Thassos Adası Rehberi

mekan.com
3 Ağustos 2015
73 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Artık yaz aylarının sonuna geldiğimizden sıcaklar gitgide daha fazla bunaltıcı olmaya başladı. Biliyoruz, siz de bizim gibi tatile doyamadınız ve küçücük de olsa fırsatlar yaratıp değişik bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Bu sefer Bodrum, Marmaris, Çeşme, Ayvalık gibi tatil mekanlarına gitmek yerine bir değişiklik yapalım dedik ve sizin için Thassos Adası'nı keşfettik. Thassos'a nasıl gidilir, Thassos'da nerede kalınır, neler yapılır, hepsi bu yazımızda!


Thassos'a Nasıl Gidilir?


Thassos Adasına gitmek için İstanbul'dan arabaya binip 5 - 6 saatlik bir sürüş yeterli. Sonrasında kendinizi cennet gibi bir adada buluyorsunuz.

Thassos'a gitmeden önce yapmanız gereken sadece birkaç şey var: ilki triptik belgesi olarak bilinen araç sigortasını yaptırmak, ikincisi ise uluslararası ehliyet almak. Bunları hallettikten sonra gönül rahatlığıyla İpsala sınır kapısına doğru yola koyulabilirsiniz. Yunanistan'a giriş yaptıktan sonra Keromoti Kasabasına gidip feribota biniyor ve 45 dakika kadar kısa bir sürede Thassos adasına ulaşıyorsunuz. Otomobiliniz için 23 Euro ve her yolcu için 3 Euro ödemeyi yapıtıktan sonra adaya girişiniz sağlanıyor. İşte o an, Thassos tatilinin resmen başladığı an!

Yunanistan'a giden feribot. ThassosFotoğraf kaynak: https://turcograecus.wordpress.com



Thassos'da Nerede Kalınır?


George Hotel: Limenaria’da bulunan George Hotel’in bir gecelik fiyatı 45 Euro civarında. Buraya motosiklet gibi bir araçla gelirseniz park edebileceğiniz şirin bir bahçesi de var.

George Hotel'in havuzlu bahçesi Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.agoda.com

Sgrouidis Motel: Bir ailenin işletmekte olduğu Sgrouidis’da gecelik 30 Euro'ya mütevazi ve temiz bir odada konaklayabilirsiniz.

Sgourıdıs Hotel'in dış görünümü Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.infoturism.ro​

Pantheos Aparts:  Deniz ve gökyüzü mavisinin mükemmel uyumu burada! Pantheos’ta her sabah mis gibi çam ağaçlarının kokusuyla uyanıp, güne mutlu ve huzurlu bir şekilde başlayıp Thassos adası turunuza start verebilirsiniz.

Pantheos Aparts'ın bahçesi Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.mouzenidis-travel.ru

Miramare: Etrafı çam ağaçlarıyla kaplı Miramare’nin epey büyük bir havuzu da bulunmakta. Aynı zamanda yemek ve kahvaltı için Yunan Restoranı, kahve ve kokteyl keyfiniz için ise içinde etnik müziklerin çalındığı bir Havuz Bar’ı var. Tesis içinde ücretsiz otopark da bulunuyor.

Miramare'nin havuz barı Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.hotelmiramare.gr


Thassos'da Nerede Yemek Yenir?


Thassos’a kadar gelip de Yunanlıların o çok sevdiği taverna dedikleri restoranlarda yiyip içmeden dönmek olmaz. Buraları gezip gördüğünüzde kafalarda oluşan taverna algısından daha çok, normal bir restoranla karşılaşırsanız şaşırmayın deriz. Ada merkezi olan Limenas’da karnınız guruldamaya başladıysa buranın en meşhuru Symi Restaurant’a uğrayabilirsiniz. Diğer restaurantlara göre daha kalabalık olmasına rağmen beklediğinize değecek lezzetlerle karşılaşacaksınız. Bir başka alternatif olarak limanın sonunda bulunan Mythos da tercih edilebilir. Muhteşem Yunan mezeleri ve yemekleri için Mouragi Tavernaya doğru yola koyulabilir, Panagia Elena Restaurant'da kokoreç ve oğlak çevirme ile damağınızda enfes tatlar bırakabilirsiniz.

Simi Restauanrt'ta gün batımı Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.thassosrestaurant.gr


Thassos'da Nerede Denize Girilir?


La Scala Beach: Thasos’da arabayla gezecek olanlar için uygun bir yer: otoparkı oldukça geniş ve girişi ücretsiz. Girişte bembeyaz zemin bir alan bulunuyor buradan ilerleyip tertemiz kumsala ve masmavi bir denize ulaşıyorsunuz. İster şezlonglarda keyif yapın isterseniz de denizin tadını çıkartın, La Scala’da sadece yiyecek ve içeceklere para ödüyorsunuz. Fiyatlar ise ada genelinde nereye giderseniz gidin aynı.

La Scala Beach Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.lascalabeach.gr

Marble Beach: Gittiğinizde kendinizi tropikal bir adada hissedeceğiniz Marble Beach, aynı zamanda Thassos adasının en popüler plajlarından biri. Marble’ın en ilginç özelliği plajının kendiliğinden minik mermer parçalarıyla kaplı olması. Denize o büyülü turkuaz rengini veren de bu mermer parçacıkları. Burası resmen bir doğa harikası! Fakat buraya ulaşmak için zorlu yollardan geçmeniz gerektiğini de belirtmek lazım. Marple’a giden yol bol çukurlu, toprak bir yoldan oluşuyor. Ama güzel haber: plaja giriş bedava! ;)

Mermer taşlarıyla kaplanmış Marble Beach Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.flickr.com

Paradise Beach: Büyük bir koyda konumlanmış olan Paradise tamamen incecik kumlarla kaplı ve sığ denizi olan bir plaj. Özellikle çocuklarıyla gelen aileler için denizin sığ olması büyük bir avantaj. Paradise Beach’te 2 adet restoran bulunuyor ve bu restoranlardan şezlong ve şemsiye kiralabiliyorsunuz. 2 şezlong ve 1 şemsiyeye 5 Euro ödeyebileceğiniz gibi eğer ücret ödemek istemezseniz kendi şezlong ve şemsiyelerinizi de plaja götürüp kullanabilirsiniz.

Paradise Beach Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.thassoshotels-greece.com

Aliki Beach: Aliki, Paradise’a göre daha küçük bir koyda bulunuyor, burada birkaç küçük restoran da var bu restoranların plajda şezlong ve şemsiyeleri de bulunuyor bir şey sipariş ettiğiniz takdirde şezlonglarını kullabiliyorsunuz. Aliki’de de diğer beachler de olduğu gibi deniz sığ ve tertemiz üstelik bir de dalgasız fakat yaz aylarında epey kalabalık olduğu söyleniyor.

Aliki Beach Thassos
Fotoğraf Kaynak: kolaygezi.org

Makryammos: Limenas’ın yakınında muhteşem bir koy daha! Thassos’un her bir tarafında deniz standart olduğundan burada da sığ bir denizle karşılaşıyorsunuz. Kişi başı 3 Euro ile plaja girebiliyorken aynı zamanda tatil köyü olarak geçen Makryammos’un taş evlerinde de konaklayabilirsiniz. 

Makryammos plajı Thassos
Fotoğraf Kaynak: www.panoramio.com


Thassos'da Neler Yapılır?
 

  • Panagia Elena Restaurant'da oğlak çevirme yiyin.
  • Thassos’un tarihi yerlerini keşfedin.
  • Arkeoloji müzesini gezin.
  • Thassos’da gezebildiğiniz tüm plajları gezmeye çalışın :)
  • Yunanlıların çok sevdiği Frappe’den için.
  • Özellikle Marble Beach’e gidin.
  • Deniz mahsüllerinden mutlaka tadın.
  • Yunan mezelerinden; Greek Salad, Uskumru Kapnisto, Kabak Çiçeği, Horta, Ahtapot ve Kalamar mutlaka tadılması gereken lezzetlerden birkaçı.
  • Thasos köylerini gezintiye çıkın.