Ödem Sorunu Yaşayanlara Su Dolu Besinler

Havalar fazla ısınınca yada biraz tuzlu yiyecekleri fazla kaçırınca eller ve ayaklar başta olmak üzere, fazla su nedeniyle vücudun bazı bölgelerinde şişmeler meydana gelir; buna da ödem deriz. Fakat durum fazla sudan ziyade başka hastalıkların belirtisi de olabilir. Böyle durumlarda mutlaka bir doktora danışmak bol su ve idrar söktürücü içecekler tüketmekte fayda var. Bunu yaparken aynı zamanda içerisinde bol su barındıran sebze ve meyveler tüketmek de iyileşme sürecinizi hızlandırır. Buradan yola çıkarak adeta birer su deposu niteliğinde besinleri sizlerle paylaşmak istedik. İşte en sulu 10 gıda!

Salatalık

Salatalık-Hıyar

% 95’i su olan salatalığın, içerdiği zengin vitamin ve minerallerle özellikle cilde çok faydası vardır. Cildi canlandırır, gözenekleri açar, göz çevresindeki şişlikleri azaltır, kabızlığa ve pek çok sindirim sistemi rahatsızlıklarına birebirdir.

Domates

Domates-Salkım

Neredeyse salatalık kadar içeriğinde su bulunan domatesi mevsiminde tüketmekte fayda var. Likopen, karoten ve folik asit gibi önemli etken maddelere sahip olan domates kendinizi şiş şiş hissettiğinizde tüketmeniz gerekenlerin başında geliyor.

Ispanak

Ispanak

Kış diyetlerinin vazgeçilmez sebzesi ıspanak, hem su hem de lif bakımından öyle zenginki metabolizmanın çalışmasına büyük katkı sağlıyor. Kanser, kemik ve göz sağlığı başlıca olmak üzere tedavi desteği anlamında önemli rol oynuyor.

Marul

Marul-Salata-Göbek

Cilt hücreleri için gerekli olan A vitamininin neredeyse % 100’ünü karşılayan marul, % 95 oranında içerdiği suyla da, özellikle yaz aylarında gerçekleşen vücuttaki sıvı kaybını önlüyor.

Kavun

Kavun

Bir su deposu meyve de kuşkusuz kavun. Tüm kış özlemle beklenen kavun, % 90 oranında su bulundurmasının yanı sıra A, B ve C vitaminleri açısından da oldukça zengin.

Karpuz

Karpuz-İçecek-Karpuz-Suyu

Domates gibi karpuza da kırmızı rengini veren Likopen'in kanser riskini azaltmaktan, göz sağlığını korumaya kadar pek çok faydası bulunuyor. % 91’i su olan karpuz yazın yenebilecek en hafif lezzetlerden biri. ► Karpuzun Sağlığa Faydaları

Kabak

Kabak-Yemek

Mücverini ayrı, kızartmasını ayrı, dolmasını ayrı sevdiğimiz kabak da tam bir su kaynağı. Meyve olarak kabul edilen dünyanın en eski bitkilerinden olan kabak, % 90’dan daha fazla su oranına sahip. 

Yoğurt

Yoğurt-Kap

İçeriğinde % 80 su barındıran yoğurt kemikler için en faydalı süt ürünlerinden biri. C ve B 12 vitamini içerdiği gibi kemik sağlığına iyi gelen potasyum, sodyum, kalsiyum,  demir ve manganez de içermektedir. ► Yoğurtlu Pratik Tarifler

Çilek

Çilek

Hem görüntüsü hem de tadıyla 7’den 70’e herkesin çok sevdiği meyve çilek, % 90’dan fazla su içeriyor. Tatlılarda, yoğurtla yada pudra şekerine bandırılarak tüketilen çilek yalnızca 8 tanesiyle bir günlük C vitamini ihtiyacınızın 1,5 katını karşılayacak kadar da faydalı.

Paprika Biber

Paprika-Dolmalık-Biber

Genel olarak tüm biber çeşitlerinde su oranı oldukça yüksek oluyor. Bu oran % 90 hatta 95’leri bulan biber, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi çeşitli ağrılara, sindirime ve solunum yolu hastalıklarına iyi geliyor.