Pikan Cevizi, Meraklı Zihinler Bilim Şenliği'nde!

Çocuklara bilimi sevdirme amaçlı 15-17 Ekim tarihleri arasında Eğlen Bilim tarafından düzenlenen Meraklı Zihinler Bilim Şenliği’ne U.S. Pecans da eğlenceli bir standla katıldı. 

Meraklı Zihinler Bilim Şenliği

U.S. Pecans, Beyoğlu TRT Otoparkı’ndaki aktivite alanında açılacak olan standında Pikan cevizini tanıttı ve minik misafirleri için çeşitli oyunlar düzenlenip süpriz hediyeler dağıttı. 

Bilime ilgi duyan profesyonel ve amatör bilimseverlerin icatlarının, buluşlarının görüldüğü ‘Merakli Zihinler Bilim Şenliği’ ile 7-15 yaş arası çocukların fene ve bilime ilgileri arttırılarak geleceğe yönelik fikirlerinin şekillenmesini amaçlanıyor.

pikan cevizi

3 gün süren bilim şenliğinde teatral ve görsel zenginlikli bilim gösterileri, öğrencilerle tematik atölye çalışmaları düzenlendi, söyleşiler yapıldı. 

Ulusal Pikan Yetiştiricileri Konseyi (National Pecans Growers Council), etkinlik alanına bir stand kurdu ve bu standda pikan cevizinin beyin gelişimi açısından ne kadar faydalı olduğu, A ve E vitaminleri, mineraller ve protein bakımından zengin bir kuruyemiş olduğu bilgileri verildi, çocuklar için oyunlar düzenlendi.