Üsküdar İftar Mekanları Ramazan 2016

İftar yemeğini dışarıda yemek isteyenler için, İstanbul Anadolu yakasının en eski ve yeniliklere rağmen tarihi yapısını kaybetmeyen semti Üsküdar'da bulunan Üsküdar iftar mekanlarını sizler için yazdık.

Üsküdar Sözbir Royal Residence Hotel

Sözbir Royal Residence Hotel, Ramazan ayı boyunca sevdiklerinizle keyif ve lezzet dolu iftar geçirmeniz için Osmanlı mutfağı lezzetlerini sunuyor. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile inşaa edilen Sözbir Royal Residence Hotel’in kaliteli ve güler yüzlü hizmetini çok seveceğinizden ve oteli her daim tercih edeceğinizden eminiz.   

Siz değerli misafirlerini Ramazan İftar Menüsü ile ağırlamayı bekleyen Sözbir Royal Residence Hotel’in 2 farklı menüsü bulunuyor.

Menü 1 (Beyaz Et)

İftariyelikler
Kırmızı Biber Soslu Süzme Mercimek Çorbası
Avcı Böreği
Mantar Soslu Piliç Pirzola (Tereyağlı Pirinç Pilavı Eşliğinde)
Saray Tatlıları Büfesi: Cevizli Güllaç, Fırın Sütlaç, İrmik Helvası, Tel Kadayıf, Revani, Ekmek Tatlısı
Limitsiz Çay, Kahve ve Meşrubat

Menü 2 (Kırmızı Et)

İftariyelikler
Kırmızı Biber Soslu Süzme Mercimek Çorbası
Avcı Böreği
Hünkar Beğendi (Tereyağlı Pirinç Pilavı Eşliğinde)
Saray Tatlıları Büfesi: Cevizli Güllaç, Fırın Sütlaç, İrmik Helvası, Tel Kadayıf, Revani, Ekmek Tatlısı
Limitsiz Çay, Kahve ve Meşrubat

Fırsat Bu Fırsat aracılığı ile Sözbir Otel iftar menüsü fırsatını satın almanız mümkün.



Dilruba Cafe & Restaurant İftar

Üsküdar Fethipaşa Korusu içerisinde yer alan Dilruba Cafe & Restaurant iftar mekanları arasında ilk sırada olmayı her yönden hakediyor. Hem koru hem de Boğaz Manzarası ile şahane bir görüntü eşliğinde orucunuzu açmanın bedeli iftar’da açık büfe ve 75 TL. Sahur’da da açık olan Dilruba Restaurant’ın 35 TL’lik açık büfesi bulunuyor. 

dilruba-cafe-üsküdar-iftarFotoğraf Kaynak: dilruba.com.tr

Kız Kulesi İftar

Kız Kulesi her daim manzarası ve atmosferi ile vazgeçilmez lezzet mekanlarından olmuştur. Ramazan’da da hazırlayacağı tazecik malzemeleri ve lezzet dolu menüsü ile sizleri bekliyor olacak. Tahmini fiyat 160 TL. 

kız-kulesi-üsküdar-ramazanFotoğraf Kaynak: uzungoltur.net

Niyazi Bey İftar 

1965 yılından bugüne Üsküdar çarşısında olan nezih mekanında hizmet veren Niyazi Bey 2016 Ramazanında da İskender Kebabı ile misafirlerini ağırlamaya devam edecek. 

niyazibey-restaurantFotoğraf Kaynak: niyazibey.com

Kuleli Yakamoz İftar

Deniz manzarasının güzelliğine eşlik edecek fasıl keyfi ile iftar yapmaya ne dersiniz? Mekan iftar ve sahur için fix menüler belirlemiş. İftar için 85 TL ödeyerek iftar menüsü, sahur içinse 45 TL  ödeyerek açık büfe kahvaltı keyfiyle, orucunuzu en lezzetli şekilde tutabilirsiniz. 

kuleli yakamozFotoğraf Kaynak: yakamozbalik.com

Borsa Restaurant İftar

Eğer bütün gün aç kaldım akşam için kendi kültürümüzden bir şeyler yemeliyim diyorsanız Borsa Restaurant en doğru tercih olacak. Ana yemeklerin yanı sıra iftariyelik ve tatlılarında dahil olduğu fix bir menü hazırlayan mekan menü için 140 TL fiyat belirlemiş.

Fotoğraf Kaynak: borsarestaurants.com

Filizler Köftecisi İftar

Kız Kulesi manzarasına sahip Filizler Köftecisi’nde köfte, piyaz ve yanında iftariyelikler ile hem hesaplı hem de keyifli bir iftar yapabilirsiniz. Eğer iftar menüsü almak isterseniz kişi başı 64 TL, eğer çocuk menüsü alırsanız 32 TL ödemeniz gerekiyor. Filizler Köftecisi ayrıca sahurda da açık. Fırsat Bu Fırsat sitesinden Üsküdar Filizler Köftecisi iftar fırsatını satın alabilirsiniz.

Fotoğraf Kaynak: filizler.com

Bridge Restaurant İftar

Türk ve Dünya mutfağından lezzetler sunan Bridge Restaurant ile Nakkaştepe manzarasına karşı orucunuzu açabilirsiniz. 95 TL fiyat ile fix menü hazırlayan mekanda haftanın her günü farklı menü hazırlanacak ancak 1 ay boyunca her hafta aynı günler de aynı menüler sunuluyor olacak. 

bridge-restaurantFotoğraf Kaynak: yasamintatlari.blogspot.com

Katibim Restaurant İftar

Şemsipaşa Camii’nin heybetli manzarası eşliğinde açacağınız orucunuzu camii’den gelen ezan sesi ile daha anlamlı hale getireceksiniz. Mekan  bu yılda Osmanlı mutfağı ağırlıklı fix menü ile sizleri ağırlamaya hazırlanıyor. 

kaatibim-restaurantFotoğraf Kaynak: katibim.com.tr

Mabeyin İftar

Antep Mutfağının yöresel tatları ve kebap çeşitleriyle birlikte zengin zeytinyağlı menüsü ile de iftar sofranız için aradıklarınızı bulabileceğiniz Mabeyin Restauran’da fix menü fiyatı 90 TL. 

mabeyin-restaurantFotoğraf Kaynak: mabeyin.com

Seyr-et İftar

Eşsiz boğaz manzarası eşliğinde iftar yapabileceğiniz mekanda yemek sonrası yapacağınız Türk kahvesi ya da çay keyfi ile hem manzaranın tadını sonuna kadar çıkaracak hem de lezzetli yemekler ile damaklarınıza şenlik yaşatacaksınız. 

seyr-et-restaurant-üsküdarFotoğraf Kaynak: seyr-et.com

Cemile Sultan Korusu Hünkar Köşk İftar

Cemile Sultan Korusunun büyüleyici atmosferinde yer alan bu köşk yılın her ayı olduğu gibi Ramazanda da sizleri en güzel şekilde ağırlamak için hazırlanıyor. Fix menü hazırlayan mekanın bu menü için istediği tutar ise 90 TL.

cemila-sultan-yalısıFotoğraf Kaynak: cemilesultan.com