Taksim'de Çerkes Mutfağı: Fıccın!

Taksim’de Kallavi sokağa girdiğiniz gibi sağlı sollu Fıccın restoranlarına rastlarsınız. Fıccın; Türk mutfağına ek olarak İstanbul’un en iyi Çerkes restoranı olarak bilinir.
Karnı acıktığında Beyoğlu'nda olup da Fıccın'a uğramayan, uğrayıp da Haluj yemeyen var mıdır? Bize kalırsa; yoktur.



Fıccın, 1996 yılında kökleri Çarlık Rusya'sına dayanan Leyla Kılıç Karakaynak tarafından açılmış. Poğaçalarıyla ün kazanmayı başaran Leyla Hanım küçük dükkanını, yanındaki dükkanı da satın alarak büyütmüş ve kuzenine ait olan karşı dükkanın işletmesini de üstlenmiş. Şimdi Kurabiye Sokak'taki Kallavi Meyhanesi, Süslü Saksı Sokak'taki Erra Goppa restoranı da Leyla Hanım'a ait. Yani sevimli olduğu kadar da başarılı bir kadın Leyla Kılıç Karakaynak.



Her gün 30 çeşit yemek, Leyla Hanım ve onun yetiştirdiği ustaların ellerinden çıkıyor.



Mekan ismini kıymalı Çerkes böreği olan Fıccın'dan alıyor. Favori lezzetlerden de bir tanesi. Menüsünde Çerkes mutfağının en sevilen lezzetleri olan Fıccın, Velibah, Haluj ve onlarca farklı zeytinyağlının yanı sıra özel yapım meyve şıraları bulunuyor. 



Fıccın tepside, iki hamurun arasına kıymalı harç konulmasıyla yapılır. Haluj Çerkes mantısı, Velibah el açması saç böreği, Nasi Zigga da kabak beğendi anlamına geliyor. Tatlı olarak bisküvili muzlu pastası, kadayıflı muhallebi ve damakta eşsiz bir tat bırakan haşhaşlı revani yapıyorlar.



Lezzeti bir yana dursun sıcacık aile işletmesi olan Fıccın’a tüm aileniz ya da dostlarınız ile gidebilir, Çerkes mutfağını en uygun fiyata en leziz haliyle deneyebilirsiniz.