Moda'nın Yeni Tatlı Durağı: Kup'la İstanbul

mekan.com
3 Ekim 2016
38 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
İstanbul’un en nezih semtlerinden biri olan Moda’da, tatlı mı tatlı yepyeni bir mekan daha açıldı: Kup'la İstanbul. Çikolata, meyve ve dondurmanın kat kat damaklardan midelere aktığı bu renkli mabet, tatlıseverlere farklı deneyimler yaşatıyor.

Kup'la-İstanbul-Kupla-Moda

Moda Caddesi’nden çay bahçelerine doğru ilerlerken hemen sağda, iki tarafında kaşık dekoru asılı küçücük bir dükkan göreceksiniz; işte orası Kupla. Bakmayın küçücük dediğimize, içerisi derinliğiyle şaşırtıyor. Ayrıca rengarenk dekor mekana adım attığınız anda hemen içine çekiveriyor sizi. 



Mekanda  ilk göze çarpan ise duvardaki resim ve eğlenceli yazılarla tatlı aşkını anlatan pano oluyor. Ayrıca masalarda çizgi romanlar olmasına bayıldık. Hem tatlısever hem de bir çizgi roman tutkunu iseniz Kupla’da ekstradan harika vakit geçirebilirsiniz :)

Kup'la-İstanbul-Kupla-Moda

Gelelim Kupla İstanbul’un menüsüne. Compakt bir menüye sahip olan Kupla’nın favorileri ''Kup’un Kadar Konuş'' ve ''Kara Murat Benim''. Kup’un Kadar Konuş’ta son yıllarda şöhretine şöhret katan bal kabağı var. Fakat öyle bildiğimiz haliyle değil, kireçte kabak denilen çıtır bir lezzet şeklinde nefis Belçika çikolatası içinde sunuluyor. Kara Murat Benim’de ise muz ve dondurma gizlenmiş çikolataya çilekler eşlik ediyor. Tatlıların derinliklerine yol aldıkça, bisküvi parçaları şenliğe katılıyor :)

Kup'la-İstanbul-Kupla-Moda

Mekanın kupları kadar dondurmaları da oldukça iddialı. Gelato ve Amerikan tarzının karışımı bir stille hazırlanan dondurmalar çeşitlilikleriyle dikkat çekiyor. Kendi dondurmasını kendi üreten Kup'la İstanbul’da Portakal & Badem, Mascarpone ve Yoğurtlu olan çeşitler mutlaka denenmeli. Oldukça hafif olan bu tatlara yoğun çikolata tadıyla bitter arkadaşlık edebilir. Eğer dondurmada meyve tadını sevenlerdenseniz o zaman Kupla’nın sorbelerine de hayran kalacaksınız. Şeftali şimdiden favorimiz ;)

Kup'la-İstanbul-Kupla-Moda

Kupla’da yalnızca dondurma ve kup çeşitleri bulunmuyor. Profiterol, ekler ve pasta çeşitlerinin yanı sıra yakında menüye waffle da eklenecek. Kadıköy Rexx Sineması’nın karşısında bir şubesi daha bulunan mekanın içecek menüsünde de çay, soda, limonata ve kahve çeşitleri mevcut. Kış soğuklarıyla beraber salep de listedeki yerini alacak. 

Yolunuz Moda'ya düştüğünde Kup'la İstanbul'un birbirinden şık sunumlarla hazırladığı tatlılarının cazibesine kapılmaktan kendinizi alamayacaksınız ;)