Teşvikiye Rehberi

Karaköy ve Moda’dan sonra popülaritesini arttıran, İstanbul’un güzide bölgelerinden Teşvikiye’de keşfedilmeyi bekleyen, keşfedilmesi gereken mekanları sizler için derledik. Olur da yolunuz Teşvikiye’ye düşerse rehberimizi incelemeden mekan seçmeyin deriz.

1. Hardal

Hardal, şık ve özgün dekorasyonu, sıcak atmosferi ve üç yıl üst üste kazandığı “En İyi Dünya Mutfağı” ödülüne sahip nefis menüsü ile İstanbul’un en gözde mekanları arasında bulunuyor.


Kaynak: www.gezenayaklar.com

2. M.O.C

3. dalga kahvecilerin öncülerinden olan M.O.C, her daim kalabalık ve bir o kadar da keyiflidir. Sam Çeviköz, kahve konusundaki uzmanlığını tüm tecrübelerini M.O.C’ta sergileyerek dünyanın farklı noktalarından toplanan lezzetleri harmanlıyor.



3. Ar-ruha

Daha önce Ar-Ruha’nın lahmacunlarının methini duymuşsunuzdur. Bu efsane lezzeti tattığınızda gelen övgülerin az bile olduğunu düşüneceksiniz. Şefin elleriyle kıydığı kuzu eti, taptaze domates ve Urfa’dan gelen ev isotu incecik çıtır hamurla birleşip taş fırına giriyor ve İstanbul’un en iyi lahmacunu olarak çıkıyor! Mekan Teşvikiye’de olduğundan içeri girdiğinizde alışkın olduğumuz klasik kebapçı havasını alamazsınız. En iyi lahmacunu yapmalarının yanında; İstanbul’un en şık kebapçısı.



4. Pare Baklava

İstanbul’da gerçek Antep baklavasını bulmak çok kolay değil ama Pare Baklava Bar’da her bir ürün her gün taze taze Antep'ten getiriliyor. Mekan sadece baklavalarıyla değil Antep kahvaltıları, leziz kahveleri, helvaları ve şerbetleriyle de dikkat çekiyor. Şakayık Sokak’ta bulunan mekanın müdavimleri çok.



5. 400 Derece

Şık ve samimi ortamıyla ev ortamı sunan 400 Derece mahallenin en sevilen pizzacısı. Büyük boyutlu ve ince hamurlu pizzaları taş fırında odun ateşinde pişiriyorlar. Çeşit çeşit pizzalarını denemek için mutlaka uğramalısınız. Tatlı olarak da tiramisuyu tek geçeriz!



6. Union 22

Teşvikiye’nin en şık mekanlarından olan Union 22 sadece yenilip içilecek bir cafe değil. Alışveriş, sergi ve güzel yemeklerin yanı sıra mekanda her ay özel etkinlikler gerçekleşiyor. Kuvvetli bir bara sahip olsa da yemek menülerini biraz daha geliştirmeliler.



7. Grandma

Teşvikiye’nin yeni bakery’lerinden olan Grandma’da çeşit çeşit ekmekler, kekler, alışılmışın dışında mini mini sandviçler, taptaze poğaçalar ve haftalık oluşturdukları menülerinde sağlıklı sebze yemekleri mevcut. İçeceklere gelecek olursak da sıcak-soğuk kahveler, tam da mevsimi gelmişken ev yapımı soğuk çaylar ve detox içecekleriyle en iyiler listemize giriyor.



8. Level Up

Level Up bir öğününüzü rahatlıkla karşılayacak enfes smoothie’leri, salataları ve humuslarıyla baştan aşağıya sağlıklı bir mekan. Bütün ürünler sağlıklı olduğu kadar da vegan. Smoothielere protein tozu, taze aloe vera gibi eklemeler de yaptırabiliyorsunuz.



9. La Patisserie Lune

Her gün taze taze hazırlanan küçük butik pastaları, efsane makaronları ve daha bir sürü lezzetli ürünüyle Nişantaşı’nın şirin mi şirin patisserie’si ‘La Patisserie Lune’. Mekanın en sevilenlerinden biri de çilekli dacquoise! Yumuşacık acıbadem keki arasında vanilyalı krema ve çilek ile damaklara unutulmaz anlar yaşatıyor. Ayrıca çaylar da Ronnafeldt. İlk girişte minnak görünen Lune’nin arkasında ferah bir bahçesi var; bu havalarda iyi gelir.



10. Kozmonot

Mahallenin pub eksikliğini gideren Kozmonot’u biz çok sevdik! Tuvaletine bile sıçramış olan uzay teması, iyi müziği ve güzel içkileriyle ortam ‘gel bana’ diyor. Sanıyoruz bu yüzden Kozmonot genellikle kalabalık. 



11. Kahwet Fairuz

Nişantaşı’ndaki Limonata yenilendi ve Kahwet Fairuz oldu. Yepyeni mekanda Lübnan-Beyrut esintileri eşliğinde efsane lezzetler tadıp, lounge müziğe kendinizi bırakmak isterseniz mutlaka yolunu Kahwet Fairuz’a düşürmelisiniz. Fes görünümlü tabureler, avizeler, fes takmış Alfred Hitchcock görseli ve tepenizdeki renkli udlarla oryantalizmin doruklarına çıkabilirisniz.