Nutella Cafe Ve Fit Cafe Yan Yana; Seçim Sizin ;)

mekan.com
9 Kasım 2016
13 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Zorlu Center AVM'de açılan Eataly, farklı konsepti ve enfes lezzetler sunduğu mutfağıyla son dönemin en popüler mekanları arasında yerini aldı. Market bölümüne açtığı standlara da iki yeni alternatif ekledi. Biri, 1940'tan bu yana tüm dünyada belki de en çok sevilen kahvaltılık olan Nutella'yı çeşitli lezzetlerle birleştiren ''Nutella Cafe'', diğeri ise sağlıklı beslenmek isteyenlerin ve sporcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen, düşük kalorili yiyecekler hazırlayan ''Fit Cafe''. Bu iki farklı mekanın yan yana olması ‘'Allahım beni sınıyor musun?'' dedirtecek cinsten. Bir tarafta fit kalabileceğiniz salatalar, smoothieler, diğer tarafta kaşık kaşık yemeye doyamadığımız Nutellalı ponçik hamurlar. Seçim sizin ;)

Nutella-Cafe-Zorlu-AVM-Eataly

Nutella Cafe'nin açıldığını duyduğum anda inanılmaz heyecanlandım. Yıllardır yerini hiçbir şeyin tutamadığı, yurt dışından gelen akrabaların en özel hediyesi, zamansız kaşık kaşık dibinin görüldüğü Nutella, artık kendi adıyla bir mekanda karşımıza çıkıyor. Fakat baştan belirteyim, bu Nutella yerli. Almanya'da ya da İtalya'da üretilenle ne hikmetse tamamen aynı değil. Bir türlü ayırt edemediğim bir fark var ama yerli Nutella da yeniyor mu? Yeniyor.

Nutella-Cafe-Eataly-Zorlu-Center-AVM

Nutella, en çok yakıştığı yer olan waffleda çileklerle ve geleneksel lezzetimiz kağıt helva arasında sunuluyor. Dilerseniz ekmek üstü, poğaça arası ve tart olarak da satın alabiliyorsunuz.



Nutella Cafe'yi incelerken bir baktım hemen yanında tezgahta meyveler kesiliyor. Oraya doğru hareketlenince konsept bir anda değişti. Yulaflar, taze meyve suları, protein kaynağı etler, granolalar ve daha neler neler… Hemen spor salonunun yanına konuşlanmış olan Fit Cafe'de spor öncesi ya da spor sonrası yiyebileceğiniz, şekersiz ve düşük kalorili yiyecekler servis ediliyor.

Fit-Cafe-Eataly

Fit Cafe'de menünüzü kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Lavaş ya da ekmek arasını malzemelerle dolduracağınız sandviçlerin yanı sıra salatanızı kinoa ya da etlerle tamamlayabiliyorsunuz. Etler demişken, Fit Cafe'deki etler vakumlu poşetlerde tamamen havaları alındıktan sonra, 62 derecede sabitlenmiş kaynar suda yaklaşık olarak 2 saat pişiriliyor. Kendi suyu ve yağı içinde kalan etler, bu hazırlıktan sonra istenildiği anda ısıtılarak servis ediliyor.

Eataly-Zorlu-AVM-Fit-Cafe-Juico

Juico ile ortak bir çalışma yürüten Fit Cafe'de sebze ve meyve sularından oluşan bir dolap bulunuyor. Ama siz anında sıkılmış isterseniz de mekan sizi geri çevirmiyor.