Yemeğin Üstüne Tatlı Niyetine İçilebilecek Kahveler

mekan.com
1 Eylül 2015
5 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Yemeğin üzerine tatlı iyi gider elbette, ancak iş kalorilere gelince bir dur demek zorunda kalabiliyoruz. Oysa hem tatlı zevkimizden vazgeçmeden hem de yemeğin üstüne kahve keyfi yapmak için düşük şeker oranları ile dilinizde kahve tadının yanı sıra farklı tatlar da bırakacak, yapılışı kolay kahveler içebilirsiniz. Peki, neler mi bunlar? Buyurun: 

Coconut Iced Coffee

Bir bardak hindistan cevizi sütü, yarım su bardağı toz şeker ve yarım çay kaşığı vanilya ekstresi veya tozunun mikserde karıştırılmasıyla elde edilen hindistan cevizi aroması ile beş bardak demlenmiş soğuk filtre kahvenin enfes uyumunu göreceğiniz Coconut Iced Coffee’de yapılacak son işlemler arasında karışımın üzerine 4 - 5 yemek kaşığı çikolata sosu ilave etmek kalıyor. Kişinin tercihine bağlı olarak donut ile servis edilen bu enfes kahve, yemek sonrası tatlı - kahve keyfini yaşayabileceğiniz bir lezzet veriyor. 

Coconut Iced Coffee
Fotoğraf Kaynak: https://www.pinterest.com

Espresso Martini

Özellikle kokteyllerde tercih edilebilecek Espresso Martini, üç yemek kaşığı ile hazırlanmış espressoya bir yemek kaşığı votka, 1,5 yemek kaşığı kahlua eklenmesi ile yapılıyor. Üzerine de üç dört tane öğütülmemiş kahve çekirdeği eklediniz mi içilmeye hazır demektir. İçerisindeki alkolden ötürü de kahve tadı eşliğinde çakır keyif olacaksınız.

Espresso Martini
Fotoğraf Kaynak: https://www.pinterest.com

Buzlu Türk Kahvesi

Yemeğin üzerine en çok tercih edilen Türk kahvesi, yazın sıcak havasından kurtulmak için buzlu denenebilir. Özellikle günün yorgunluğunu atmak için birebir olan buzlu Türk kahvesi, normal Türk kahvelerinden biraz farklı. 2 tatlı kaşığı Türk kahvesine yarım su bardağı su ve şekerli içenler için toz şeker ilave edilip kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor. Soğuduktan sonra benmari usulü eritilen 90 gram çikolata ve 2,5 su bardağı süt eklenip blenderda karıştırılıyor. Servis sırasında buz küpleri de ilave edilince, artık tek yapmanız gereken enfes buzlu Türk kahvenizi yudumlamak oluyor.

Buzlu Türk Kahvesi
Fotoğraf Kaynak: https://www.pinterest.com

Irish Coffee

2 bardak soğutulmuş filtre kahveye 1 tatlı kaşığı vanilya şurubunu ilave edilip, kahve tozları ve krema ile süslendirilen Irish Coffee’yi bu şekilde içebileceğiniz gibi farklılık yaratıp, viski veya Irish cream şurubu ilave ederek de deneyebilirsiniz.

Irish Coffee
Fotoğraf Kaynak: http://www.entertainingcouple.com/​

Cafe Mocha Punch

Kalabalık gelen misafirlerinize yemek sonrası ikram edebileceğiniz bir kahve kendisi. 4 su bardağı espressonun içine 3 yemek kaşığı kakao tozu, yarım çay kaşığı vanilya özü ve çay kaşığının ucu ile tarçını ekleyip çırptıktan sonra buzdolabında bir süre bekletin. Soğuduktan sonra bir su bardağı süt ve yarım litre vanilyalı dondurmayı karışıma ilave edip karıştırma işlemine geçebilirsiniz. Üzerine bir süzgeç yardımı ile kakao veya tarçın tozunu serpiştirip, servis esnasında da çırpılmış krem şantiden eklediniz mi her şey tamamdır. Geriye sadece misafirlerinizden övgüler duymak ve enfes kahvenizin tadını çıkarmak kalıyor.

Cafe Mocha Punch
Fotoğraf Kaynak: http://shewearsmanyhats.com/

Peppermint Mocha

225 gram çikolatalı sütü ısıtıp içine 225 gram toz veya filtre kahve, bir tatlı kaşığı nane şurubu ile 1 - 2 tatlı kaşığı çikolata şurubu ilave ediyoruz. Soğumasını bekliyoruz ve soğuduktan sonra ezdiğimiz nane şekerlerini ve krem şantini ekliyoruz. İşte karşınızda nefis Peppermint Mocha! Nane aroması ile farklı bir tat yaratan mochayı serin serin içerken tadına bayılacaksınız.

Peppermint Mocha
Fotoğraf Kaynak: http://anightowlblog.com/

Birbirinden enfes tatlı niyetine içebileceğiniz kahvelerin neler olduğunu öğrendiğinize göre geriye sadece yapmak kalıyor, değil mi? Ah durun vaktiniz mi yok? O zaman hazıra konarak gidebileceğiniz en iyi kahveciler için İstanbul'daki 3. Dalga Kahveciler listemizi inceleyebilirsiniz.