Yılbaşı'nda Alınabilecek Hediyeler

mekan.com
14 Aralık 2015
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Yeni yıla sayılı günler kala hepimiz, yeni yılda sevdiklerimize ne hediye alacağız diye düşünmeye başladık. Sıradan olmasın, kullanabileceği birşey olsun, bunu geçen yılbaşı almıştım derken sardı bizi bir telaş. Ama sakin olun! Biz sizler için düşündük, taşındık, araştırdık ve yeni yılda alınabilecek en güzel hediyelerle ilgili yardımcı bir rehber hazırladık.


Fotoğraf Kaynak: instagram.com

En kıymetlilerimiz anne - babalarımız, kardeşlerimiz, dedelerimiz ve büyükannelerimizle rehberimize başlıyoruz. Her ne kadar onlar ‘’Ay hiç gerek yok, birşey alma, sizler en büyük hediyesiniz’’ deseler bile, özel günlerde küçük hoşluklar onları çok mutlu edecektir. Son zamanlarda oldukça popüler olan vintage dükkanlardan her bütçeye uygun bulabileceğiniz, eskiye dair ürünler ile büyüklerinize nostaljik bir yeni yıl yaşatabilirsiniz. Örneğin, annenize gençliğinde taktığı dönem küpeleri veya kıyafetler; babanıza da fötr bir şapka ya da plaklarını dinleyebileceği bir gramofon alabilirsiniz. Bunlar için Kuzguncuk’taki harika mekan Vertigo Eskici’ yi ve dönem dizilerinin, filmlerinin vazgeçilmez mekanı Beyoğlu’ndaki By Retro’yu mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Fotoğraf Kaynak: instagram.com

Büyükanne ve dedeniz için ise Karaca’nın, Ajda Pekkan, Müjdat Gezen, Ara Güler gibi önemli sanatçıların tasarladığı çift kişilik kahve fincanı setlerinden alarak hem onları mutlu edebilir hem de unicef’e de destek olabilirsiniz. 

Fotoğraf Kaynak: krcshop.com

Çocuklarınıza, küçük kardeşlerinize ve yeğenlerinize, kitap ve kırtasiye mağazalarında rahatlıkla bulabileceğiniz boyama kitaplarını, boya kalemleriyle paketleterek hediye edebilirsiniz. Ayrıca sahibinin hobi olarak başlayıp, on beş yıldır bebek ürettiği, Teşvikiye’deki Düğme Bebek’ten alacağınız şipşirin el yapımı oyuncaklar küçüklerin gözdesi olabilir.

Fotoğraf Kaynak: dugmebebek.com 

Ve gelelim sevgiliye alınabilecek hediyelere. Oyuncak ayı, gömlek, parfüm, kazak klişelerinden bıktım, fincandan yastığa fotoğraflarımızı bastırmadık yer de kalmadı diyorsanız, size alternatif önerilerle geliyoruz. Kız arkadaşa alınabilecek hediye seçeneği oldukça çok. Ama kızları memnun etmekte bir o kadar zor. Özellikle mutfakta zaman geçirmeyi, size elleriyle lezzetli yemekler yapmayı seven kız arkadaşınıza Karınca Design’ın birbirinden renkli ve eğlenceli mutfak eşyalarından almanızı öneriyoruz. Bunun yanında Lemur Store’dan alacağınız eğlenceli desenlerdeki sırt çantaları, en güzel zamanlarınızı fotoğraflayacağınız çeşit çeşit lomo kameralar da sevgilinizi mutlu edecektir. 


Fotoğraf Kaynak: facebook.com

Sırada belki de en zorlanılan konu var; erkek arkadaşa hediye! Kravat, gömlek ve bir dönemin moda hediyesi boxerları ve adeta belediye tarafından dağıtılmış dönemin modası kol saatlerini artık unutmanın zamanı geldi de geçiyor. Erkek arkadaşınıza başkasında kolay kolay göremeyeceği, keyifle kullanabileceği hediyelikler almanız için ilk adres Retro Bird. Retro bir tetris, konsept tasarlanmış kol düğmeleri, birbirinden eğlenceli USB bellekler ve telefon kılıfları sevgiliniz için hem kullanışlı hem de farklı olacaktır. Lemur Store’da bulabileceğiniz farklı desende ve modelde ayakkabılar, çeşit çeşit tasarım kol saatleri ve yaz, kış rahatlıkla kullanılabilen, rengarenk bufflar da  erkek arkadaşınız için şahane yeni yıl hediyesi olabilir. Fotoğraf Kaynak: retrobird.com.tr

Aile ve sevgililerden sonra, sıra şimdi de arkadaşlara hediye seçmeye geldi. Ofis arkadaşlarınız için Lügat 365 Güzel Kelimeler Dükkanı’ndan alabileceğiniz, üzerinde rengi, sesi, ahengi güzel kelimelerin yazdığı defterlerin ve bez çantaların arkadaşlarınızın hoşuna gideceğini düşünüyoruz. Ayrıca Mozaik Design’ın, birbirinden güzel yastıklarıyla ve George Nelson imzalı duvar saatleriyle yeni yılda dostlarınızın yaşam alanlarını farklılaştırabilirsiniz. Sağlıklı beslenmeye dikkat eden doğalcı arkadaşlarınız için ise Olive Farm'ın zeytin, zeytinyağı ve badem ürünlerinden oluşan bir sepet tercih edebilirsiniz. Patronunuz için Cihangir’de bulunan, tasarım seramik eşyalar satan Neonithic’ten alacağınız hoş bir hediye makbule geçecektir. Unutmadan söyleyelim, başarılı oyuncu Ceyda Düvenci'nin, mutlulukla ilgili tavsiyeler paylaştığı ''Meli Melek Ajandası'' da arkadaşlarınız ya da patronunuz için harika bir seçim olabilir. ''Meli Melek Ajandası''na lidyana.com'dan ulaşabilirsiniz. 


Fotoğraf Kaynak: mozaikdesign.com, guzelkelimelerdukkani.com, arkofcrafts.com

Yazımızın sonuna gelirken genel olarak etrafınızda kitap okumayı seven herkese kitap almanızı tavsiye etmeden geçemeyeceğiz. Bunun için sayfamızda daha önce yayınladığımız ‘’Günümüzde Popüler Olan 10 Türk Klasiği’’ ve ‘’İstanbul’daki En İyi 10 Sahaf’’ yazılarımız bu konuda size yardımcı olacaktır. 

Son olarak Hayat bizlere verilen en güzel hediye. Birbirimize mutluluk ve huzur dağıttığımız nice yıllar dileriz. 

 
50x50

2016 tamamlanma yılı olucak, yarım kalan herşey bütünde birleşecek.anlaşmasızlıklar uyumsuzluklar, anlayış ve kavuşmalarla taçlanacak...

9 yıl önce