Ocak Ayının Kaçırılmaması Gereken Konserleri

mekan.com
2 Ocak 2015
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Strauss Gala 
7 Ocak Çarşamba İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri Levent

Bu sene 40. yılını kutlayan ve tüm dünyada seyircileri mest eden Johann Strauss Galası, sizlere İş Sanat'ta müzik, kahkaha ve dansın bir araya geldiği muhteşem bir gece sunuyor. 2015 yılına harika bir giriş için çok iyi bir seçim.




Avishai Cohen 
7 Ocak Çarşamba, 8 Ocak Perşembe, 9 Ocak Cuma Babylon Lounge

Yüzyılın en etkileyici yüz basçısından biri olarak gösterilen Avishai Cohen, tekrar tekrar dinlenmeye doyulmayan canlı performansıyla, Babylon sahnesinde sizlerle olacak. "Remembering", "Seven Seas", "Samuel", "Criss Cross", "ComeTogether"gibi sevilen şarkılarıyla, dinleyicilerini büyülen Cohen'in Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afro-Amerikan müzik ezgilerini birleştirdiği kendine özgü elektronik ve akustik caz sound'u hayranlık uyandırıyor.




Tatu Rönkkö + Efterklang
9 Ocak Cuma, 10 Ocak Cumartesi Salon IKSV

2001 yılında kurulan grup, 2004'te 'Tripper', 2007'de 'Parades', 2010'da ise 'Magic Chairs' albümlerini yayımladı. En iyi albümleri olarak nitelendirilen 'Piramida' ise eylül 2012'de dinleyicilerle buluştu. Albüm için Norveç ile Kuzey Kutbu arasında kalan Piramiden adlı terk edilmiş bir kentte, 9 gün boyunca 1000'den fazla ses kaydı yaptılar. Peter Broderick, Earl Harvin ve Nils Frahm albüme katkıda bulunanlar arasındaydı. 2014'te Tatu Rönkkö'nün ekibe dahil olmasıyla yeni bir grup kurdular, Salon'da beş gün boyunca prova yapacaklar ve iki gece boyunca bu provalarda ürettikleri parçaları çalacak.

Finlandiyalı perküsyonist Tatu Rönkkö ve Danimarkalı indie-rock grubu Efterklang, IKSV Salon'da...





Basel Oda Orkestrası
16 Ocak 2015 İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri Levent

İtalyan dönem müziği hareketinin öncülerinden Giovanni Antonini'nin şefliğinde sahneye çıkan topluluk, ışıltılı enerjisi, sonsuz müzik yapma sevgisi ve yılda doksanı bulan konser sayısıyla bugün Avrupa'nın en seçkin ve başarılı oda topluluklarından biri konumunda bulunuyor. Orkestranın İtalyan şef yönetiminde kaydettiği ve Sony etiketiyle piyasaya çıkardığı 1-6 Beethoven senfonilerin 3 ve 4.sü 2008'de “Yılın Topluluğu” dalında ECHO Klassik ödülüne layık görüldü.





Gaye Su Akyol 
16 Ocak Cuma  Babylon Lounge

Doğu-Batı sentezi müziği ile beğeni yoplayan Gaye Su Akyol, Türk sanat müziğini rockla kucaklaştırdığı albümü "Develerle Yaşıyorum" ile büyük bir çıkış yaptı. Gaye Su Akyol, 16 Ocak'ta Babylon'da sahne alıyor.






La Bohème
18 Ocak 2015 Pazar, 20 Ocak 2015 Salı, 22 Ocak 2015 Perşembe, 24 Ocak 2015 Cumartesi Zorlu Center PSM

Büyük kalabalık sahneleri, dekorları ve epik hikayeleriyle bilinen Grand Opera'nın en sevilen eseri La Bohème; dünyaca ünlü opera sanatçıları, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin yetenekli isimleri ve sahne sanatlarının en saygın kuruluşlarından Royal Opera'nın global prodüksiyonu ile İstanbul'da! Hayat dolu Latin Mahallesi'nde yaşayan fakir sanatçıların kıt kanaat bir yaşam sürdüğü 1830'ların Paris'ini yeniden canlandıran eser, Londra Royal Opera House'dan, Zorlu sahnesine taşınıyor. 






Placido Domingo
19 Ocak 2015 Pazartesi Ülker Sports Arena

Operanın yaşayan en büyük efsanesi Plácido Domingo İstanbul'a geliyor! Elli yılı aşkın kariyerinde gerçekleştirdiği 3600'ü aşkın performansla yüzyılın en büyük tenorlarından biri olarak klasik müzik tarihine geçen Plácido Domingo, 19 Ocak'ta İstanbul'da konser vermeye hazırlanıyor.

Dünyanın en önemli sahnelerinde yarım yüzyılı aşkın kariyeri boyunca, 140'tan fazla rol seslendiren, 3.600'ü aşkın performans gerçekleştiren, 500'ün üstünde konser yöneten, çoğu tam opera kayıtlarından oluşan 100'ü aşkın albüm çalışmasına imza atan, 9 Grammy ödülü sahibi İspanyol tenor Plácido Domingo, zengin repertuvarını 19 Ocak 2015 Pazartesi akşamı Ülker Sports Arena'da İstanbullu müzikseverler için seslendirecek.





Ornella Vanoni
27 Ocak Salı İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri

Sanat kariyerine 1960 yılında Bertolt Brecht'in tiyatro oyunlarında aktris olarak başlayan Ornella Vanoni ertesi yıl kendi adını taşıyan ilk albümüyle profesyonel müzik piyasasına giriş yaptı. Folk ve popüler şarkılara yeniden şekil verdiği çalışmalarında çoğunlukla organize suçla ilişkilendirilmiş parçalara yer verdiği için "Yer Altı Şarkıcısı" lakabını aldı. Bu dönemde Gino Paoli'nin kendisi için bestelediği "Senza Fine" ve "Che Cosa C'è" ile 1963'te popülaritesi yükselen İtalyan Diva, ertesi yıl "Tu Si Na Cosa Grande" ile Napoli Festivali'nde birinciliği kazandı.

İtalyan pop müziğinin First Lady'si Ornella Vanoni, 27 Ocak 2015 akşamı İş Sanat'ta hayranları ile buluşuyor.