Ünlü Şeflerin Restoranları

Damağımızı ve midemizi gözlerimiz kapalı teslim edebileceğimiz şefler vardır; Ve bir de o şeflerin efsane mekanları. İşte size ünlü şefler ve o efsane mekanları!

Neolokal - Maksut Aşkar

İskenderun doğumlu, Turizm ve Otelcilik mezunu Maksut Aşkar, profesyonel bir yönetici olmak için mutfak eğitimi de aldı. Q Jazz Club, Emporio Armani Cafe gibi işletmelerde çalıştı; Nupera adlı çok mekanlı yiyecek içecek işletmesinin ve Hillside City Club’larda kendi işletmesinin yöneticiliğini yaptı.
'Yeni ve yerel' anlamına gelen neolokal, günden güne unutulan kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyor ve mutfak kültürümüzü hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyor.



Tom’s Kitchen - Tom Aikens

1970, İngiltere doğumlu olan Tom 16 yaşından beri mutfakta! Norwich City Otelcilik Okulu’nda eğitim görmüş ve mezun olduktan sonra İngiltere’nin en iyi restoranlarında çalışmış. Tom’un ilk restoranı Tom Aikens Restaurant, Nisan 2003’te Londra, Chelsea'de açıldı. Tom’s Kitchen’ı da yine Chelsea’de 2006 yılında açtı.
Aile ve arkadaşları yemekte bir araya getirmeyi amaç edinmiş olan Tom’s Kitchen sizlere rahat bir ortamda keyifli yemekler sunuyor.




Antica Locanda - Gian Carlo Talerico

1969 yılında Milano’da dünyaya gelen Şef Gian Carlo Talerico, çok küçük yaşlarda annesini ve büyükannesini izleyerek karar vermişti başarılı bir şef olmaya. Bir süre çeşitli yerlerde şef olarak çalıştıktan sonra Toscana’da ilk yemek okulunu kurup, amatör öğrencilerine İtalyan mutfağını öğretti. 2009 yılında evlenerek İstanbul’a yerleşti ve İtalya’da gerçekleştirmek istediği kendi restoranını açma projesini İstanbul’da gerçekleştirerek Antica Locanda’yı kurdu.




Can Oba Restaurant - Can Oba

Can Oba uzun yıllar boyunca Almanya'da Michelin yıldızlı bir şefin yanında çalışıp daha sonra da bu şefin restoranında 3 yıl boyunca şeflik yapmış. Onun şefliği sırasında restoran eyaletin en iyi restoranı ödülünü almış ve öğrendiği mutfak tekniklerini İstanbul'da Can Oba’yı açarak sergilemeye başlamış.


Kaynak: Gurm.me

Lokanta Maya - Didem Şenol Tiryakioğlu

2001 yılında New York'taki French Cullinary Institute'da aşçılık eğitimi alan Didem Şenol Tiryakioğlu, Eleven Madison Park restoranında çalışıp İstanbul'a döndükten sonra Nu Teras'ta Ufak Yemekler’i yaptı. 2010 yılında ilk kitabı ‘Kızınız Defne'yi Oğlumuz İskorpite...’yayınlandı.  Mayıs 2010'da Karaköy'de Lokanta Maya'yı, Mayıs 2012’de de Şişhane’de Gram’ı açtı.



Yeni Lokanta - Civan Er

İstanbul doğumlu Civan Er’in ailesi Çerkes ve Selanik kökenli olsa da mutfakta etnik lezzetler yerine alışıldık yemekler pişiyormuş. Civan Er ise dergilerde gördüğü yemekleri yapmaya çalışıp kendi kendine mutfakta zaman geçiriyormuş. Marmara Üniversitesi’nde iktisat eğitimi aldıktan sonra Londra’ya uluslararası ilişkiler okumaya gitmiş ve orada okul harçlığı için çalışması gerektiğinde hiçbir eğitimi olmadığı halde restoranlara aşçı yamağı olarak başvurmuş. Sonunda Sofra’nın sahibi Hüseyin Özer’le tanışır ve özer onu hemen St John’s Wood’daki yeni restoranına yollar. Böylece Civan Er’in mutfak hayatı profesyonel anlamda başlamış olmuş. Ve hayatının en önemli kırılma noktası: Haziran 2013’te bir ortakla Yeni Lokanta’yı açmak olmuş.