Yurt Dışı Seyahatlerinizde İşinize Yarayacak 5 İpucu

Yurt dışı seyahatleri, kimilerini yeni yerler keşfedecek olmanın heyecanıyla doldururken, kimilerinin korkulu rüyası olabiliyor. Korkmanıza hiç gerek yok! Bu küçük ipuçları sayesinde korkularınızı bir kenara bırakıp, yurt dışı seyahatinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yurt-Dışı-SeyahatiFotoğraf Kaynak: communitytimes.me
 

Kolay cümleleri aklınızda tutmaya çalışın


Hayat kurtaracak ipuçlarının en başında, seyahat edeceğiniz ülkede konuşulan dile ait, işinizi kolaylaştıracak kelime ve cümleleri öğrenmek geliyor. Yeni yerler keşfederken pek fazla turistin olmadığı bir yere denk gelirseniz, en azından derdinizi anlatabilmek için birkaç kelime ya da cümle kalıbı bilmek sizin için oldukça yararlı olabilir. Karnınız acıkıp, bir yere oturmaya karar verdiğinizde garsona ne istediğinizi anlatamamak ya da otele dönmek için sadece konuşulan yerel dili bilen bir taksiciye denk gelmek sizin için oldukça zorlu bir deneyim olabilir. Bu sebeple fazladan öğreneceğiniz birkaç kelime, tatil keyfinizin bozulmasını engelleyip heyecanla başka ülkeler için plan yapmanızı sağlayacaktır.
 

Telefonunuzun ayarlarını gözden geçirmeyi unutmayın


Yurt dışında telefonunuz can kurtarıcınız olacağından, seyahate çıkmadan önce telefonunuzun ayarlarını yaptırmayı unutmayın! Acil durumlarda işlemlerinizi online olarak halledebilmek oldukça önemli. Bunun için yurt dışına çıkmadan önce kullandığınız operatöre göre tarife ve internet ayarlarınızı mutlaka yaptırmalısınız. Gerekirse ayarlarınızda gideceğiniz ülkeyi göz önünde bulundurarak değişiklik yapın ki seyahate çıktığınızda sorunsuz bir şekilde kolayca iletişim kurup, işlemlerinizi halledebilin.

Yurt-Dışı-Seyahat-Cep-TelefonuFotoğraf Kaynak: operacdn.com
 

Teknolojinin tüm nimetlerini kullanın


Hepimizin bildiği gibi günümüz teknolojisi hayatımızı oldukça kolaylaştırmakta. Teknolojinin kolaylaştırdığı şeylerin en başında, yurt dışı seyahatlerini bizim için daha kolay hale getirmesi geliyor. Hayatımızı bu kadar kolaylaştırmasının en büyük sebebi tabi ki akıllı telefonlar. Her nereye gidersek gidelim mutlaka yanımızda olan cep telefonları artık bir “Alo!” demenin ötesine geçip; sözlük, harita hatta mekanları keşfeden küçük kitapçıklar görevi görüyor. Size de bütün bu teknolojinin nimetlerinden faydalanıp yurt dışı seyahatinizin tadını çıkarmak kalıyor. En büyük nimetlerinden biri tabi ki telefonunuza indirebileceğiniz sayısız uygulama! Gideceğiniz ülkenin yerel uygulamalarına göz atıp; metro, otobüs hatlarını gösteren ya da en yakınınızdaki ATM cihazlarını listeleyen uygulamaları telefonunuza indirmeyi unutmayın. 
 

Bana bir şey olmaz demeyin, belgelerinizi yedekleyin


Heyecanla çıktığınız yurt dışı tatilinizin kabusa dönmemesi için, benim başıma gelmez diye düşünmeyin ve nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi önemli belgelerinizin mutlaka ama mutlaka yedeklerini alın. Bu önemli belgelerin fotokopilerini çektirin, hatta mümkünse bu belgeleri her an ulaşabileceğiniz dijital bir ortama aktarın. Bu belgelerinizi aktaracağınız dijital ortam, size hem belgelerinize her an ulaşabilme avantajını hem de belgeleri tekrardan kopyalayıp, indirebilme imkanı sunacak. 

Yurt-Dışı-Seyahat-PasaportFotoğraf Kaynak: listabuzz.com
 

Ölçü birimleri kafanızı karıştırmasın


Seyahat edeceğiniz ülkenin ölçü birimleri, sizin her zaman kullanıp alıştığınız ölçü birimleriyle aynı olmayabilir; bu sizi şaşırtmasın. Gideceğiniz yolu “kilometre”lerle hesaplıyorsanız, Amerika ve İngiltere gibi bilindik ülkelerdeki “mil” sistemi kafanızı biraz karıştırabilir. Bunun aynısı ziyaret edeceğiniz ülkenin para biriminin farklı olması için de geçerli. Sürekli alıştığınız birimleri, pek aşina olmadığınız birimlere çevirmek biraz yorucu olabilir. Bunun için de yine telefonlar yardımımıza koşuyor ve birbirinden farklı ölçü birimlerini çevirme uygulamalarıyla bize derin bir nefes aldırıyor. En bilindik uygulamalardan olan myConvert gibi uygulamalarla, ihtiyacınızın olduğu her anda ölçü birimlerini hızlıca çevirebilir, tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Ana Fotoğraf Kaynak: ​uaf.edu