Yoksa Siz Hala Pinnertest Yaptırmadınız mı?

mekan.com
13 Haziran 2016
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Son dönemde gerek sosyal medyada gerekse basında sıkça karşımıza çıkan Pinnertest’in ne olduğunu ve neden yaptırıldığını biliyor musunuz? Ünlü isimlerin, sporcuların, beslenmesine özen gösteren ve beslenme ile ilgili sağlık sorunları yaşayan herkesin başvurduğu Pinnertest ile tanışmaya hazır olun!

Pinnertest
Fotoğraf Kaynak: facebook.com

Pinnertest Nedir?

Sağlıklı diye yediğimiz herhangi bir besine karşı vücudumuz olumsuz tepki vermeye başlayabilir. İşte bu olumsuz tepki ''Gıda İntoleransı'' olarak adlandırılıyor ve kilo almanın yanı sıra kronik pek çok hastalığa sebebiyet veriyor. İşte Pinnertest de sizin hangi besinlere karşı böyle olumsuz durumunuzun olduğunu açığa çıkarıyor. 

Vücudumuzda çeşitli enzimlerin olmayışı, bağırsak florasında bozukluklar veya geçirgen bağırsak sendromu gibi hastalıklar, besinlerin bağırsakta düzgün aminoasitleri oluşturacak şekilde parçalanmasını engeller ve gıdalar kana parçalanmadan geçerler. Savunma sistemi bunlara yabancı bir madde gibi muamele yapar ve aynı bir bakteriye veya virüse saldırdığı gibi savunma sistemini harekete geçirir. Bu saldırının neticesinde vücutta enflamasyonlar oluşur ve yan etkiler belirmeye başlar. Yükselen CRP değerleri en başta halsizlik, metabolizma yavaşlaması, bağırsak problemleri gibi semptomlara yol açar. Kişinin aynı gıdayı, farkında olmadan düzenli tüketmesi durumunda daha birçok kronik hastalık gelişmeye başlar. Özetle, Gıda intoleransı (besin intoleransı), kişiye özel olarak, belirli gıdaların sindirim güçlüğünü ifade eder. Gıda İntoleransı (besin intoleransı) geçici veya kalıcı olmak üzere ikiye ayrılır.

Pinnertest-Kilo
Fotoğraf Kaynak: facebook.com

Geçici Gıda İntoleransı Nedir?

Belli dönemlere özgü olarak, kişinin önerilen süre o gıdayı tüketmemesi gerektiği tespit edilebilir. Bu durumda tespit edilen gıdadan bir süre uzak kalmak gerekir. Geçici Gıda İntoleransına, belirli bir gıdanın aşırı tüketimi, bazı gıda katkılarına vücudumuzun geçici olarak verdiği olumsuz tepkiler, polen sezonu gibi özel dönemlerin vücudumuzda etkileri, soğuk algınlığı, grip veya çeşitli virütik hastalıklar, antibiyotik kullanımına bağlı oluşan Candida gibi  çeşitli bağırsak mantarları, kadınlarda ovulasyon sırasında veya adet öncesi zamanlarda rastlanması daha muhtemeldir. Gebelik öncesi veya sonrası hormonal değişiklikler de geçici gıda intoleransına (besin intoleransına) neden olabilir.

Kalıcı Gıda İntoleransı Nedir?

Bir gıdayı sindirmek için gerekli olan bir enzimin vücutta eksikliği veya kronik geçirgen bağırsak sendromu hastalığı söz konusu ise, o gıda kalıcı olarak gıda intoleransındadır ve tüketilmemelidir.

Gıda İntoleransı Ve Gıda Alerjisi Arasındaki Fark Nedir?

Gıda alerjisi erişkin nüfusun yaklaşık % 2′sini etkiler ve oldukça nadirdir. Bir alerjik reaksiyon sırasında, vücudun bağışıklık sistemi ‘işgal’ edildiğine inanır ve yanlışlıkla zararlı olduğunu düşündüğü yiyeceği uzaklaştırmak için IgE (İmmünglobulin E) antikorları üretir. Bu durumda vücudun tepkisi hafif ya da hayati derecede şiddetli olarak değişebilir. Alerjinin aksine, gıda intoleransı, genelde hayatı tehdit edici olmayan, ancak birçok uzun süreli hastalığa sebep olan biyolojik reaksiyonlardan oluşur. Gıda alerjisinden farklı olarak IgE (İmmünglobulin E) antikorları değil igG antikorları üretilir. Gıda intoleransı gıda alerjisinden çok daha yaygındır ve Dünya nüfusunun yarıdan fazlasını etkiler.

Pinnertest-HalsizlikFotoğraf Kaynak: facebook.com

Pinnertest Nasıl Yapılıyor?

Dünyanın en gelişmiş teknolojileri kullanılarak aktif ve pasif intoleransları tespit edebilen Pinnertest, gıda intoleransını geçici ve kalıcı olarak ayırt edebilmesiyle ön plana çıkıyor. Eski testlerin en büyük handikapı olan bu ayrımı, yepyeni teknoloji ve laboratuar çalışmalarıyla aşan Pinnertest, onlarca çıkan sonuçları birkaç taneye indirmeyi başarıyor. Eski teknoloji testlerde kullanılan Elisa tabletleri artık yerini, yeni teknoloji Microplatelere bıraktığı için de, koldan değil parmak ucundan alınan birkaç damla kan Pinnertest için yeterli oluyor.

Sebze-Meyve-Pinnertest

Pinnertest içerisinde etlerden deniz mahsüllerine, sebze meyveden baharatlara, hububattan içeceklere kadar toplamda 200 gıdayı inceleme altına alıyor. Dilerseniz 120 gıdadan oluşan testi de tercih edebilirsiniz. Kan alımı yapıldıktan yaklaşık 15-20 gün sonra da mail yoluyla tüm sonuçları görebilirsiniz. Belki de fazla kilolarınızın ve onlardan kurtulamayışınızın, romatizmal, deri, bağırsak, mide ve migren gibi pek çok hastalığınızın ve sürekli kendini yorgun hissedişinizin nedeni tükettiğiniz gıdalar olabilir. Daha sağlıklı bir yaşam için Pinnertest yaptırmanızda büyük fayda var. Eğer siz de bu gibi rahatsızlıklardan şikayetçiyseniz Şişli’de bulunan Pinnertest Türkiye, konusunda uzman ekibiyle sizlere yardımcı olacaktır.

Sağlıklı günler!