Sonbaharda Cilt Bakımı

Mevsim dönüşümleri insan bedeninde çeşitli çalkantılara ve tepkilere neden olabiliyor. Özellikle iklimsel değişimlere direk maruz kalan ciltler kuruma ve yaşlanma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Yaza veda edip, serin havalara alışmaya çalıştığımız şu günlerde de cildi değişen mevsime hazırlamak çok önemli. Daha nemli, ışıltılı ve sağlıklı bir cilt için sonbaharda yapmanız gereken bakımlar bu yazıda ;)


Peeling Şart


Peeling

Yazın bol bol güneşlendiniz ve her ne kadar bronzluğu çok sevseniz de derinize ciddi anlamda zarar verdiniz. Sonbahar bakımına ilk iş peeling ile başlayın ve zaman içerisinde leke oluşturacak ölü deriyi soyun. Bunu yaparken kullandığınız ürünün kalitesi de çok önemli. Cilt tipinize en uygun ve en ufak granüllü olanları tercih etmenizde fayda var. Büyük granüllü soyucular cildinize sağlık yerine zarar getirebilir. Bu işlemi haftada bir kez yapmanız yeterli olacaktır.
 

Sağlıklı Cildin Sırrı Temizlik


Temiz-Cilt-Tonik

Peeling derinlemesine bir temizlikmiş gibi görünse de, şöyle sabun içermeyen ve nem dengenizi sağlayacak bir köpüklü temizleyici ile yüzünüzü mutlaka yıkayın. Mümkün mertebe soğuk su ile yüzünüzü durulayın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın. Nemlendirme özelliğine sahip soft bir toniği pamuğa dökerek, dairesel hareketlerle yüzünüzü tüm kalıntılardan arındırın. Bu uygulamayı rutin haline getirmeli ve sabah akşam mutlaka uygulamalısınız. 
 

Maskesiz Asla


Maske-Cilt-Bakımı

Soyma ve temizleme işleminin yanı sıra, cildi canlandırmak ve beslemek amacıyla maske kullanmak şart. Gözeneklerinizi derinlemesine temizleyip, derinin altına nüfuz ederek cildinizdeki çeşitli sorunları da uygun bir maske ile çözebilirsiniz. Maske uygulamasını da haftada bir gün, peelingden sonra yapabilirsiniz.
 

Yoğun Nem Uygulaması


Cilt-Bakımı-Krem

Temizleme işlemi tamamen bittikten sonra, cilt yaşınıza ve cilt tipinize en uygun kremi yüzünüze uygulayın. Eğer gece ise kreminizi biraz daha bol tutabilirsiniz. Göz altlarınız için ayrı bir krem edinmeyi de ihmal etmeyin. Yumuşak hareketlerle göz çevrenize masaj yaparak kremi yedirin. Nemlendirme işlemini yalnızca yüzünüz değil, boynunuz için de uygulayın. 


Buhar Yanılgısı


Cilt-Bakımı-Kızarıklık

Cilde buhar banyosu yapmak ve gözenekleri iyice açtıktan sonra temizlemek yıllardır alışılmış bilgiler arasında. Fakat buhar her cilde iyi gelen bir uygulama değil maalesef. Örneğin beyaz tenli, hassas cilde sahip olan kişilerin buhardan ve sıcak sudan uzak durmaları şart. Deri ince ve kılcal damarlar yüzeye yakın olduğundan, buhar ya da sıcak su bu damarları genişleterek ciltte kızarıklıklara neden olur. Ton farklılıkları yaratacak bu durum, sonrasında medikal müdahalelerle tedavi edilmek zorundadır. 
 

Her İşin Başı Beslenme


Bu bakımları rutin hale getirmek kadar, doğru ve dengeli beslenmek de bedeniniz ve cildiniz için çok önemli. Kışın alınan fazla kilolara maruz kalmamak ve her mevsim ışıldamak için meyve - sebze ağırlıklı beslenin ve bol bol su için. Unutmayın su en önemli nem kaynağıdır.


Bonus: İstanbul'un En Önemli Güzellik Merkezleri►