Sofralarımızın Vazgeçilmez Lezzeti: Kurufasulye

mekan.com
13 Şubat 2015
24 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Size bir bilmecemiz var;

Az pişirirsen sert olur, fazla pişirirsen ezilir,
Pilavla yendiğinde ayrı, Ekmekle yendiğinde ayrı lezzet verir.
Ana Vatanı Orta Amerika olarak bilinir amma
Aslı Anadolu'dan gelir.


Peki bu nedir? Tabiiki Kurufasulye :)

Sizin için İstanbul'un en iyi kurufasulyecilerini yazdık. Keyifle okumanız dileğiyle...

Tarihi Süleymaniyeli Meşhur Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba
1924'ten beri hizmet veren Meşhur Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba, Erzincan'da yetişen dermason fasulyesinden yaptığı kurufasulyeyi misafirlerine sunuyor. 




Çömlek
Çamlıca Tepesi'nde hizmet veren Çömlek'te Adalar manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz. Organik tarımla yetiştirilen kuru fasulye kullanan mekan 2002'den beri misafirlerini ağırlıyor. 





Nalia Karadeniz Mutfağı
Nalia Karadeniz Mutfağı adını, Karadenizlilere özel, nalia adlı ahşap bir yapıdan almış. Özellikle, hasat edilen mısırları korumak için yapılan ve bir diğer adı da “serender” olan nalia, Karadeniz’in geleneksel mimarisinin en önemli öğelerinden biri. Mıhlama, Rize tava, karalahana sarma...gibi lezzetlerin yanısıra kurufasulyede de iddiali olan mekan Bostancı ve Güneşli'de hizmet veriyor. 




BizceKuru
Ortaköy'de bulunan BizceKuru'da dünyaca ünlü meşhur Çayeli kurufasulyesini tadabilirsiniz. Müdavimleri olan mekan size de bağımlılık yapabilir. 




Tarihi Kısıklı Fasulyecisi
Geçmişi 14. yüzyıla dayanan ve adını tarihi Kısıklı Çeşme'sinden alan Üsküdar'ın narin semtlerinden Kısıklı'da, 1920 yılında Agop Bey tarafından tatlıcı olarak kurulup daha sonra 1938 yılından günümüze kuru fasulyeci olarak hizmet vermeye başlayan Tarihi Kısıklı Fasulyecisi, Erzurum'un İspir ilçesinde yetişen, baraj suyuyla değil kanal suyuyla sulanan, özenle sırıkta olgunlaşan organik tarım ürünü olan kurufasulye kullanmaktadır. Tarihi dokusunu koruyan mekanda keyifle kurufasulye yiyebilirsiniz. 




Fasuli
Tophane'nin en meşhur mekanlarından. Kuru üstü pilav tabirinin hakkını veren yer.