Şamdan'ın Yeni Bahçesi

Etiler Nispetiye Caddesi’nin orta yerinde olmasına rağmen, yıllardır iflah olmayan bir adresti; Şamdan’nın bahçesi. Defalarca ismi değişti, işletmesi değişti ama 40 yıllık Şamdan ismine uygun bir mekan oturmadı bir türlü...

Şimdi ise ‘Şamdan Garden Etiler’ adıyla yepyeni bir marka yaratıldı. Club Sedef Ada’nın ortakları tarafından açılan kafe-restoran, maziden kalan kötü intibayı silecek gibi görünüyor. Mönüsünde Osmalı mutfağından da seçme yemekler var. En güzel yanı da, nereye gitseniz yüksek hesaplar ödeyeceğiniz ‘kuzu incik, dana kaburga’ gibi kalemleri oldukça ekonomik fiyatlara veriyorlar. Aslında genel olarak bütün mönüsü Etiler’in en ucuzu diyebilirim. (Son derece lezzetli olmasına rağmen!)

 

Organizasyonlar açısından da parlak programlar eklemişler. Her Çarşamba akustik canlı müzik performansları yapılıyor. Pazar akşamları ise 20:00’dan itibaren, İstanbul’un taze parti gurularından Gökçen Paprika misafirlerini ağırlıyor. Pazartesi erken kalkacaklar için ideal, erken saat eğlencesi... Diğer günlerde de, yemeğin sonlarına doğru yükselen müzik sesi sizi sırada gideceğiniz mekana hazırlar cinsten. Lezzeti, fiyat uygunluğu ve programlarıyla Şamdan Garden, lokasyonun ‘buradan bir şey olmuyor‘ ünvanını unutturur, haberiniz ola...

Gümüşsuyu’nda Izaka Restoran

Park Bosphorus Hotel’in terasında bulunan, Izaka Restaurant & Bar - Lounge birden fazla konsepti bir arada sunuyor. The Midd, Mezze Mare, Hitode Sushibar ve Izaka Bar-Lounge olmak üzere dört ayrı tarz ile seçeneği bol tutmuşlar. Akşam yemeği sonrası house müzik ağırlıklı çalan mekana, gündüzleri ise caz müzik türlleri hakim. Geniş alana sahip mekanın, ‘birbirinden farklı‘ dediğimiz konseptleri şunlar:
 
- The Midd Ortadoğu’nun lezzetleriyle, Osmanlı yemeklerinin bir arada sunulduğu bir mönüyle karşınıza çıkıyor. Geleneksel kebaplarımızın da eklenmesiyle, Türk damak tadına en yakın konseptleri bu bölüm olmuş.
 
- Mezze Mare, Akdeniz mutfağı sundukları markaları... 
 
Rum ve Ermeni mezelerinin arkasından balık servisi yapılıyor. Salaş sayacağınız Akdeniz yemeklerinin modernleştirilmiş halleri.
 
- Hitode Sushi ise adından anlayacağınız üzere, vazgeçilmez Japon yemeği olan suşi servisi yapıyor.
 
- Mekanın son bölümü de Bar-Lounge kısmı... Kendilerine özgü kokteyller üretiyorlar. Son dönemin modası moleküler denemelerde de bulunuyorlar haliyle.