Üsküdar - Beykoz'daki Kahvaltıcılar

Yolu Üsküdar - Beykoz taraflarına düşen ve evleri İstanbul Anadolu yakasında olanlar için iyi bir kahvaltı yapıp yeni güne enerjik başlayabilecekleri Üsküdar - Beykoz tarafı en iyi kahvaltı mekanlarını derledik.

Pita Kuzguncuk

Parmaklarınızı yemeye ramak kalacak kahvaltı servisleri arasında serpme kahvaltı bulunmayan Pita Kuzguncuk’ta, her bir kahvaltı tabağı ismini Kuzguncuk’un sokaklarından alıyor. Örneğin, Bereketli tabağında ( 22 TL) domates - salatalık, haşlanmış yumurta, İzmir tulumu, eski kaşar, Ezine peyniri, bal kaymak, reçel, zahter, kuru meyve ve ceviz bulunuyor. Sucuklarını Tokat’tan, kavurmalarını Rize’den ve tahinlerini Konya’dan getirten mekanın satın alabileceğiniz şarküteri ürünleri de mevcut.  

istanbul Pita Kuzguncuk
Fotoğraf Kaynak: https://ssl.panoramio.com

İkinci Bahar

Mis gibi temiz havayı içinize çekip güzel bir kahvaltı keyfi yapabileceğiniz, yeşilliklerle süslü bir mekan burası. Taptaze ürünleri ile hazırladıkları serpme kahvaltısının (35 TL) yanına erik suyu (10 TL) sipariş edip hoş sohbetler eşliğinde güzel bir aile kahvaltısı yapmak pek güzel olurdu, değil mi? Ağaçların ve toprağın kokusu etrafı saran bahçesinde özellikle taze dereotu, nane ve peynirle süslenmiş otlu ve peynirli omletinden (10 TL) denemenizi tavsiye ederiz.

beykoz ikinci bahar restoran
Fotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Masum Mutfak

Sertifikalı ve tamamen organik ürünlerden hazırladıkları doyum olmaz kahvaltısı ile ünlü Masum Mutfak’ın kullandıkları malzemeler tamamen GDO’suz, ilaç ve herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan yetiştiriliyor. Kaymaklı toz kuru domatesli (7/9) ve reyhanlı taze soğanlı (7/9) gibi daha önce başka yerlerde tatmamış olabileceğiniz yedi farklı yumurta alternatiflerine sahip mekanda isterseniz tüm sadeleği ile sınırsız çay ikramı eşliğinde sunulan Masum Kahvaltı Tabağı’dan (25 TL); isterseniz de farklı bir arayışa girip, günün salatası veya kuru meyveler eşliğinde sunulan kızarmış ekşi maya ekmek dilimlerine sahip Ekmek Üstü Kahvaltı Tabağı’ndan (18 TL) sipariş edebilirsiniz.

kuzguncuk masum mutfak
Fotoğraf Kaynak: Masum Mutfak instagram hesabı

Betty Blue

Sıcacık ortamı ve yüksek tavanı ile huzurlu bir kahvaltı keyfi isteyenlerin doğru adresi burası. Hoş müzikler eşliğinde sundukları domates - salatalık, reçel, peynir çeşitleri, zeytin ve yeşillikten oluşan kahvaltısının (15 TL) yanına sıcacık menemeninden veya omletinden sipariş ederek sade ama leziz bir kahvaltı yapabilirsiniz.

kuzguncuk betty blue
Fotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

The Garden

Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak, tamamen doğa ile baş başa kalarak harikulade bir kahvaltı keyfi yapabileceğiniz The Garden, özellikle vakit ayırıp gelebilmek için hafta sonları tercih edilebilecek bir mekan. Birbirinden leziz kahvaltılıkları ile açık büfe kahvaltısını sabah saat 09.30’dan itibaren konuklarına sunuyor.

the garden kanlıca
Fotoğraf Kaynak: https://plus.google.com