Yetişen Alıyor, Son Portakallar Bunlar

mekan.com
4 Mart 2016
3 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
C vitamini deposu portakal, kışın sembol meyvelerinden biri. Fakat kışla beraber portakal da bize veda etmek üzere. Biz de şu son portakalları iyi değerlendirelim dedik ve portakalla yapılabilecek 5 enfes tarifi sizlerle paylaşmak istedik. 

Portakallı Kurabiye



Malzemeler:  2 portakal, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 250 gr tereyağı, 1.5 su bardağı toz şeker, 3.5 su bardağı un

Hazırlanışı: Geniş bir kaba, bir portakalın iç kısmını ve kabuğunu rendeleyin. Diğer portakalın sadece kabuğunu rendeleyin. Küp doğranmış tereyağını, şeker ve yumurtanın akını ilave edip iyice yoğurun. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirip üzerlerine yumurtanın sarısını sürün. Üzerleri kızarıp çatlayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Portakal Reçeli



Malzemeler: 6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu), 4 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyu, yarım limon suyu.

Hazırlanışı: Portakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakalların suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın. Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın. Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin ve loş bir yerde saklayın.

Diğer reçel tarifleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Portakallı Ve Yoğurtlu Smoothie



Malzemeler: 1 adet portakal, 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım limon suyu, yarım mango ve buz.

Hazırlanışı: Portakalın kabuğunu ayıklayıp içini ve diğer tüm malzemeleri blendera atıp, güzelce karıştırın. İsteğe göre tarçın ya da taze nane de ekleyebilirsiniz.

Diğer smoothie tarifleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Portakallı Kereviz Yemeği



Malzemeler: 1 kilo kereviz, 3 adet havuç, 1 adet iri soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet büyük patetes, 2 su bardağı portakal suyu, tuz, sıcak su.

Hazırlanışı: Kerevizleri bol su ile yıkayın, sonra küp şeklinde doğrayın ve bir kenarda bekletin.
Soğanları ince ince doğrayıp bir tencere içerisinde, zeytinyağında soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine tuzu ve havuçları da ilave edip hepsini kavurun. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Patatesleri kerevizlerle birlikte tencereye ilave edin. Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip kaynatın. Kaynamaya başlayınca, 2 bardak portakal suyunu kerevizlere ekleyin. Portakallı kereviz yemeğiniz taşana kadar yemeği kaynatın. Kereviz yemeğinin içerisindeki sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

Portakallı Kek



Malzemeler: 1,5 su bardağı toz şeker, 3 adet yumurta, Yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 1 paket kabartma tozu, 3 su bardağı un, 1 kahve kaşığı tarçın.

Hazırlanışı: 1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurtayı çırpın. Yarım su bardağı ayçiçek yağı,1 su bardağı sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyunu katın ve 3 su bardağı unu azar azar ilave edin. 1 paket kabartma tozunu da una karıştırmayı unutmayın. Son olarak da 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğunu kek hamuruna karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın. Boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 çay kaşığı tarçın serpin ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirin. Portakallı kekin üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.