Sokak Hayvanları İçin Ev Yapımı Ekonomik Mama Tarifleri

mekan.com
10 Ocak 2017
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Soğuk havalar, yağmur, kar derken sokak hayvanlarına karşı olan sorumluluğumuz daha da önemli hale geliyor. Çünkü kediler 6, köpekler ise 17 saat aç kalırlarsa donarak ölüyorlar. Yani vücutları yemek yerse ısı salgılayabiliyor. Bu yüzden bu dondurucu havada onlara çok daha fazla özen göstermeliyiz.

Sorumluluklarımızdan biri olan sokak hayvanlarını doyurmak için evde kolayca uygulayabileceğimiz ve çok da ekonomik olan tarifleri yazdık. İster çocuğunuzla bunu keyifli bir aktivite haline getirin, isterseniz de eşinize dostunuza da haber verip onları da teşvik edin. Sadece yarım saatimizi alacak bu işlem için lütfen üşenmeyelim ve bu minikleri hayatta tutmak için elimizden gelen her şeyi yapalım.

sokak hayvanları için ev yapımı mama

İşte en kolay tarifler…

Et Sulu Makarna

Bir paket makarnaya isterseniz ev yapımı isterseniz de bulyon olarak et ya da tavuk suyunu katıp haşlayın. Ancak tuz miktarının çok az olması gerekiyor. Sıcak sıcak, sokağınızdaki, caddenizdeki müsait köşelere koyabilirsiniz.

köpekler için makarna tarifi

Mama kabı olarak da aşağıdaki gibi basit bir şey yapabilirsiniz; hem içine yağmur, kar da giremez.

mama kabıKaynak: kedilibirhayat.com

Tavuk Ciğerli Makarna

Yukarıdaki makarna tarifinden tek farkı makarnayı ciğerle haşlamanız. 1 kilo tavuk ciğer en fazla 6-7 TL, ki 1 kilo ciğer fazla bile…

Yumurtalı Pilav

Tavuk suyuyla haşlayacağınız bir miktar pirinci haşlanmış ve doğranmış yumurtalarla karıştırıp sokak hayvanlarına verebilirsiniz. Yumurta onlar için hem doyurucu hem de besleyici bir gıda maddesi.

kedi köpek maması

Papara

O asla yenilmeyen ve her seferinde çöpe giden yemek sularını ısıtıp, parçaladığınız bayat, kepekli, tam buğday ya da en kötü normal beyaz ekmeklerin üzerine döküp güzelce ıslanmasını ve yumuşamasını sağlayın. Evet, bu kadar basit. :)

Kemik Sulu ve Sebzeli Bulgur Pilavı

Marketten, kasaptan oldukça ucuza hatta iyi anlaştığınız bir esnafsa bedavaya kemik alabilirsiniz. Aldığınız kemikleri havuç, kabak, patates gibi sebzelerle haşlayın. Kemiği tencereden çıkartıp sebzeleri ezin ve yeni yapmış olduğunuz ya da önceden var olan bulgur pilavıyla karıştırıp tatlış paticiklere verebilirsiniz. Dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan biri de yemeklerin bozulmamış olmasına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Zaten güçsüz durumdalar, şu aylarda en ufak hastalığı bile kaldıramayabilirler.

ev yapımı kedi köpek maması

Markette 2-3 liraya satılan aç bitir paketleri de yine bayatlamış ve ıslatılmış ekmeklerin içine doğrayabilir ve öylece hayvanlara verebilirsiniz.

aç bitir paketlerKaynak: http://benozlemsahsenbizzatkendim.blogspot.com.tr/

Son olarak bir ipucu

Mahallenizdeki restoran ve lokantalardan rica edip, artan yemekleri isteyebilir ve sürekli biriktirmelerini rica edebilirsiniz. Böylece sokak hayvanlarına düzenli olarak oranın yemeklerini dağıtabilirsiniz.

Bir de Bonus!

Beş dakikada da şöyle şirin mi şirin bir patili evi yapabilirsiniz…

kedi evi yapımı