Yumurtalı Pratik Tarifler

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi, yemeksiz zamanların acil kurtarıcısı, tatlı tuzlu herşeyin içinde bir şekilde kendine yer bulan buzdolaplarının olmazsa olmazı yumurta ile neredeyse her öğün için ayrı bir lezzet hazırlayabilirsiniz. İşte yumurta ile yapabileceğiniz pratik enfes tatlar!

Patatesli Omlet



Malzemeler: 3 adet patates, 5 adet yumurta, maydanoz, tuz ve karabiber.

Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve güzelce kızartın. Ayrı bir kapta yumurtaları tuz ve karabiber ile çırpın. Doğradığınız maydanozları da yumurtaya ekleyip karıştırın. Tavaya aldığınız kızarmış patateslerinizin üzerine yumurtayı döküp, tavanın ağzını kapatın. Birkaç dakika içinde omletiniz hazır olacak.

Sebzeli Krep



Malzemeler: 4 adet yumurta, bir çay bardağı süt, un, iki yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, 1 adet kırmızı paprika biber, bir adet kabak, 1 adet sivri biber, maydanoz, lor peyniri.

Hazırlanışı: Yumurtaları iyice çırptıktan sonra, süt, zeytinyağı, tuz ve unu katıp çırpmaya devam edin. Karışım ne çok sıvı ne de çok koyu kıvamlı olmalı. İkisinin arasında akışkan bir kıvam en uygunu. Teflon tavada yağ koymadan, malzemeyi tüm yüzeyi ince bir şekilde kaplayana kadar yayın. Her iki tarafını da eşit şekilde pişirin. Başka bir tavada bir kaşık zeytinyağında küp küp doğradığınız biberleri ve kabağı birkaç dakika soteleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra maydanozları da ekleyip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra lor peynirini de sebzelere katıp güzelce karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kreplerin arasında servis yapabilirsiniz.

Eggs Florentine



Malzemeler: 1 yuvarlak kepekli sandviç ekmeği, yarım demet kuzu ıspanak, 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı sirke, 2 yumurta, kırmızı pul biber.
Hollandez sos için: 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi, 2 yemek kaşığı su, 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber, 4 yumurta sarısı, 250 g tereyağı, yarım limonun suyu, tuz, karabiber

Hazırlanışı: Sandviç ekmeğini ortadan ikiye kesip kızartın. Ispanakları iri kıyıp zeytinyağında hafif soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Yumurtaları yapmak için bir sos tenceresinde suyu kaynatın sirke katıp yumurtayı kırın. Yumurtanın akı katılaşana kadar pişirip kevgir ile sudan çıkartın. Diğer yumurta için de aynı işlemi tekrarlayın. Hollandez sos için, sirke, su ve biber tanelerini bir tavaya alarak kaynama noktasına getirin. Ocağı kısıp bir dakika hafifçe kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışımı başka bir kaba aktarıp içine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın. Bir sos tenceresinin yarısına kadar su doldurup kabı üstüne yerleştirin. Karışım kıvama gelene kadar çırpın. Eritilmiş tereyağını çırpmaya devam ederek çok yavaş ekleyin. Limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir servis tabağına üst üste olacak şekilde sırasıyla kızarmış sandviç ekmeği, sotelediğiniz kuzu ıspanak, poşe usulü pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin. Yumurtanın üzerine hollandez sos gezdirin. Kırmızı pul biberle tatlandırıp servis yapabilirsiniz.

Yumurtalı Piyaz

Fotoğraf Kaynak: blogspot.com

Malzemeler: 2 su bardağı kuru fasulye, taze soğan, maydanoz, domates, 2 adet yumurta, 1 adet kırmızı soğan, zeytinyağı, limon, sirke, tuz, tahin.

Hazırlanışı: Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün suda güzelce haşlayın. Çok fazla pişmemesine dikkat edin ve soğumaya alın. Taze soğan, maydanoz, domates ve kırmızı soğanı fasulyelerle karıştırın. Yumurtaları haşlayıp, dilediğiniz şekilde kesin ve karışımın üzerine yerleştirin. Zeytinyağı, sirke, limon suyu, tahin ve tuzu da karıştırıp üzerine dökün. Piyazınız hazır.

Yumurtalı Hamburger



Malzemeler: Hamburger ekmeği, kıvırcık salata, domates, yumurta, soğan. Köfte için; kıyma, soğan, sarımsak, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber.

Hazırlanışı: Köfte malzemelerini iyice yoğurup, hamburger ekmeğinin içine sığacak şekilde kızartın. Hamburger ekmeğinin içine sırasıyla salata, dilimlenmiş domates, köfteyi yerleştirin. Bir tavada şekerle karameliz ettiğiniz soğanları da köftelerin üstüne ekleyin. Teflon bir tavada pişirdiğiniz yumurtayı da en üste koyarak, diğer hamburger ekmeği ile kapatın. 

Afiyet olsun.