Yaşar İzzet'le Kız Kulesi'nde Keyifli Röportaj

mekan.com
23 Haziran 2016
253 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Aslen Çorumlu olan Şef İzzet Yaşar, 1976 Tekirdağ doğumlu. İlk okulun sonunda girdiği Anadolu Lisesi sınavlarında, Bolu Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’ni kazanıp yatılı olarak orada okumaya başlamış. Tercihlerini öğretmeni yaptığı için şefin böyle başarılı bir yol çizmesinin bir nevi ilk okul öğretmeni sayesinde olduğunu belirten Şef Yaşar İzzet, eğitim hayatını tamamladıktan sonra Fethiye Hill Side ve Klassis Resort Hotel gibi önemli mutfaklarda çalışmaya başlamış. Pek çok seçkin kuruluşun yiyecek içecek koordinatörlüğünün ardından 3 yıl önce Kız Kulesi Restaurant’a şef olarak gelmiş ve bu büyülü atmosferdeki mekanın menüsünde harikalar yaratmış. Küçük yaşlarda mutfakla tanışan Şef Yaşar İzzet, yıllardır çalıştığı tecrübeli ekibiyle yepyeni reçeteler denemeye ve damaklarda benzersiz tatlar yaratmaya devam ediyor.

Kız-Kulesi-Restaurant-Şef-Yaşar-İzzet

İmza Yemek: Rezene Soslu Levrek

Tekirdağlı olmasının da vermiş olduğu avantajla balığı çok iyi bilen Şef Yaşar İzzet’in reçetesi tamamen kendisine ait olan imza yemeği Rezene Soslu Levrek. Rezene ve zeytinyağı ile marine edilen Levrek ızgarada pişiriliyor. Üzerine rezene, soğan ve krema ile hazırlanan sos yayılıp brokoli konuyor. Levreğin diğer parçasıyla kapatılan ana yemek Krema, Kapari, sarımsak, limon suyu ve limon kabuğundan oluşan sos ve yabanmersini, taze kekik ve yıldız anason ile pişmiş arpacık soğanlar ile servis ediliyor; tabi bir de tabağın bir köşesinde, balığın yanında olmazsa olmazı papates püresi.

Kız-Kulesi-Restaurant-Şef-Yaşar-İzzet-Rezene-Soslu-Levrek

Birkaç sosla sunulan balığın hem kıvamında pişirilmiş olması hem de tüm soslarla lezzetli uyumu oldukça başarılı. Levreğinizin yanına en iyi eşleşen Şarap önerisini alabileceğiniz Kız Kulesi’nde, özel yemeklerin tercihi Rezene Soslu Levrek olabilir. Efsaneleriyle ve hikayeleriyle, denizin ortasında benzersiz bir konuma sahip olan Kız Kulesi’nde de böyle leziz bir deniz ürünü yemek yakışıkalır zaten. 

Keyifli röportajımız ve sıcak misafirperverliğinden dolayı Kız Kulesi Restaurant’ın başarılı şefi Yaşar İzzet’e çok teşekkür ederiz.