Şimdi Vişne Zamanı!

Yazın en keyifli dönemlerinden biri de vişnelerin olgunlaştığı, taze taze reçellere ve tatlılara karıştığı zamandır. Faydaları saymakla bitmeyen vişne, zayıflamadan kansere, göz hastalıklarından cilt yaşlanmasına kadar pek çok konuda şifa kaynağı. Hal böyle olunca, hazır mevsimi de gelmişken sizlere vişne ile yapabileceğiniz enfes tarifler vermek ve vişneli tatlılarıyla meşhur mekanları hatırlatmak istedik. İşte başlıyoruz!

Vişne Soslu Tart

Vişneli-Tart

Malzemeler: 3,5 su bardağı un, 150 gr. tereyağı, 2 yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya. İç Harcı İçin: Yarım kilo vişne, 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı nişasta.

Hazırlanışı: Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, fazla püre haline gelmeyecek şekilde rondoda çekin. Vişneleri bir tencereye alın. Üzerine şeker ve nişastayı koyup yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Hamuru için unu karıştırma kabına alın. Pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Malzemeleri karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Ortasına yumurtaları kırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyin. Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra kenarlardan un alarak hamuru yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz hamurun ⅓’ünü üzeri için ayırın. ⅔’ünü önce top haline getirin sonra da incecik açıp, yağladığınız geniş bir tart kalıbına yayın. Çatalla üzerinde delikler açın. Vişne sosunu döküp üzerine arttırdığınız hamurla şekil yapın. 175 derece fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. 

Dünya Mutfağı’ndan enfes yemekleri, tatlıları ve tasarım pastalarıyla öne çıkan Ceviz Ağacı’nın leziz mi leziz Vişneli Tart’ını denemenizi tavsiye ederiz.

Vişne Reçeli

Organik-Ev-Yapımı-Vişne-Reçeli

Malzemeler: 3 kg vişne, 3 kg şeker, 1 tatlı kaşığı limon tuzu.

Hazırlanışı: Vişnelerin yaprak ve sap kısımlarını temizleyerek yıkayın. Çekirdeklerini çıkarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine şekeri dökerek kapağı kapatın 8 - 10 saat kadar bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa koyarak orta ateşte yaklaşık 1 saat kaynatın. Son 10 dakikasında limon tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın. Reçel istediğiniz kıvama geldiğinde ocağı kapatıp, reçeliniz kaynarken kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın.

Kahvaltıların olmazsa olmazı vişne reçeli yapmanın tam zamanı. Eğer evde yapacak vaktiniz yoksa memlekettengelsin.com organik, ev yapımı reçelleriyle sofralarınıza lezzet getiriyor. 

Vişneli Cheesecake

Vişneli-Cheesecake-Tarifi

Malzemeler: 2 paket yulaflı bisküvi, 100 gr kadar tereyağı, 500 gr. labne peyniri, 1 kutu krema, 1 su bardağı toz şeker, 3 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta. Üzeri İçin: 250 gr. vişne, yarım su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı nişasta.

Hazırlanışı: Tavada tereyağını eritin. Önce bisküvileri sonra da erimiş olan tereyağını birlikte rondodan geçirin. 22 cm kelepçeli kalıba rondodan geçirdiğiniz bisküvileri dökün ve tüm kalıbı kaplayacak şekilde yayın. Bir kaba kremayı, yumurtaları, toz şekeri ve labne peyniri koyup iyice karıştırın. Üzerine unu ve nişastayı ilave edip karıştırın. Kalıptaki bisküvilerin üzerine döküp düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış 170° fırında 40 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bir tencereye çekirdeği çıkarılmış vişneleri, şekeri ve nişastayı koyup güzelce kaynatın. Sosu soğumaya bırakın. Cheesecakein üzerine ılık olarak vişneli sosu düzgünce dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Eğer cheesecake seviyorsanız aynı zamanda tiramisu da seviyorsanız size harika bir önerimiz var. Saray Muhallebicisi’nin müdavimler edinmiş olan Vişneli Tiramisu’su gerçekten enfes. Adeta iki lezzeti bir arada deneyimleyeceğiniz bu tatlı sıcak yaz günlerinde de ideal.

Saray-Muhallebicisi-Vişneli-TiramisuFotoğraf Kaynak: facebook.com

Vişneli Dondurma

Vişneli-Dondurma

Malzemeler:  Yarım kilo vişne, 300 gram toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı krem şanti.

Hazırlanışı: Vişneleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Ayıkladığınız vişneleri suyuyla beraber rondoya atın ve şekeri ilave edin. Rondoda güzelce püre haline getirin. Krem şanti ve yoğurdu bir kapta iki katı olana kadar çırpın. Şekerli vişne püresini kremalı karışımın içine dökün. Rengini alana kadar iyice karıştırın ve buzluğa koyun. Bir saat sonra çıkarıp mikserle çırpın, tekrar buzluğa koyun. Saat başı buzluktan çıkarıp bu işlemi tekrarlayın. 3 ya da 4 kez bu işlemi yaptıktan sonra dondurmanızın her tarafının eşit olarak donmasını sağlamış olursunuz. Dilerseniz cuplarda dilerseniz külahta servis edebilirsiniz.

Evde uğraşmak istemezseniz, kendinizi Moda’ya doğru atın ve önünde kuyruklar oluşan Ali Usta’nın şahane vişneli dondurmasının tadını çıkarın. 

Vişneli Crumble

Vişneli-Crumble

Malzemeler: 150 gr. tereyağı, 1,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı toz şeker, 500 gram vişne, 2 yemek kaşığı pudra şekeri.

Hazırlanışı: Vişnelerin üzerine pudra şekeri serpip harmanlayın ve fırın kabınızın içerisine yayın. Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın. Crumble haline getirdiğiniz bu karışımı vişnelerin üzerine serpiştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirin.

Daha önce Dair’e Cafe’deki tadım etkinliğimizde deneyimleme şansımız olan mekanın favorisi Crumble, tüm konuklardan tam not almıştı. Tazeliği ve hafifliği ön plana çıkan tatlıyı Dair’e Cafe’de mutlaka tatmanızı öneriyoruz.
50x50

Bence gurmemarket.com da incelemenizi ve denemenizi tavsiye ederim , ürünleri kaliteli ve organik , Gaziantepten online baklava siparişi vermek bile mümkün , yöresel ürünler konusunda uzman olan bir site es geçmemek lazım.

8 yıl önce