mekan.com Yemek Kulübü Yastık Altında Kalmış Lezzetleri Baldır Sirkeci'de Deneyimledi

mekan.com
20 Ocak 2016
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

mekan.com yemek kulübü dün akşam Baldır Sirkeci’de keyifli ve lezzetli bir tadım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik; hem deneyimlediğimiz baldır eti hem de binanın tarihi dokusu sayesinde çok güzel geçti. Baldır Özgür Şef tarafından yaratılmış bir marka, Baldır Sirkeci ise Aybars Bey ve Murat Bey tarafından işletilen Sirkeci’de bulunan 3 aylık, yepyeni bir şube.
Birazdan okuyacağınız enfes lezzetleri görmekle yetinmeyip, deneyimlemek isterseniz Baldır Sirkeci dışında Avrupa Yakası'nda Özdilek AVM, Anadolu Yakası'nda Bulvar 216 AVM, Buyaka AVM, Batı Ataşehir Timur Sokak ve Sakarya'da ise İstiklal Mahallesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Bilirsiniz o civarlar tarihi yarımada olarak anılır ve kültürel açıdan çok değerlidir. Bunu bilen Baldır Sirkeci işletmecileri’de 120 yıllık tarihe sahip bu binaya harika lezzetler taşımış ve restorasyonu sırasında karşılaştıkları değerlere hiç zarar vermeden, şahane dekora sahip bir mekan yaratmışlar.
tarihi mekan tarihi mekanlar tarihi yarımada


Tadilat sırasında, duvar boyaması yapılması için eski sıvaları temizleyen ustalar şaşırtıcı bir olayla karşılaşıp işletme yetkililerine haber vermişler. Aybars Bey ve Murat Bey’in gördüğü manzara; tuğlaların üzerinde, yıllanmış damgalardan oluşuyormuş. Sonrasında yapılan araştırmalar sonucunda bu damgaların Şahbaz fabrikasına ait olduğu öğrenilmiş ve bunun üzerine mekana boya yapılmayarak tarihi hatıralar korunmuş. Mekana girdiğinizde sol tarafta kalan duvarda bu damgaları, Aybars Bey’in fikri olan boş çerçevelerin içinde görebilirsiniz.
baldır sirkeci

 

Gelelim bu atmosferde tadacağınız lezzetlere. Döner ve hamburger neredeyse hepimiz tarafından seviliyor ve çokça tüketiliyor. Fakat alternatif aradığımız zaman herkesin aynı anda seveceği ve onlar kadar lezzetli olacak pek seçenek bulamıyoruz. Bu fikirle yola çıkan Baldır yetkilileri hedefi tam 12'den vurmuş ve ortaya baldır etin’den yapılan harika lezzetler çıkmış. 18 saat, düşük sıcaklıkta pişen ve yumuşacık, ağızda erir hale gelen baldır etinden muhteşem lezzetler görüntüsü ile bile iştahları kabartacak cinsten.

Başlangıcı, kış aylarında ‘yemekten önce çorba olsa da içsek’ diyenlerin çok seveceği Baldır Çorbası ile yaptık. Un ve yoğurttan elde edilen terbiye ile lezzetlendirilen bu çorba içine kıyılmış incecik baldır eti ile vazgeçilmez bir tat ortaya çıkarmış. Yanında gelen minicik sıcak ekmekler ile ‘yeme de yanında yat’ bir lezzet olan Baldır çorbasını, bu soğuk kış günlerinde mutlaka denemelisiniz.
çorba baldır çorba


Çorba sonrasında baldır eti’nin karamelize soğan ve mantar ile bir araya gelmesinden oluşan harika lezzet soğanlı baldırı tattık. Yumuşacık eti ve taze baharatlardan yapılan ekmeği ile döner ekmek görüntüsü yakalayan sade baldır bizleri kendine hayran bıraktı. Eğer sizde döner ekmek severseniz bu lezzetli ekmek ile bir araya gelen karamelize, yumuşacık eti kesinlikle öneririz.
baldır soğanlı baldır

Fotoğraf Kaynak: instagram.com/tasterider

Aman diyim! Evet yanlış okumadınız, soğanlı baldırın sonrasında 'aman diyim'i denedik. Dana bonfile'den yapılan ve marinasyonunda 1 hafta bekletilen bu lezzetin sadece ismi değil, lezzetide efsane! Üzerine eklenen peynir sosu ve Baldır Restoran'larına özel ekmeği ise damaklarımızda müthiş bir tat bıraktı.
 

aman diyimFotoğraf Kaynak: instagram.com/tasterider


Sıra geldi, odun ateşinde tütsülenen et ile hazırlanan ve hardal ile bambaşka bir boyut kazanan ‘Baldırami’ye. Bu tat Amerikan usulü hamburger severlerin göz bebeği olabilir. Madem Amerikan hamburgerine boyut atlattık o zaman bu muhteşem Türk lezzetin yanında, Baldır’ın kendi menüsüne özel yarattığı, tazecik yoğurttan yapılan ve kekik, nane gibi baharatlar ile lezzetlendirilerek yapılan ayranını deneyin deriz.
baldır isFotoğraf Kaynak:
instagram.com/tasterider

Son olarak herkes tarafından sevildiğini düşündüğümüz çikolatalı sufleni rakibi olacak tahinli sufle ile gecenin kapanışını yaptık.
sufle tahinli sufleFotoğraf Kaynak:
instagram.com/tasterider
 

Öncelikle bu güzel etkinlikte bize ev sahipliği yapan Aybars Bey ve Murat Bey’e, hızlı ve özenli servisleri için Baldır Sirkeci çalışanlarına ve buz gibi havanın aksine sıcacık sohbetleri ile gecemizi ısıtan tüm blogger dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Başka etkinliklerde görüşmek üzere.
blog blogger katılım sirkeci baldır sirkeci