Yazın Tadını Çıkarabileceğiniz Mekanlar

Yazın kavurucu sıcak günlerinde tatile çıkamayıp İstanbul'da kalanlar için bu günleri daha çekilebilir kılabileceğiniz ve sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebileceğiniz birbirinden lezzetli menüye sahip mekanları sizler için yazdık.

Naif

Mekana girdiğiniz anda Ege havasını ruhunuzda hissedeceğiniz Naif, duvara asılı işlemeli tabakları mavi ve beyaz ağırlıklı renkleriyle oldukça şık bir dekora sahip. Ege’den gelen taptaze yiyeceklerle hazırlanan yemekler arasında en sevilen lezzetler pide ve mücver oluyor.

Naif İstanbulFotoğraf Kaynak: naifistanbul.com

Elio Sedef

Yaz aylarında tatile çıkamayıp İstanbul’da kalanlar için en keyifli yerlerden olan Sedef Adası'nda bulunan Elio Sedef, hem manzarası ve lezzet kalitesi hem de atmosferi açısından şahane bir mekan. İtalyan mutfağı ağırlıklı lezzetler sunan Elio’da günlük olarak taze balıkları da tercih etmenizi öneririz.

Elio SedefFotoğraf Kaynak: facebook.com/eliosedef/

Dondurmino

Alaçatı’da başlayıp Karaköy’e kadar gelen Dondurmino, leziz dondurmalarıyla yaz aylarında serinletici kurtarıcınız oluyor. Her damağa uygun orman meyveli, nutellalı, tiramisulu, kurabiyeli, incir ve cevizli, parça çikolatalı, vanilyalı ve Hindistan cevizli gibi birden fazla çeşit bulabileceğiniz Dondurmino’yu çok seveceksiniz.

DondurminoFotoğraf Kaynak: facebook.com/dondurminogelato/

Luzia İstanbul

Arnavutköy’de bulunan Luzia İstanbul, her damak zevkine hitap eden bir menüye sahip. Mantıdan falafele, kinoa salatasından şarküteri ve peynir tabaklarına kadar geniş çaplı menüsüyle misafirlerini ağırlayan Luzia, aynı zamanda enfes kokteyller de hazırlıyor.

Luzia İstanbulFotoğraf Kaynak: facebook.com/luziaistanbul/home

Mikla Restaurant

Seyrine doyum olmayacak bir manzaraya sahip olan Mikla’da tadım ve alakart olarak ayrılmış iki menü bulunuyor. Hem şık hem de ferah bir atmosferde sevdiklerinizle olmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz Mikla Restaurant, aynı zamanda ülkelerine göre ayırılmış zengin bir şarap menüsüne de sahip.

Mikla RestaurantFotoğraf Kaynak: themarmarapera.magiclick.net

Nicole Restaurant

Beyoğlu’nda konumlanmış olan Nicole, şefleri Aylin Yazıcıoğlu ve Kaan Sakarya’nın ellerinden çıkan şahane lezzetlerle bezenmiş tadım menüsünü sizlerle buluşturuyor. Burada özellikle de karides ve kalamar gibi deniz mahsüllerini denemelisiniz.

Nicole RestaurantFotoğraf Kaynak: nicole.com.tr

Yedi Masa

Ege’nin enfes lezzetlerini bir araya getiren Yedi Masa, dekorasyonuyla da yaza en çok yakışan mekanlardan. Adından da anlaşılacağı üzere sadece 7 masası bulunan mekanda yemekler de günlük olarak 28 kişilik yapılıyor. Modern meyhane kültürünün en iyi örneklerinden olan Yedi Masa’nın mezelerini, sıcak başlangıçlarını ve taptaze balıklarını çok seveceksiniz.

Yedi MasaFotoğraf Kaynak: ​facebook.com/yedimasa/