Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri

mekan.com
3 Eylül 2015
30 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Mikrodalgada veya makinede patlamış mısır yapmak kadar kolay pek az şey var. Tabii bir de mısır taneleri ve yağ ile tencerede mısır patlatmak var ki, işin bu kısmında istediğiniz baharat veya diğer malzemelerden ekleyip alternatif patlamış mısırlar yaratabilirsiniz.

Sonbaharın gelişiyle birlikte madem erkeklerin maç, kadınların dizi sezonu başladı; biz de sezon boyu size eşlik edecek alternatif lezzetli tatlar bulmak istedik ve ister televizyon karşısında maç heyecanı yaşarken, isterseniz de dizilerinizi takip ederken akşamlarınızı renklendirebileceğiniz ülkeden ülkeye değişen farklı patlamış mısır tariflerini karşınıza getirdik. Bakalım en çok hangisini seveceksiniz ;)

Hint Usulü Patlamış Mısır

Rengarenk baharatlarıyla her yemeğe ilham kaynağı olmuştur Hindistan. Hint filmlerini izlerken hüzünlenip aynı zamanda birden bire dans etmeye başlıyorsanız bu tarif sizler için!

¼ Su Bardağı Mısır
1 Yemek Kaşığı Köri
1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Tatlı Kaşığı Zencefil
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Mısırları patlatın ardından tereyağı eritin. Patlamış hala sıcak olan mısırların üzerine tereyağını döktükten sonra diğer baharatları karıştırıp patlamış mısırların üzerine ekleyin.

Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri Hint Usulü Patlamış MısırFotoğraf Kaynak: thekitchn.com

Çin Usulü Patlamış Mısır

Çin işi Japon işi bu tarifi bilen iki kişi. Peki üçüncü olmaya hazır mısınız? Meşhur soya sosu ve suşinin vazgeçilmez lezzeti vasabi ile patlamış mısırınıza Çin dokuları katabilirsiniz. 

¼  Su Bardağı mısır
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Yemek Kaşığı soya sosu
2 Tatlı Kaşığı vasabi tozu
3 Yemek Kaşığı tereyağı
1 Tatlı Kaşığı kırmızı pul biber

Mısırları patlattıktan sonra tereyağı eritin. Eriyen tereyağına baharatları ekleyip karıştırın. Halen sıcak olan patlamış mısır ile baharatlı tereyağını da bir süre karıştırdınız mı tamamdır! Afiyet olsun :)

Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri Çin Usulü Patlamış MısırFotoğraf Kaynak: pinterest.com

İngiliz Usulü Patlamış Mısır

Her türlü yiyecek ile kombine edilen turta orta çağdan beri İngiliz sofralarının temel yiyecekleri arasındadır. Turta yapmaya günlük işlerin yoğunluğundan vakit ayıramayabiliyoruz. Fakat bu tarifimiz sadece 3 dakikada yapılıyor ;)

¼ Su Bardağı mısır
¾ Su Bardağı elma kurusu
½ Tatlı Kaşığı elma suyu
2 Su Bardağı mini marshmallow
1 Su Bardağı karamel sos
1 Tatlı Kaşığı tarçın
Bir tutam muskat
¼ Tatlı Kaşığı tuz

Mısırları patlattıktan sonra elma suyu, karamel ve marshmallow hariç tüm malzemeleri blenderdan geçirip toz yapın. Ardından marshmallow ve karameli mikrodalgada eritin. Eriyen karışıma baharat ve elma suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma mısırları ekleyin ve fırında 125 derecede 3-5 dk pişirin.

Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri İngiliz Usulü Patlamış MısırFotoğraf Kaynak: superhealthykids.com

Meksika Usulü Patlamış Mısır

Yemeklerimizde ne kadar bol acı kullanırsak kullanalım Meksikalılar kadar acı yememiz ve acıya onlar kadar dayanıklı olmadığımız bir gerçek. Tıpkı yemeklerinde olduğu gibi içinizi yakacak patlamış mısır tarifimizi yerken yanında soğuk bir şeyler içmenizde fayda var.

½ Su Bardağı mısır
2 Yemek Kaşığı acı sos
1 Tatlı Kaşığı sarımsak tozu
1 Tatlı Kaşığı dereotu
½ Tatlı Kaşığı kimyon
1 Tatlı Kaşığı tuz
4 Yemek Kaşığı tereyağı

Mısırı patlatın. Daha sonra tereyağını eritip acı sos ekleyin ve iyice karıştırın. Başka bir kapta olan tüm malzemeleri karıştırın. Sıcak mısıra önce terayağlı acı sosu, ardından baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.

Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri Meksika Usulü Patlamış MısırFotoğraf Kaynak: thelittlebean.co

İtalyan Usulü Patlamış Mısır

Gerek lezzetli makarnaları, gerek harika pizzaları ile İtalya mutfağı kalbimizde bambaşka bir yerde. Sıcacık baharatlı ekmekleri ise favoriler arasında. İtalyan filmleri izlerken anı yaşıyorsanız size eşlik edecek güzel bir sürprizimiz var.

1 Yemek Kaşığı fesleğen
2 Yemek Kaşığı zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı maydanoz
½ Tatlı Kaşığı sarımsak tozu
1 Tatlı Kaşığı tuz
½ Su Bardağı mısır 

Fesleğen var maydanozu ince ince kıyın. Daha sonra diğer baharatları içine ekleyin. Mısırları zeytinyağı ile birlikte patlattıktan sonra hala sıcakken diğer malzemeleri üzerine serpiştirin ve güzelce karıştırın.

Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri İtalyan Usulü Patlamış Mısır
Fotoğraf Kaynak: willcookforsmiles.com

Fas Usulü Patlamış Mısır

Sokak lezzetleriyle ünlü Faslılar yemeklerinde kullandıkları baharatlarıyla da oldukça iddialılar. Oldukça değişik olan bu tarifi denerken büyük keyif alacaksınız.

2 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Su Bardağı Mısır
¼ Çay Kaşığı Tuz
2  Çay Kaşığı Ras El Hanout

Mısırları patlatın ardından tereyağı eritin. Patlamış ve hala sıcak olan mısırların üzerine tereyağını döktükten sonra baharatları karıştırıp ekleyin.

Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri Fas Usulü Patlamış MısırFotoğraf Kaynak: bluekaleroad.com


Amerikan Usulü Patlamış Mısır

Hollywood filmlerini izlerken pek sıkılan olduğunu sanmıyoruz. Hele bir de klasik film yayınlanmışsa keyfinize diyecek yoktur. Güzel film akşamlarınıza tat katacak, elinizi kaseden çıkartmayacak Amerikan usulü patlamış mısır tarifimiz tam sizler için.

Bu pişirme yöntemi yukarıdaki tariflerden birazcık farklılık gösteriyor.

2 Yemek Kaşığı Yağ
¼ Su Bardağı Şeker
½ Su Bardağı mısır
½ Çay Kaşığı Tuz

Tencerede yağ ve şekeri birleştirip içine mısırları atın. Tencereyi sallayarak içindeki mısırların yardımıyla şekeri eritin. Mısırlar patlayana kadar karıştırmaya devam edin. Patladıktan sonra büyük bir kaseye döküp üzerine tuz serpiştirin. İyice karıştırdıktan sonra servise hazır olacaktır.

Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri Amerikan Usulü Patlamış MısırFotoğraf Kaynak: homemade-bites.com

BONUS

Nutella aşıklarını bu tarafa alalım ;)

Acılı aşk filmleri izlerken kaşık kaşık Nutella yemenize gerek yok. Vereceğimiz tarif film izlerken sevdiğiniz iki lezzeti harika bir şekilde buluşturuyor. Gerçek aşk bu değil de ne! :)

½  Su Bardağı mısır
1 Su Bardağı kavrulmuş ve dövülmüş fındık
¾ Su Bardağı Nutella
1 Yemek Kaşığı tereyağı
¼ Tatlı Kaşığı tarçın
½ Tatlı Kaşığı toz kahve (espresso ya da nescafe)

Mısırları fındıklarla birlikte fırınlayıp 10-15 dakika pişirin. Sonrasında benmaride nutella ile geriye kalan malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hale getirin. Karışımı fırındaki mısır ve fındık karışımına ekleyin.

Ülkeden Ülkeye Değişen Patlamış Mısır Tarifleri Nutellalı Patlamış MısırFotoğraf Kaynak: mtlblog.com