Modern Çağ Sanatçısı: Robert Montgomery İstanbul'da!

Belki ismini henüz duymadınız ama eserlerini sosyal medyada en az bir kere paylaştığınıza eminiz. Belki de şuan Facebook kapak fotoğrafınızda Montgomery'nin eserlerinden biri yer alıyordur? Yarattığı yeni sanat formuyla sanata ilgisi olmayan kişilerin bile dikkatini çekmeyi başardı Robert Montgomery... 1972 İskoçya doğumlu Montgomery, resim ve edebiyatı bileştirdiği sanatıyla çağdaş bir sanatçı. Edinburgh College of Art'ta resim okudu ama üniversite yıllarında şiir hep aklındaydı ve sonunda ikisini birleştirip bu yolda yürüdü. En büyük ilham kaynağının da Jenny Holzer olduğunu söylüyor.



Kağıtlarla, tuvallerle işi yok; onun çalışma alanları; bilboardlar, ahşaplar, ışıklar ve ateş. Düşüncelerini, fikirlerini ve şiirlerini insanlara bunlarla ulaştırıyor. Herhangi bir sokağın herhangi bir köşesinde ateşe verilmiş kelimelerle ya da  gecenin koyu maviliğinin içinde parlayan neon cümlelerle karşılaşmak mümkün.

Robert Montgomery İstanbul'da!

Samimi ama mesafeli bir ses tonuyla kalplerimize ve zihinlerimize dokunan Robert Montgomery 19 Mart -  18 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da ilk kişisel sergisini açıyor. Sergi mekanı ise dünyanın en önemli isimlerini İstanbul'a taşıyan etkinliklere imza atan İstanbul'74. Sergi 18:00 ve 20:00 saatleri arasında açık olacak, bilginize.