Türkiye'nin Popüler 10 Çay Bahçesi

mekan.com
4 Kasım 2015
10 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Sıcacık, renkli güneşli günleri arkamızda bıraktık. Artık gözlerimiz içimizi ısıtacak tavşan kanı çay yapan mekanları arıyor. Sohbetlerimizi renklendiren, kanımızı kaynatan, kahvaltının yanına dost çay yemyeşil yaylalarda, Boğaz’da, vapurda hayatımızın her yerinde! Peki Türkiye’de popüler yerler nerede? O da bu yazımızda!

Küçüksu Kasrı Cafe - İstanbul

Boğaz’ın muhteşem manzarası ve havasıyla Hisara karşı çayınızı içerken gününüzü renklendirebilirsiniz. Hafta sonları keyfinize keyif katacak kahvaltılarına ise bayılacaksınız! Çay - simit keyfi yaparken de iskeleden balıkları beslemeyi unutmayın.

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Küçüksu Kasrı CafeFotoğraf Kaynak: millisaraylar.gov.tr

Boztepe - Trabzon

Trabzon’un yeşillikleri içinde harika bir manzarayla birleşen masmavi Karadeniz’e karşı çay keyfi yapabileceğiniz Boztepe’ye Trabzon’a uğrarsanız muhakkak uğrayın. Bu muhteşem atmosferde bakır semaverde demlenen çaydan içtikçe içeceksiniz.

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Boztepe / Trabzon
Fotoğraf Kaynak: funtravel.com.tr

8.15 Vapuru - İzmir Çay

Her ne kadar çay bahçesi olmasa da İzmirlilerin çay içmeyi en çok sevdiği yerlerden biri olan 8.15 Vapuru’nda iskeleye varana kadar içilen çayın haddi hesabı yok!

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi 8.15 Vapuru / İzmir Çay
Fotoğraf Kaynak: blog.bluzz.net

Pierre Loti - İstanbul

Haliç’in ünlü panoramik manzarasına şahit olabileceğiniz Pierre Loti 18. yüzyıllardan günümüze kadar İstanbulluların uğrak yeri haline geldi. Pierre Loti’ye sadece fotoğraf çekmek için gitmeyin. İçinizi ısıtacak çayından bir kaç yudum muhakkak alın!

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Pierre Loti / İstanbul
Fotoğraf Kaynak: yesiltopuklar.com

Çınaraltı - İstanbul

Kendi yemeğinizi getirebilmenizin yanında mekanda da sunulan lezzetlerden satın alabilirsiniz. Tarihi çınaraltı ağacının altında Boğaz’a karşı çay keyfi yapabilirsiniz. Denize yakın masalarda yer kapmak için biraz erken saatlerde orada olmanızda fayda var.

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Çınaraltı / İstanbulFotoğraf Kaynak: blog.burock.com.tr

Papazın Bağı - Ankara

İsmini asma bahçelerinden alan Papazın Bağı Ankara’nın stresinden uzaklaşmak isteyenlerin gittiği yerlerin başında geliyor. Şehir merkezinde doğal yapısını koruyan Papazın Bağı birçok Ankaralının çocukluk hatıralarında yer alıyor.

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Papazın Bağı - Ankara
Fotoğraf Kaynak: papazinbagi.biz

Şazeli Cafe - İstanbul

Her gittiğinizde huzur bulacağınız, temiz havasıyla daha da rahatlayacağınız Şazel Cafe’de Van kahvaltısını denemeden güne başlamayın. Günün geri kalanında ister çimlere uzanın isterseniz de tavla turnuvaları düzenleyin, ne yaparsanız yapın gününüz harika geçecek!

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Şazeli Cafe - İstanbul
Fotoğraf Kaynak: nargileneredeicilir.com

Tophane Çay Bahçesi - Bursa

Her yeri gezmeden önce şehre güzelce tepeden bakmak istiyorsanız Tophane Çay Bahçesi tam sizler için. Uzun uzun merdivenlerinden çıkarken zorlanabilirsiniz fakat çaya giden yolda çekilen çile kutsaldır.

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Tophane Çay Bahçesi - Bursa
Fotoğraf Kaynak: panoramio.com

Uzun Saçlı’nın Yeri - Ordu

Mekanda ortamdan, çaylardan çok işletmecisi konuşulur. Gıcık olduğuna çay vermez, çayını bitirmeden kalkana uyuz olur! Fakat bu gibi hikayelerden dolayı gidip güzel bir çay keyfi yapmamazlık etmeyin! Dağ suyu ile yapılan kahvesi ve çayı alışık olduğunuz tatları farklılaştırıyor.

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Uzun Saçlı’nın Yeri - Ordu
Fotoğraf Kaynak: cayperest.com

Fırtına Çay Bahçesi - Rize

Çayın merkezi Rize’de tertemiz bir havada közde demlenen gerçek çayın tadı alışık olduğunuz çaylardan daha da lezzetli. Böyle güzel bir havada doğal olarak acıkabilirsiniz, çayın yanına mıhlamanın çok yakıştığını söylemekte fayda var. :)

Türkiye'nin En İyi 10 Çay Bahçesi Fırtına Çay Bahçesi - Rize
Fotoğraf Kaynak: mutlumutfaklar.com