Şimdi Tam Zamanı: Yedigöller

Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görüntülere sahip Yedigölleri ziyaret etmeniz için daha pek çok sebep var. Neler mi?

Yedigöller

Yedigöller renklerin her tonuna hakim, sakin bir cennet adeta. Pek çok ağaç ve bitki türünü görebilirsiniz. İlkbaharda doğanın canlanmasını izlemenin, yazın ağaç gölgelerinde serinlemenin, sonbaharda kuruyan yaprakların büyüsüne kapılmanın ve kışın beyaz örtü altındaki göz alıcılığının keyfini mutlaka yaşamalısınız. 

Kamp tatili sevenler için ise biçilmiş kaftan olan Yedigöller, Türkiye’nin en güzel kamp alanlarından biri. Otellerden ve kapalı alanlardan sıkılıp doğayla iç içe konaklamak istiyorsanız Yedigöller’de pek çok kamp alanı bulunuyor. Aynı zamanda koşular yapabilir ve trakkinge çıkabilirsiniz.

Yedigöller

Türkiye’nin iki büyük şehri İstanbul ve Ankara’ya günübirlik ziyaret edilebilecek kadar yakın olan Yedigöller, şehrin tüm karmaşasından olabildiğince uzak. Resmi tatillerde ve bayramlarda normalden biraz daha kalabalık olan bölgeye, diğer zamanlarda giderseniz sessizliğin ve huzurlu atmosferin doyasıya tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz özel aracınız ile dilerseniz fırsat turları ile Yedigöller’e ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Fotoğraf tutkunlarının ellerinden makinlerini bir an olsun düşüremeyecekleri Yedigöller'de kafanızı nereye çevirseniz muhteşem kareler gözünüze çarpacak. Doğanın ayrıntı ayrıntı mucizeleri, karaca, sincap ve tavşan gibi birçok hayvan türü ve ormana vuran ışık oyunları kartpostal gibi kareler yakalamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca bölge tilki, kurt ve yabani domuz gibi tehlikeli olabilecek türlerin de doğal yaşam alanı. Kendinizi bir belgeselin içindeymiş gibi hissedeceğiniz anlara hazır olun ;)

Tavşan-RabbitFotoğraf Kaynak: chainimage.com

Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Seringöl, Büyükgöl, Deringöl ve Küçükgöl adlı yedi gölün bulunduğu bu bölgede, göller arasında gezinti yapabilirsiniz. Araçla da gezebileceğiniz yerleri yürüyerek keşfetmenizi öneririz. Çevreyi tepeden görmek isterseniz Kapankaya bunun için en ideal nokta olacaktır. Yedigöller’in kusursuz atmosferini seyre dalacağınız Kapankaya’da bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.