Pera Müzesi’nde Kore Film Günleri 9 Ekim'de Başlıyor!

Pera Müzesi’nde sinema keyfi Kore filmleriyle devam ediyor. Kore sinemasından en özgün filmleri bir araya getiren ‘Kore Film Günleri’ 9 Ekim’den 16 Ekim’e kadar devam edecek. 

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Pera Müzesi’nin iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte 10 yıla kadar uzanan, farklı türlerdeki 5 film sinemaseverlerle buluşuyor. Filmler ücretsiz olarak gösterilecek.

Program, yönetmen Han Jae-rim’in Yüz Okuyucu filmiyle başlayacak. 2013 yapımı olan film, Joseon krallığının yetenekli yüz okuyucusu Nae-kyung’un, krallık tarhinin en büyük güç savaşına kadar uzanan hikayesini konu alıyor. 

yüz okuyucu film
Foto Kaynak: sinemasavar.net

İkinci film ise Song II-gon’un yönetmenliğindeki Sadece Sen (2011). Filmde en saf haliyle ‘ölümsüz aşk’ anlatılıyor. Program, Lim Soon-rye’nin Atina Olimpiyatları’na hazırlanan kadın hentbol grubunu anlattığı ‘Hayatımızın En Güzel Anı (2008)’ filmiyle devam ediyor. 

sadece sen film
Foto Kaynak: korecanlar.com

Dördüncü film, Park Kwang-hyun’un Kore Savaşı’nı anlatan filmi ‘Dongmakgol’a Hoşgeldiniz (2005); son film ise ‘Bir Köpeği Kaçırmanın Mükemmel Yolu (2014)’. Film Kim Seong-ho’a ait olan filmde bir çocuğun para kazanma hayallerini ve bu hayalleri gerçekleştirmek için yarattığı köpek çalma senaryosu anlatılıyor.

Dongmakgol’a Hoşgeldiniz filmFoto Kaynak: sinemavar.net

Detaylı programa buradan ulaşabilirsiniz.