Yılbaşı Gecesi Sonrası Gidilebilecek Çorbacılar


Yorucu bir yılbaşı gecesinden sonra midenizi rahatlatacak besinler yiyip içmeniz en doğru şeylerden olacaktır. Özellikle yılbaşının ertesi günü erken kalkmak istemeyeceğiniz için hem kahvaltı niyetine hem de midenizi toparlamanız için en doğru seçenek iyi yapılmış bir çorba olacaktır. Biz de İstanbul'un En İyi Çorbacılar listesini hazırladık.

Tarihi Cumhuriyet İşkembe Salonu

İstanbul’un en eski işkembecilerinden olan  Tarihi Cumhuriyet İşkembe Salonu, yılların deneyimi ile çorba konusunda oldukça iddialı. Özellikle damak tadınıza göre pul biber ve sarımsak ile lezzetine lezzet katacağınız işkembe çorbasını mutlaka denemelisiniz.

Tarihi Cumhuriyet İşkembe SalonuFotoğraf Kaynak: tr.foursquare.com

Lale İşkembecisi

Beyoğlu ve Caddebostan şubeleriyle sevilen çorbacılardan olan Lale İşkembecisi, işkembe çorbasının leziz adreslerinden fakat mideniz daha dinlenmiş olduğu bir günde mutlaka denemenizi öneririz.

Lale İşkembecisiFotoğraf Kaynak: laleiskembecisi.com.tr

Çiya Kebap

Her damak tadına göre çorba bulabileceğiniz Çiya’da ezogelin, kelle paça, tandır ve alaca çorbaları en çok tercih edilenlerden. Bunların dışında 100’e yakın çorba çeşidi yapılıyor. Farklı tatlar denemek istenler Çiya’nın birbirinden güzel çorbalarından seçebilir ve yeni yılın ilk gecesini bu lezzetlerden biri ile kapatabilirsiniz.

Çiya KebapFotoğraf Kaynak: gezimatik.com

Gürem İşkembe

Eğer günü Silivri'ye yakın bir yerde bitirecekseniz, evinize ya da otelinize gitmeden Gürem İşkembe'ye mutlaka uğramanızı öneririz.

Gürem İşkembeFotoğraf Kaynak: facebook.com/GuremIskembeSalonu/

Hacıbey İşkembecisi

1990 yılında açılan Hacıbey İşkembecisi’nde kelle paça çorbasını da deneyebilirsiniz. Bu efsane lezzeti çok seveceğinizden eminiz.

Hacıbey İşkembe SalonuFotoğraf Kaynak: http://harbiyiyorum.com

Şayan İşkembe

Enfes işkembe, damar, kelle paça ve süzme mercimek çorbası içebileceğiniz Şayan İşkembe’nin, kokoreçinin de son derece lezzetli olduğu biliniyor. Beşiktaş’ta bulunan Şayan İşkembe’nin fiyatları da oldukça makul.

Sayan İşkembeFotoğraf Kaynak: http://hafifmuzik.org

Hünkar Lokantası

Nişantaşı’nda anne yemekleri yiyebileceğiniz Hünkar Lokantası’nda çorba çeşitleri günlük olarak hazırlanıyor. Yılbaşı gecesinin sonunda Hünkar’a uğrayabilir, leziz mercimek ve paça çorbasıyla içinizi ısıtabilirsiniz.

Hünkar LokantasıFotoğraf Kaynak: eksitarif.com

Sarıhan Gusto

Etiler’de hizmet vermekte olan Sarıhan Gusto’nun favori lezzeti boncuk taneli işkembe çorbası olmasına  rağmen, şırdan tuzlama, damar tuzlama, dana ayak paça, kuzu ayak paça, kuzu kelle paça çorbalarının da tadına bakmadan geçmeyin deriz.  Yılbaşından sonra midenizi bir nebze rahatlatmak için birbirinden lezzetli çorbaları Sarıhan'da bulabilirsiniz.

Sarıhan GustoFotoğraf Kaynak: night-plus.com

Kiva Han

Çorba konusunda en iddialı mekanlardan biri olan Kiva Han’ın birden fazla çorba çeşidi var; alaca çorba, kömeç çorbası, muhliye çorbası, patatesli bulgur çorbası, pazı çorbası, kırmızı bacak çorbası, yarpuz çorbası ve soğuk çorba gibi daha sayamadığımız leziz çorbalar. Galata Kulesi'nin hemen yanı başında bulunan mekanın dillere destan bir manzarası var. 2015'i bitirip 2016'ya gireceğiniz eğlence dolu bir yılbaşı sonrasında son durağınız Kiva Han olabilir.

Kiva Han - GalataFotoğraf Kaynak: http://galatakivahan.com/