Potlaç Dükkan Açıldı!

Kadıköy Belediyesi’nin, Kadıköylü kadınların talepleri üzerine, alternatif bir kadın ekonomisi ve dayanışma ağı oluşturma anlayışıyla başlattığı POTLAÇ Projesi artık Caddebostan Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Mayıs 2016 yılında Moda’da başlayan ve tüm yaz kadınların el emeği özel ürünlerine ev sahipliği yapan proje, 25 Kasım Cuma günü CKM’de yapılan açılışla Potlaç Dükkan olarak hizmet vermeye başladı.

Potlaç-Dükkan

2016 yaz dönemi süresince 19 hafta, haftada 3 gün olmak üzere stant açan kadınlar, ürün satış deneyimlerini devam ettirmek ve çeşitlendirmek için yol almaya devam ediyorlar. Her yaştan kadının proje kapsamında üretim gerçekleştirdiği Potlaç, pazar konseptinden dükkan deneyimine geçerken, kadınların ekonomik güçlenmelerini; dayanışma ve örgütlenme bilinçlerini görünür kılmayı amaçlıyor. Bu yolda Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile ilerleyen Potlaç, Pazartesi günleri hariç diğer tüm günler 10:00 - 21:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Potlaç-Dükkan 
Potlaç Dükkan’da el yapımı takılar, aksesuarlar, örgü bebekler, kıyafetler, tablolar ve birbirinden zevkli daha pek çok el emeği göz nuru ürün sunuluyor. Caddebostan Kültür Merkezi’nin giriş katında, D&R’ın hemen yanındaki dükkanda hizmete açılan Potlaç, tüm meraklılarını, kadınları desteklemek adına yeni yerinde bekliyor.