Sanat, Barış Ve Özgürlük İçin Sokağa: Sokakta Sanat Var İstanbul'da!

mekan.com
17 Ekim 2016
5 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
5 yılda 750 gönüllüyle 60 etkinlik düzenleyen Sokakta Hayat Var Festivali, bu yıl 6. etkinliğini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yüz binden fazla insana ulaşan Türkiye'nin en kapsamlı festivallerinden biri olan Sokakta Hayat Var, Beşiktaş Belediyesi ana sponsorluğunda yurtiçi gruplarıyla geleneksel, yurtdışı gruplarıyla uluslararası statüde 23 Ekim ''Tanışma Etkinliği'nde sanatseverlerle buluşacak.

Sokakta-Sanat-VarFotoğraf Kaynak: facebook.com

2011 yılında Gencay Adıgüzel'in öncülüğünde Edirne' de başlayan, Sokakta Sanat Var Kültür Sanat Derneği adıyla bir de dernek açan SSV Festival Hareketi İstanbul'da da dernekleşmenin temellerini atıyor. "Sanatı barış ve özgürlük için sokağa çıkartıyoruz." sloganıyla yola çıkmış olan ve yüz binlerce insana ulaşmayı başaran festival, yalnızca Edirne ve İstanbul ile sınırlı kalmayıp Türkiye’nin her yerine sanat taşımayı hedefliyor. Belli bir elit zümreye hitap ettiği düşünülen sanatı, sokaklar aracılığıyla halkla buluşturmayı ve hiç bir toplumsal kesimi hedef almadan sanatı herkese rahatlıkla ulaştırabilmeyi amaç edinmiş olan festival, başka bir dünyanın ancak sanatla mümkün olabileceğini savunuyor. 

Sanat, barış ve özgürlük için tüm halkı bekleyen festivalin ‘’Tanışma Etkinliği’’, 23 Ekim 2016’da, saat 14:00’da Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Ücretsiz olan festival programında SSV Festivali Fotoğraf Sergisi, Muhammed Yıldırır Dinletisi, Yıldız Çoksesli Korosu, Libertango Dans Gösterisi, SSV Sunum ve Kokteyl’den oluşan bir program konukları bekliyor olacak. 

Sokakta-Sanat-VarFotoğraf Kaynak: twimg.com

Türkiye'nin en kapsamlı sanat etkinliği olan Sokakta Sanat Var Kültür Sanat Festivali, 6. yılında İstanbul'da! Gönüllü çalışmaları için Sokakta Sanat Var’ı ziyaret edebilirsiniz.