içerisinde tarçın ve zencefil bulunuyor. Yumuşak, leziz bir içime sahip olan şerbet, demir eksikliği, kansızlık ve sindirim güçlüğü yaşayanlara iyi geliyor. Ramazan Bey, bu şerbeti ''Evlilik Kurtaran Şerbet'' olarak adlandırıyor. Kadınların çoğunun muzdarip olduğu kansızlık ve D Vitamini eksikliği, sinirli bir ruh haline sebep olduğundan, bu şerbeti içen hanımların hem daha sağlıklı hem de sinirlenmeyen, pamuk gibi bir hale geldiklerini söyleyerek, neden ''Evlilik Kurtaran Şerbet'' olarak adlandırdığını açıklıyor. Ve sonuç olarak bu mucizevi şifalı bitki bizlerden tam not almayı başarıyor. Belirtmeden geçemeyeceğimiz bir husus da, Ramazan Bingöl Et Lokantası’nda içeceğiniz şalgam suyu. Acı ve acısız olarak yapılan şalgam suyu, kendi üretimleri ve gerçekten lezzetine diyecek yok.



Veeeee işte bir sıra gecesinin olmazsa olmazı çiğköfte! Ustamız hünerli elleriyle, yöresel ve has malzemelerle, usulüne uygun şekilde çiğköfteyi yoğurdu ve servis etti. Gerçek çiğköfte neymiş, nasıl olmalıymış görmek isteyenlerin Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın çiğköftesini mutlaka denemesi gerekiyor.



Etkinliğimizi gerçekleştirmeden önce Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın içli köftesinin namını zaten duymuştuk. Özellikle haşlama olanını tercih etmemiz konusunda aldığımız öneriler bizi oldukça memnun etti. İç malzemesindeki cevizin boyutundan, sarımsağın kullanım oranına kadar bir içli köftede olması gereken herşey en doğru şekilde hazırlanmıştı.



Ana yemek olarak sunulan karışık kebap tabağında yok yoktu. Fıstıklı kebaptan fındık lahmacuna, urfa kebabından tavuk şişe kadar herşeyin hakkını vererek pişirdiklerini bir kez daha kanıtladılar. 



Tatlı konusunda geniş bir menüye sahip olan Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın, favori tatlıları künefe ve kabak tatlısı oldu. 



Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın Kurumsal İletişim Müdürü Melek Kılınç, etkinliğimiz boyunca bize şahane bir evsahipliği yaparken, aynı zamanda kurumla ilgili de bizleri bilgilendirdi. Özellikle her restoranlarında bulunan çocuk oyun alanları, rahat otoparkları ve belki de en önemlisi hayvanat bahçesiyle adeta gönüllerimizi fethettiler. Artan tüm yemekler, mutfaklarda özel olarak ayrıştırılarak, veterinerler tarafından her türlü bakımı yapılan hayvanlara veriliyor. Ayrıca Ramazan Bingöl Et Lokantası’nın her şubesinin bahçe bölümünde evcil hayvanınızla gidip rahatlıkla yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. 



Hem şölen gibi sunulan yemekler hem de zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız hoş sohbetle etkinliğimizi sonlandırdık. Bizi büyük yüreğiyle ağırlayan Ramazan Bingöl’e, güler yüzlü samimiyetiyle gerçek bir ev sahipliği gösteren Melek Hanım’a, saygılı Ramazan Bingöl Et Lokantası çalışanlarına ve katılan tüm blogger dostlarımıza sonsuz teşekkürler.