Moda'da Çardak Altı: Yumma

mekan.com
24 Ekim 2016
265 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Moda, İstanbul'un geçmiş geleneklerine sadık kalabilen nadir semtlerinden biri. Kendine has tarzını koruyabilen Moda, bunu öncelikli olarak eski esnafına sahip çıkarak ve yenileri seçerek kabul etmekle başarıyor. İşte bu yenilerden biri de Yumma. Moda'nın sakin ve samimi havasına oldukça yakıştığını düşündüğüm Yumma, keşfedilmek için oldukça bakir.

Yumma-Cafe-Moda

Yumma'nın sahibi Esra Hanım Gaziantepli. Bankacılıktan direksiyon kırıp, 2 ay önce yıllanmış hayalini Moda'da gerçekleştirmiş. Yumma, dışarıdan ilk bakıldığında sade bir cafe gibi görünse de aslında Antep Mutfağı'nın birbirinden özel yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Antep'ten ve Türkiye'nin pek çok yerinden getirtilen doğal ürünlerle hazırlanan yemekler, özellikle öğle yemeği saatlerinde Moda'da olanlar için harika alternatifler sunuyor. Esra Hanım'ın annesinin kuruttuğu dolmalar, içli köfteler, yöresel çorbalar, Simit Kebabı ve Antep Mutfağı'nda gizli kalmış lezzet Cacıklı Arap Köfte, Yumma menüsünün en iştah kabartanları. Günlük olarak değişen listeye de mutlaka göz atmalısınız.

Yumma-Cafe-Moda

Sabah erken saatlerden itibaren hizmet vermeye başlayan Yumma'da kahvaltı da edebiliyorsunuz. Peynir Çanakkale'den, salçalar Antep'ten, tereyağı Rize'den… Serpme şeklinde sunulan kahvaltıda çay sınırsız. Omletler ise hakiki köy yumurtasından.

Yumma-Cafe-Kahvaltı-Moda
Fotoğraf Kaynak: instagram.com

MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü'nde eğitim alan Esra Hanım, sonrasında pasta ve ekmekçilik atölyelerine de katılmış. Hal böyle olunca mekanda yiyebileceğiniz tüm unlu mamüller Esra Hanım'ın ellerinden çıkma; pastalar ve tatlılar ev yapımı. Tabi böylesi lezzetlerin yanında da iyi çekirdeklerden yapılan mis gibi kahveler olmazsa olmaz.

Yumma-Cafe-Moda

Yumma'nın diğer mekanlara göre en farklı ve dikkat çekici özelliği, dışarıda bir çardak altında oturma şansı tanıyor olması. Geniş bir kaldırımda konuşlandığı için de ne yoldan geçenler ne de mekanda oturanlar rahatsız olmuyorlar. Büyük saksılarda zeytin ağaçları ve sıra sıra dizilmiş çiçekler bazı anlar bir Ege kasabasındaymışsınız hissi yaratıyor. İçeride ise ders çalışmak ve gün içerisinde işlerini halletmek isteyenler için huzurlu bir atmosfer hakim. Asma kat olan bölüm loca gibi düşünülmüş. Dileyen yukarıda mekanın tadını çıkarabiliyor. Yakında üst kattaki raflarda Antep'ten gelen ev yapımı ürünler satılmaya başlanacakmış; meraklısına duyurulur ;)

Yani diyeceğimiz o ki Moda, müdavimi olunası yepyeni bir mekana daha kavuştu. Şimdiden afiyet olsun; mekanın tadını çıkarın.