Pratik Ve Lezzetli Salata Sosu Tarifleri

Salata karışımları kadar, kuşkusuz sosları da çok önemli. Salata karışımınızı ve salata sosunuzu ana yemeğinizin türüne göre seçerseniz doğru bir menü hazırlamış olursunuz. Biz de burada yola çıkarak size 5 tane pratik salata sosu tarifi vermek istedik.

French Sos



Et yemeklerinin yanında, içerisindeki hardal nedeniyle çok uyumlu olacak french sosun malzemeleri; 2 Kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, yarım limon suyu, 1 Tatlı kaşığı toz şeker, 1Tatlı kaşığı hardal, tuz ve kuru nane. Tüm malzemeyi karıştırıp, salatanıza dökmeniz yeterli.

Peynir Sos



Makarna ya da pilav gibi karbonhidrat yemekleriyle yiyeceğiniz salataya uygun peynir sos malzemeler; 2 kahve fincanı zeytinyağı, yarım limon suyu, bir yemek kaşığı şarap sirkesi, bir yemek kaşığı mayonez, pesto sos, çatalla ezilmiş ezine peyniri. Tüm malzemeyi bir fincanda karıştırıp salatanıza dökebilirsiniz.

Yoğurtlu Sos



Özellikle tavuk ve makarna yemeklerinin yanına hazırlayabileceğiniz salatanız için enfes yoğurtlu sos için malzemeler; 2 kahve fincanı zeytinyağı, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı süzme yoğurt, yarım yemek kaşığı mayonez, ezilmiş bir diş sarımsak, kuru nane ve tuz. Tüm malzemeyi güzelce çırpıp, yemeğe oturmadan hemen önce salatanıza döküp afiyetle yiyebilirsiniz. 

Domates Sos



Sebze yemeklerinin yanına hazırlayacağınız hafif bir salata için malzemeler; 2 kahve fincanı zeytinyağı, yarım limon suyu, 1 adet domatesin püresi, ince kıyılmış ceviz, maydanoz, kuru nane, tuz, karabiber. Tüm malzemeyi karıştırın ve salatanızla buluşturun.

Acı Sos



Acı severler için her çeşit yemekle ama özellikle de et yemekleriyle harika olacak acı sos malzemeleri; 2 kahve fincanı zeytinyağı, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı acı hardal, yarım domates püresi, 1 adet püre haline getirilmiş acı biber, tuz ve pul biber. Tüm malzemeleri karıştırın ve acının tadını çıkarın.

Afiyet olsun.