Mutlaka Yolunuz Düşmeli: Çukurcuma Rehberi

mekan.com
27 Mart 2015
3 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Beyoğlu ahalisinin de sığınmaya başladığı şu zamanlarda sessizliği ve sakinliğiyle bizi de çeken Çukurcuma'yı bir de keşif için gezelim dedik. Antikacılarıyla bilinen semt şimdilerde vintage butikler, galeriler ve kafeleriyle ün salmış durumda. Esnafının hoş sohbetleri, tarih kokan binaları eşliğinde her geçen gün daha da renkleniyor Çukurcuma.

1. Çukurcuma'da Bahar
Mis gibi bahar kokusu eşliğinde ister enfes bir kahvaltı, ister çeşit çeşit mezeler eşliğinde akşam yemeği... Canlı müzik ile daha keyifli bir hal alan mekanda hafta sonları yer bulmak çok zor. Aman rezervasyonsuz gideyim demeyin.


Fotoğraf: http://www.hevesliyamak.com/

2. 49 Çukurcuma
Aynı pizzaları yemekten sıkılmadık mı? Tabii ki sıkıldık, bu yüzden rotamızı 49'a çeviriyoruz. Orjial konsept ve tasarımı eşliğinde çıtır pizzalarından tadıp nefis Nutellasimo'yu mideye indiriyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere nutella dolgusuyla mideye aşk yaşatıyor.



3. Corinne Brasserie
Dünya mutfağının eşsiz lezzetlerinden oluşan menüsüyle İstiklal Caddesi'nin kargaşasından kaçanların ideal mekanı. Corinne Brasserie; yüksek kalite ve uygun fiyatlarla birleşince ilgi odağımız olması kaçınılmaz oluyor.



4. Cafe Cuma
Günlük değişen menülerinde yöresel ve mevsimlik lezzetler sunuyorlar. Kahvaltılar zengin, öğle yemekleri keyifli. Burada her şey taze ve ekmekler ekşi mayalı! 



5. Holy Coffee
Çukurcuma'nın Avrupa tarzı kafelerinden olan Holy Coffee'nin önündeki masalardan birine kurulup, kahveyle ev yapımı keklerinden söyleyip sakin sokağın keyfini çıkarın!



6. Çukurcuma Köftecisi
Çukurcuma'daysan ve canın ev yemeği çekiyorsa adres; Çukurcuma Köftecisi! Anne yemeklerini aratmayan lezzetler Hacıoğlu Sokak'ta büyük porsiyonlar ve makul fiyatlarda.



7. Cafe Lumiere
Rengarenk bahçesi ve ferah atmosferinde sevdiklerinizle güzel vakit geçirip sohbetin tadına varabilirsiniz.



8. 7 Gr Art Cafe
Ferforje masa ve sandalyeler, şirin tenteler... Kendinizi Paris'te hissedebilirsiniz! Bu minimal kafenin yaz aylarında en çok tercih edilen içeceği ev yapımı limonataları. Serinlemek için birebir!



9. Pizza Vegas
Pizza hakkında ne düşünürsünüz bilemeyiz fakat Vegas'ın pizzaları ef-sa-ne! Her mahallede bulunası bu pizza restoranı gün geçtikçe şubelerini çoğaltıyor. Aubergine pizzasında bulunan köz patlıcanın verdiği aroma dünyayı unutturacak cinsten. Denemeden ölmeyin!