Pratik Tatlı Tarifleri

Aniden misafiriniz geldiğinde veya gecenin bir körü tatlı kriziniz tuttuğunda dakikalar içerisinde yapabileceğiniz, lezzeti şahane en pratik tatlı tariflerini sizler için yazdık.

Çikolatalı Mousse

Malzemeler: 265 gram bittersweet (%70 kakao oranı) çikolata, irice doğranmış (tercihen Valrhona Guanaja), 1 su bardağı (240 ml) su, 4 çorba kaşığı şeker (opsiyonel)

Hazıranışı: Orta boy karıştırma kabına bir bardak su ve bolca buz koyulur, üzerine buz koyduğunuz karıştırma kabından daha geniş bir kap suya değecek şekilde oturtulur ve kenara alınır, orta boy bir tencerede çikolata, su ve kullanıyorsanız şeker koyulur, kısık ateşte pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Ardından eriyen çikolatalar en başta buzlu su kabının üzerine oturttuğumuz kabın içine aktarılır ve mousse kıvamına gelene kadar karıştırılır, katılaşmaya yüz tuttuğu anda karıştırma işlemi durdulur ve kaselere paylaştırılıp servise hazır hale getirilir. 

Çikolatalı Mousse

Mozaik Pasta

Malzemeler: 300 gram petibör bisküvi, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı margarin, isteğe bağlı olarak1 su bardağı ceviz veya fındık

Hazırlanışı: Bisküvileri çok ufalamadan kırın, tavada margarini eritin ve üzerine süt, toz şeker ve kakao ilave edip iyice karıştırın, hazırlanılan karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve iyice karıştırıp bir streç filmin üzerine dökün ve rulo şeklini verin, daha sonra kek kalıbı içine koyup buzdolabında 2 saat dinlendirin ve sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz.

Mazaik Pata

Yoğurtlu ve Mevsim Meyveli Cup

Malzemeler: Meyveli yoğurt, mevsim meyveleri, 85 gram bitter çikolata, 1 yemek kaşığı badem, 1 yemek kaşığı fındık.

Hazırlanışı: Fındık ve bademi kısa bir süre kavurun sonrasında çikolata ekleyerek karıştırın, sonrasında bir bardağın içine karışımdan az miktarda dökün, küçük küçük doğranmış mevsim meyvelerini meyveli yoğurt ile karıştırın. Badem ve fındığın üzerine dökün, kalan fındık ve bademi yoğurdun üzerine ekleyin En üste ise kalan meyveleri koyup bir süre buzdolabında soğutun.

Yoğurtlu ve Mevsim Meyveli Cup

Bardakta Tiramisu 

Malzemeler: 3 adet yumurta, 200 gram krem peyniri, 4 yemek kaşığı şeker, Türk kahvesi, bisküvi

Hazırlanışı: 3 yumurta beyazı köpürene kadar çırpılır, 3 yumurta sarısı 4 kaşık şeker ile birlikte mikser yardımı ile çırpılır, 200 gram krem peyniri bu karışımın içerisine aktarılır ve tekrar çırpılır. Sonrasında bu karışım bir kaba aktarılır, diğer taraftan su ile hazırladığınız türk kahvesine bisküviler batırılır ve 1 adet bardağın tabanına konulup sonrasında krem peynirli karışım üzerine koyup tekrar bisküvilerle bardak dolana kadar aynı işlem yapılır.

Bardakta Tiramisu

Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler: 1 su bardağı kinoa gevreği, 1/3 su bardağı öğütülmüş keten tohumu, 1/3 su bardağı dövülmüş badem, 1 adet muz, 3 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı bal

Servis İçin: 100 gram bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren)

Hazırlanışı: İlk olarak fırın tepsisine yağlı kağıdı serdikden sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın, muzun tamamını püre haline getirip bal, tarçın ve kakaoyla karıştırın, kinoa gevreği, keten tohumu ve dövülmüş badem eklediğiniz kurabiye hamurunu hafif yapışkan bir hamur haline gelene kadar karıştırın, istediğiniz şekilde hazırladığınız kurabiyelerini fırın tepsisine aralıklı bir şekilde yerleştirin, önceden ısıttığınız fırında 15 - 20 dakika alt tabanı hafif kızarıncaya kadar pişirin, isteğe göre benmari usulü çikolata eritip kurabiye hafif soğuduktan sonra bunları çikolataya batırıp soğuttuktan sonra yiyebilirsiniz.

Kinoalı Çikolatalı KurabiyeFotoğraf Kaynak: gorseltarif.com