Bu Yaz İstanbul'daki Popüler Soğuk İçecek ve Dondurma Adresleri

mekan.com
18 Ağustos 2015
15 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Birbirinden leziz soğuk içecekler yazın sıcak havasına karşı kurtarıcılarımız oluyorlar. Yaz - kış fark etmeksizin vazgeçemediğimiz tatlılar için ise özellikle soğuk tüketilenleri yazın favorileri haline geliyor. Peki, İstanbul’umuzun popüler mekanlarında tercih edebileceğiniz bu soğuk içecekler ve soğuk tatlılar neler olabilir sizce? Gelin bi’ göz atalım.

M.O.C. Suada

Haziran’ın başında Galatasaray Adası’nda kendisine hoşgeldin dediğimiz M.O.C. Suada, açılışı ile beraber yeni lezzetleri de beraberinde getirdi. Severek gittiğimiz kahveciler arasında yeri hiç eksik olmayan M.O.C.’da özellikle sıcak havalarda içinizi ferahlatacak anasonlu ve tarçınlı Cold Brew ile votka, kahve likörü ve anasonlu Cold Drip Coffee’i içmeden dönmeyin.

M.O.C. Suada
Fotoğraf Kaynak: 
https://tr.foursquare.com

Alancha

Narenciye aromalı cin; kaküle, lime, baharatlı, salatalıklı ve karanfilli bol vitamin dolu Bubble, salatalıklı ve portakal likörü Antioxidant; zencefil şekerlemesi, zencefil gazozu, votka ve muskatlı Moscow Mule, portakal likörü ve zencefilli Supernatural ile baharatlı Scotch tercih edebileceğiniz bol malzemeli ve serinletici enfes kokteylleri. Ayrıca salatalık havyarı ve likör gibi malzemeler mekan tarafından üretiliyor, söylemeden geçmeyelim.


Alancha maçka
Fotoğraf Kaynak: Alancha facebook sayfası

Cremeria Milano

İtalyanların geleneksel dondurmaları olan sorbetto ve gelatoyu Cremeria Milano’da denemediyseniz büyük ayıp etmişsinizdir. Taze meyvelerden yapılmış, su ve şeker ilaveli sorbettoların özellikle ananaslı, limonlu ve narlı olanı denemelisiniz. Gelato için ise yoğurtlu olanı veya balkabaklı ve cevizli olanı dillere destan.

Cremeria Milano bebek
Fotoğraf Kaynak: 
https://tr.foursquare.com

Rudolf Sky Terrace

Rudolf Sky Terrace, bu yaz bir farklı karşıladı bizleri. Adeta bir sanat eseri olan boyanmış çikolata ‘tulie’ kaplı limon mus ve böğürtlen sorbesi ile menüsünde yerini alan yeni tatlısı Van Gogh, bir kez denediniz mi bir daha kopamayacağınız enfes bir tada sahip. Üstelik, karamelize karpuzu ile birlikte servis ediliyor.

Rudolf Sky Terrace karaköy
Fotoğraf Kaynak: 
Rudolf Karaköy facebook sayfası

Caffe Nero

Caffe Nero’nun birbirinden güzel kahvelerini duymayan, bilmeyen yoktur. Yazın sıcak kahve biraz ağır kaçabilir diye soğuk içeceklere yöneldik ve lattelerinden, frappe cremelerinden farklı olarak yazın en çok giden içeceği klasik limonatasını tercih ettik, ya siz?

Caffe Nero nişantaşı
Fotoğraf Kaynak: http://www.haberler.com/

Da Mario

Tatlıları ile bizleri alıp İtalya’ya götüren bir mekan burası. Yaza özel hazırladıkları ‘Affogato al caffe’ adlı tatlısı, vanilya dondurmanın üzerine espresso dökülerek hazırlanıyor, üstelik taptaze mevsim meyveleri eşliğinde. 

Da Mario kalamış
Fotoğraf Kaynak: http://www.gurmerehberi.com/

Backhaus

Birbirinden enfes yemeklerinin yanına veya üzerine tatlı ile sipariş edebileceğiniz buz gibi soğuk içeceklerine bakacak olursak; özellikle tadına bayılacağınız serinletici limonatası ve yeşil ayranı, mekanın bu yaz favorilerinden.

Backhaus acıbadem
Fotoğraf Kaynak: 
https://tr.foursquare.com

Diba Bar

The Grand Tarabya Otel’in medar-ı iftiharlarından Diba Bar, muheteşem Boğaz manzarası ile sizleri karşılıyor. ‘Kokteyl küpü’ uygulaması ile masaya getirilen küplerden size özel hazırlanmasını istediğiniz kokteylin bardağını, hazırlanma şeklini, süslerini, alkolünü ve aromasını seçebiliyorsunuz. 

Diba Bar tarabya
Fotoğraf Kaynak: http://www.cemkarakus.com/

Dondurmacı Yaşar Usta

Bağdat Caddesi’nin gözdesi Dondurmacı Yaşar Usta’mızın tahinli, hurmalı, kestaneli ve güllü dondurmalarından tatmadıysanız, hiç beklemeden gidin deriz. Üstelik dondurmaları kadar tamamen organik meyvelerden yaptığı sorbeleri de bir o kadar enfes, haberiniz olsun!

Dondurmacı Yaşar Usta caddebostan
Fotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Go Meso

Özellikle sağlıklı yaşamaya özen gösterenler için çok doğru bir adres burası! Detoks meyve-sebze suları ile sağlıklı yaşama merhaba diyen Go Meso’nun zencefilli limonatası, salatalıklı limonatası ve Go Meso Ice Tea’si de denemeye değer.

Go Meso istinye park
Fotoğraf Kaynak: http://www.gourmetandstyling.com/

Vogue

Bir yandan Sultanahmet ve bir yandan da Boğaz manzarası ile sizleri karşılayan Vogue, eşsiz manzarası için bile gidilmeye değer. Ama gittiğinizde buranın en iyi içeceği ne acaba diye düşünmemeniz için bizden size tavsiye, yaza özel hazırladıkları lime, maydanoz ve cin karışımı Crazy Parsley veya limon, portakal likörü, yaban mersini suyu ve votka ile hazırladıkları Cracking Cosmo olacak.

Vogue beşiktaş
Fotoğraf Kaynak: 
https://tr.foursquare.com

Kitchenette

Kahveli ve sade dondurmalı Afogato, çikolata kokulu ve Bailey’s dokunuşlu Costa Rika Cold Drip, yılın en kırmızısı Strawberry Daiquri ile Nutellalı Chocolate Iced Coffee’si, hem göze hem de mideye hitap eden yazın favori soğuk içeceklerinden.

Kitchenette florya
Fotoğraf Kaynak: Kitchenette facebook sayfası

Magnum Store

Bağdat Caddesi’nde yerini alan Magnum Store’a yolunuzu çevirip, klasik Magnum’unuzun çikolatasını süsleyerek hayallerinizdeki dondurmayı yaratmayı ihmal etmeyin.

Magnum Store caddebostan
Fotoğraf Kaynak: Magnum facebook sayfası

Parle

Zorlu Center’da yaptığınız alışveriş sonrası yorgunluğunuzu atmak ve ferahlamak için nereye gidilir? Tabi ki Parle’ye! Alışveriş sonrası aç olma ihtimalinize karşı Parle’nin İtalyan ve Fransız yemekleri ile midenizi şenlendirebileceğiniz gibi serinlemek için karpuz suyu, lime (yeşil limon) suyu, Cointreau ve votka ile hazırlanan Parle Special Cocktail’ini deneyebilirsiniz.

Parle zorlu center
Fotoğraf Kaynak: 
https://tr.foursquare.com

Dondurmacı Ali Usta

Önündeki sıralar hiç mi bitmez dedirtecek bir mekan burası. Moda’nın bir numaralı dondurmacısı Dondurmacı Ali Usta’nın bütün dondurmaları o kadar enfes ki hangisini önersek bilemedik. O yüzden ara sıra rotanızı çevirip, özellikle meyveli olanlarının hepsini sırayla deneyin deriz, fazla mı oldu ne? 

Dondurmacı Ali Usta moda
Fotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Orient Bar Terrace

Yaza özel kokteyllerinin isimlerini, Pera Palace Jumeirah Oteli’nin 125 yıllık geçmişi boyunca burada konaklamış ünlü isimlerinden alıyor. Otelin favori mekanı Orient Bar Terrace’da özellikle Jackie Onasis, Ernest Hemingway ile Agatha Christie ve romanlarının ünlü kahramanı olan Hercule Poirot adlı kokteyllerini mutlaka tatmalısınız.

Orient Bar Terrace beyoğlu
Fotoğraf Kaynak: 
http://turizminsesi.blogspot.com.tr/

Plus Kitchen

Hem serinletecek hem de dilinizde güzel bir tat bırakacak çilekli smoothileri, buz gibi limonataları ve soğuk çayları ile sizleri Plus Kitchen’a doğru götürüyoruz. Yazın serinletici klasikleri ile burada buluşabilirsiniz.

Plus Kitchen mecidiyeköy
Fotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com
 

İLGİLİ MEKANLAR