Sortie'de Ege Lezzetleri Esintisi: Kalamata

mekan.com
17 Temmuz 2014
16 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

Lezzetlerini ve eğlencesini çok sevdiğimiz, adını bir çeşit yeşil zeytinden alan Kalamata’yı, Boğaz’ın kenarında, Kuruçeşme Sortie’nin içerisinde konumlanmış mekanında ziyaret ettik bu hafta.

Sortie’nin bana her zaman büyülü gelen, içeriye adımımı her atışımda İstanbul’a yeniden aşık olmamı sağlayan manzarasını anlatmaya gerek yok sanırım… Bu manzara karşısında, henüz güneş batmadan gidip oturacaksınız Kalamata’nın sizler için hazırladığı sofranın başına.

Fix menü ile çalışan mekanda lezzet şöleni 15 farklı çeşit Ege, Ermeni ve Rum mezesi ile başlıyor, insan hangi birinden yiyeceğini şaşırıyor. :)  Bu lezzetlerde ödüllü şef Ayvaz Akbacak’ın imzası olduğunu daha ana yemeğe geçmeden anlayıveriyorsunuz zaten. 3 çeşit ara sıcak ardından ana yemek olarak levrek fileto, dana kaburga köfte ve tavuk bonfile arasından tercih yapabilirsiniz.

Hazır Boğaz'ın kenarında keyif yapıyorken benim tavsiyem pek tabi balık olacak ama kırmızı et severlere dana kaburga köftenin de Edirne’den geldiğini belirtmiş olayım.

Farklı lezzet keşifleriyle bizleri şaşırtmayı başaran Kalamata’da yemek yerken kendinizi biraz frenleyip tatlılara da yer ayırmanızı öneririm. Özellikle irmik helvasını kaçırırsanız üzülürsünüz. :)

Kalamata Sortie'de İftar

Kalamata, Ramazan’a özel oluşturduğu fix iftar menüsündeki ufak değişikliklerle de fark yaratmayı başarmış.

Özellikle ara sıcaklarda sunduğu ve benim de en sevdiğim tatlardan olan kıymalı yoğurtlu pazı dolma ve paçanga böreğinin tadı damağımızda kaldı. Zengin iftariyelik tabağı, geleneksel lezzetiyle süzme mercimek çorbası, tercihe göre farklı ızgara seçenekleri ve Ramazan’ın olmazsa olmazı güllaç ile beraber bu keyifli ortamda iftar yapmak için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.