Pratik Kurabiye Tarifleri

Tatlısı ayrı, tuzlusu ayrı leziz kıtır kıtır kurabiyeler yapmak sandığınız kadar zor değil. Az malzeme ve pratik yöntemlerle enfes kurabiyeler hazırlayıp, komşularınızı çatlatabilir, çocuklarınızı mutlu edebilir, eşinizin kalbine giden yolda bir adım daha atabilirsiniz. Hepsi hemen aşağıdaki enfes tariflerde! İstanbul'un En İyi Kurabiyecileri ise listemizde!

Unsuz Yağsız Kurabiye



Malzemeler: 1 su bardağı fındık, yarım su bardağı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yumurta akı, pudra şekeri.

Hazırlanışı: Fındıkları rondodan çekip un haline getirin. Diğer malzemeleri de koyup hepsini güzelce yoğurun. Yumuşak ama şekil alan bir hamur olmalı. Bu kıvama gelene kadar fındık unu eklemelisiniz. Elinizle küçük ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp bolca pudra şekerine bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 160 derecede ısıtılmış fırında 7-8 dakika kadar pişirin.

Marmelatlı Galeta Kurabiye



Malzemeler: 150 gram oda ısısında tereyağı, 1 su bardağına yakin pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, bir cimdik tuz, aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak), içine koymak için arzu ettiğiniz evde olan herhangi bir marmelat.

Hazırlanışı: Marmelat dışındaki tüm malzemeleri yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 16 bezeye ayırın. Her birini elinizde yuvarlak açarak ortasına marmelat koyun ve hamurun kenarlarını ortada boşluk kalacak şekilde marmelatın üzerine doğru kapatın. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Çikolata Kurabiyesi



Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 40 gr un, 175 gr sade çikolata, 100 gr damla çikolata, 350 gr bitter çikolata, 100 gr tuzsuz tere yağı, 2/3 su bardağı pudra şekeri, 1/3 su bardağı esmer şeker, 1/4 su bardağı kakao, 115 gr ceviz ya da fındık.

Hazırlanışı: Tere yağını bitter çikolatalar ile birlikte eritin. Şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Tereyağı ve çikolata karışımını da katarak birlikte çırpmaya devam edin. Sonra kuru malzemeleri eleyin ve karışıma katıp tekrar çırpın. Fındığı ve sade çikolataları parçalara ayırıp karışıma ekleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak tatlı kaşığı ile koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayırabilirsiniz.

Beze



Malzemeler: 4 yumurta beyazı, 2 su bardağı toz şeker, 2 damla limon suyu (bezelerin rengini daha iyi beyazlatması için), bir tutam tuz.

Hazırlanışı: Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırılmamasına dikkat etmelisiniz. Toz şekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Bu arada ocağımızın altını kısıp kabımızı üzerine koyup mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırptıktan sonra ateşten alın.
Mikserle 10-15 dakika daha çırpmaya devam edin. Karışımınız mikserin uçlarından düşmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa işleminiz bitmiş demektir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine sıkın. Fırınınızı 100-110 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi sıcak fırına koyup bezeleriniz kuruyuncaya kadar çıkartmayın. Çünkü renginin beyaz olması gerekiyor.

Tuzlu Yıldız Kurabiye



Malzemeler: 6 su bardağı un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 adet yumurta, 4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı: Derin bir karıştırma kabının içerisine un alınıp ortası açıldıktan sonra sıvı yağ, margarin, tuz, şeker, kabartma tozu, yumurtaların akları ve limon suyu koyularak kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğrun. Oda sıcaklığında 20 dakika bekletildikten sonra yufka gibi fakat kalınca (1 cm) açın ve yıldız şeklindeki kalıbınızla kesin. Altı yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra çörek otu serpiştirip 20 dakika pişirildikten sonra servis edilirsiniz. 

Afiyet olsun.