Ramazan'da Sofraların Vazgeçilmez 10 Lezzeti

Ramazan, bereketin sembolü olarak en çok sofralarda kendini gösterir. Ramazan’ın yaklaşmasıyla başlayan alışverişlerde ve hazırlanacak yemeklerde özellikle seçilen iftarlıklar Türk Yemek Kültürü’nün neredeyse temel taşlarını oluştururlar. Fakat bazıları vardır ki Ramazan denilince onlar akla ilk gelenlerdir. İşte geleneksel olarak günümüze kadar iftar sofralarında yerini korumuş, Ramazan Ayı’na özel harika lezzetler.

Ramazan Pidesi

Ramazan-pidesi

Fırınlardan taşan enfes kokulara dayanamayıp, sıcacık pide için kuyruğa gireceğimiz ve üzerinde tereyağı ile yemeğe doyamayacağımız Ramazan Pidesi için geri sayım başladı!

Pastırma

Pastırma-çemen-ramazan-lezzetleri-iftar

Sanki başka zamanda üretimi yokmuş gibi özellikle Ramazan Ayı’nda satışlarında patlama yaşanan pastırma, sıcak havalarda tutulan oruca rağmen iftar sofralarının hala vazgeçilmezi.

Güllaç

Güllaç-Ramazan-Lezzetleri-Ramazan-Tatlısı-Tatlı

Sütlü ve hafif tadıyla, uzun açlık süresi üzerine şekeri en iyi dengeleyen tatlı olarak tercih edilne Güllaç, Ramazan’ın adeta simgesi.

Hurma

Hurma-Ramazan-Ayı-Ramazan-Lezzetleri

Kutsal bir yiyecek olarak kabul edilen hurma, şifalı ve şeker oranının düşük oluşu nedeniyle özellikle orucu açarken en çok tercih edilen iftar sofrası lezzetlerinden biri.

Komposto

Komposto-Ramazan-Ayı-Armut-Kompostosu-Şerbet

Ramazan Ayı’nın denk geldiği mevsime göre, taze meyvelerden hazırlanan ve ev yapımı olduğu için hem katkısız hem de sağlıklı olan kompostolar, iftar ve sahur sofralarının ferahlatıcı içecekleri olarak yerlerini alıyorlar.

Zeytin

Zeytin-Ramazan-Ayı-Ramazan-Lezzetler-İftar-Sofrası

Akdeniz ve Ege’de özel bir yere sahip olan ve bereketi simgeleyen zeytin, hem iftar hem de sahur sofralarında kahvaltı edilmese bile bulundurulan yiyeceklerden.

Çorba

Çorba-Mercimek-Çorbası-Ramazan-Ayı-Ramazan-Lezzetleri

Tüm gün boş olan mideye yemek yüklemesi yapmadan önce, sıcak ve hafif bir çorba içmek, hem ana yemek için iyi bir hazırlık hem de sağlıklı beslenme konusunda oldukça elzem. 

Kemalpaşa

Kemalpaşa-Tatlısı-Ramazan-Ayı-Ramazan-Lezzetleri

Bursa’ya özgü olan Kemalpaşa, oruç tutan tatlıseverler için tüm gün hayal kurdurtuyor. Üzerinde de kaymak olmazsa olmaz tabi.

Kahve

Türk-Kahvesi

Saatlerce aç kalıp, birden birçok çeşitle mideyi doldurunca hazım konusunda sıkıntı yaşanabilir. Bu nedenle iftardan sonra sade bir Türk Kahvesi metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır.

Bonus: Davulcu

Ramazan-Davulcusu-Ramazan-Ayı-Sahur
Ramazan’ın en eğlenceli özelliği, şüphesiz sabaha karşı sahura kaldıran davulcular. Davulun tınısı ve söylenen maniler geleneksel olarak günümüze kadar gelmiş, çalar saatlere inat nesilden nesile geçmektedir.