Pratik Çorba Tarifleri

Öğünlerimizdeki besin değeri en zengin yiyeceklerimizden biri olan çorbalarımız kışın içimizi ısıtırken yazın ise ferahlatabiliyor biz de sizlere karın gurultunuzu hissettiğiniz anda çabucak yapabileceğiniz en pratik çorba tariflerini yazdık.

Kuskuslu Mercimek Çorbası

Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 tane kuru soğan, 1 tane patates, 2,3 çorba kaşığı kuskus, 3,4 çay kaşığı tuz, 2,3 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Önce mercimeği yıkayıp tencereye koyun, içerisine soyulmuş ve iri iri doğranmış patates ve soğanı koyup suyunu ekleyip pişirin. Bütün malzemeler iyice pişince ocaktan alıp el blendırından geçirin. İçine tuz, kuskus ve tereyağını ekleyip ocağa alın ve kuskuslar pişinceye kadar karıştırın. Daha sonra ocaktan alın. Çorbanız servise hazır.

Kuskuslu Mercimek Çorbası

Dereotlu Kabak Çorbası

Malzemeler: 4 adet kabak, 1 tane soğan, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı yoğurt, 1/2 demet dereotu, tuz, sıvıyağ, tereyağı, pulbiber 

Hazırlanışı: Kabakları minik küpler halinde doğrayıp bir tencereye koyun, üstüne çıkacak kadar su ekleyip pişirin. Bir kasede un ve yoğurdu çırpın, tencereden alacağınız az miktar kabak ile ılıştırıp tencereye ekleyin, soğanıda ilave edip kaynatın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra çorbaya tuz ve dereotu ekleyin, sonrasında ise tereyağında yakılmış pulbiber döküp servis edin.

Dereotlu Kabak Çorbası

Zencefilli Balkabağı Çorbası

Malzemeler: 3 dilim bal kabağı, 1 paket krema (200 gr.), 1 tane kuru soğan, 1 kibrit kutusu kadar taze zencefil, 3 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Derin bir tencereye kabakları, rendelenmiş zencefili ve soğanı koyup 5 bardak su ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blendırdan geçirip içine tereyağı,krema,tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın. Ortaya çıkan harika lezzet kaşıklanmaya hazır!

Zencefilli Balkabağı Çorbası

Buğdaylı Soğuk Çorba

Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış buğday, 1 su bardağı haşlanmış nohut, tuz, yoğurt, nane, sıvıyağ 

Hazırlanışı: Haşlanmış nohutu ve buğdayı bir kaba alıp içine çırpılmış yoğurdu koyun, sonrasında tuzunu ilave edip suyla açın ve çorba kıvamına getirin, en son ise süslemesi için nane ve yağ yakıp çorbaya ilave ederek bu lezzetli servise hazır hale getirebilirsiniz. 

Buğdaylı Soğuk Çorba

Brokoli Çorbası

Malzemeler: 1 paket brokoli, 1 adet soğan, 1 adet patates, 1 yemek kaşığı krema, isteğe göre 2 yemek kaşığı çedar peyniri, tuz, karabiber, zeytinyağı

Hazırlanışı: İrice doğranmış soğanları bir çorba tenceresinde az sıvı yağda yumuşayana kadar soteleyin, sonrasında patatesleri ekleyip soğanla birlikte hafif karıştırın ve en son brokolileri ekleyip malzemelerin hizasında suyunu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alıp el blendırı ile çekip tekrardan ocağa alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğe göre krema ekleyip biraz karıştırın ve sonrasında sıcak şekilde servis edin.

Brokoli Çorbası