Renault'un Çocuklar için Eşsiz Girişimi:Sokakta İlk Adımlar Projesi

Bu yıl 14.yaşına giren ve Türkiye’nin sürdürülen en uzun yol güvenliği eğitim işbirliği olma özelliği taşıyan Sokakta İlk Adımlar projesi, kurulduğu günden bu yana toplam 1 milyon 789 bin çocuğa ulaştı. Rakam bizlere çok büyük görünse de projenin toplamda 5 milyon öğrenciye, yollarda daha güvenli davranış biçimlerini öğretmesi hedefleniyor. Renault markasının, Milli Eğitim Bakanlığı izin ve işbirliği, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla sürdürdüğü proje çocukların trafikteki tehditler ve risklerin farkına varmasını sağlıyor. Yol güvenliği anlamında 41 ilde sürdürülen bu proje yeni dönem eğitim setleri ile bu illerdeki bütün proje uygulama okullarına dağıtıldı.

Renault Çocuklar için sokakta ilk adım projesiFotoğraf Kaynak:campaigntr.com

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar projenin 14. yılı ve bundan sonraki hedeflerine dair şunları söyledi: ‘’TÜİK 2014’ten alınan veriler ışığında Türkiye’de 1 milyon 199 bin 10 kaza meydana geldi. Bir kısmı yaralanmalı diğer bir kısmı ise ölümlü olan bu kazaların yüzde 75,1'i yerleşim alanlarında gerçekleşti. Bu kazalarda 3 bin 524 kişi hayatını kaybederken, 285 bin 59 kişi de yaralandı. Bu rakamlar içinden yapılan araştırmalar sonunda ilköğretim çağındaki çocukların ciddi bir risk grubu içinde olduğu belirlendi. Sokakta İlk Adımlar projesinin de bu riski azaltmayı ve çocukların yollarda daha güvende olmasını sağlamayı devam ettireceğeni belirten Aybar, 10 yılın sonunda 5 milyon öğrenciye ulaşmış olacaklarını belirtti.

renault mais çocuklar için sokakta ilk adımlar projesiFotoğraf Kaynak:pointistanbul.com

En riskli 41 ildeki 1565 okul, 7 bin 99 sınıfa ücretsiz olarak gönderilerek uygulanmaya konulan eğitim setleri ile öğrenciler son teknoloji sayesinde eğitiliyor. Set kapsamında öğretmen kartları,öğrenci kitapçığı, testler ve sınıf için uyarıcı, bilgilendirici bir afiş de bulunmakta. Öğrenci kitapçığında yer alan faaliyetler birbirinden tamamen bağımsız fakat hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Bunlar öğrencinin konular hakkında fikir yürütmesini, istenen sonucu alabilmesini ve öğrendiği kavramları uygulayarak pekiştirmesini sağlıyor.


Renault Çocuklar için Sokakta İlk Adımlar Projesi eğitimFotoğraf Kaynak:campaigntr.com

2010 yılı içerisinde İpsos araştırma şirketinin düzenlediği anket sonucunda öğretmenlerin yüzde 88’inin eğitim setini kullandığı öğrencilerin yüzde 61’ininse bu projeden ailelerine bahsettiği belirlendi. Velilere yöneltilen soruların sonucu ise öğrencilerin neredeyse tamamının artık daha dikkatli olduğuna yönelikti.

mekan.com ekibi olarak Renault Türkiye'yi kutluyor, miniklerimizin aldığı bu yararlı eğitim sayesinde ileride çok dikkatli sürücüler olacaklarından şüphe dahi duymuyoruz.
 
Sokakta İlk Adımlar şu illerde uygulanıyor:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Urfa, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.