Ne Güzelsin Karamela Karamela!

mekan.com
2 Ağustos 2016
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Müthiş bir aromaya sahip olan karamel, pek çok tatlı ile inanılmaz bir uyuma sahip. Yapımı basit görünse de kıvamını tutturmak oldukça zor olan karamelin en çok yakıştığı yerleri sizlerle paylaşmak istedik. İştahınızın kabaracağını biliyoruz; şimdiden affedin :)

Karamelli Dondurma

İster içinde isterseniz üstünde dondurmaya en yakışan aromalardan biri kesinlikle karamel. Şu sıcak yaz günlerinde de ne güzel gider.

Karamelli-Dondurma-Karamel-Sos

Karamelli Cheesecake

Cheesecake’in belki de en güzel hallerinden olan karamelli seçenek, her yerde kolay kolay bulunmuyor. Bulduğumuzda da o mekan zaten favorimiz oluyor ;)

Karamel-Cheesecake

Karamelli Waffle

Waffleınızı neli seçerseniz seçin ama karamel sossuz bir waffle bizce eksik kalır!

Karamel-Waffle

Karamelli Kahve

Karamelle adeta Edi ile Büdü, Döner ile Pilav, Safiye ile Faik gibi yakışan bir diğer şey de kesinlikle kahve.

Karamel-Kahve

Krem Karamel

Karamel sevenlerin tatlı konusundaki ilk tercihlerinden biri olan Krem Karamel, ev yapımı olduğunda da bir başka oluyor.

Krem-Karamel

Karamelli Patlamış Mısır

Henüz denemeyeniniz varsa çok şey kaçırıyorsunuz. Tuzlu tuzlu yemeye alışık olduğumuz patlamış mısırı, şeker ve karamel sosla patlattığınızda oluşan sürpriz tada inanamayacaksınız.

Karamelli-Patlamış-Mısır-Popcorn

Karamelli Pasta

Karamelli dediğimize bakmayın, aslında krokanlı pasta demek istiyoruz. O yemişlerin bir arada kalmasını sağlayan karamelin pastadaki lezzeti nasıl da iştah kabartıyor öyle değil mi?

Karamelli-Pasta-Krokan

Karamel Reçeli

Çok alışık olmasak da keşfeden keşfetmiş ve sofrasından eksik etmiyor. Siz de karamel sevenlerdenseniz bir de kahvaltılarda reçel halini deneyin.

Karamel-Sos-Reçel

Bonus: Karamel Sos Tarifi

Malzemeler: 225 gr su, 315 gr toz şeker, 200 gr krema.

Hazırlanışı: Su ve şekeri kalın tabanlı ufak bir tencereye alın. Ocağı orta ateşte açıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateşte su buharlaşıp şeker kahverengi oluncaya kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Koyulaşan şekerin altını kısın ve karıştırarak tek seferde kremayı ilave edin. Köpürme durduğunda ocağı orta ateşe alın ve krema şekerle tamamen karışıncaya kadar karıştırın. Karamel sosu ısıya dayanıklı bir kaba aktarın ılık yada soğuk olarak kullanın. Afiyet olsun :)