Yanında Pilav Olmazsa Olmaz Enfes Sulu Yemekler

Türk Mutfağı’nda, neredeyse her yemeğin yanına yakışan öyle bir şey var ki, o da kuşkusuz pirinç pilavı. Sağlıklı ya da değil, bu tartışmalara hiç girmeden, mis gibi has tereyağı ile yapılmış pirinç pilavının, yanında servis edildiği şahane sulu yemekleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dikkat, bu yazı iştah açıcı unsurlar içerir :)

Kuru Fasulye



Pilav dendiğinde aklımıza ilk gelen sulu yemek tabiki kuru fasulye. Hele ki fasulyeler, şeker fasulye ise tadından yenmez. Bunun için İstanbul’daki ''Fasuli''ye mutlaka uğramalısınız.

Karnıyarık



Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle, kıyma ve patlıcanın mükemmel uyumunu bir araya getiren karnıyarık, pilavsız eksik kalacak sulu yemeklerden biri.

Tas Kebabı

Fotoğraf Kaynak: hurrem.com

Türk Mutfağı’nın sultanı tas kebabı, kendi başına da gönüllerimizi fethetse de, yanında pilavla önünde düğme ilikletir.

Bezelye Yemeği



Seveni var sevmeyeni var ama bezelye, hem çok sağlıklı hem de gerçekten çok lezzetli. Diğer pek çok sebzeyle uyum sağlayabilen bezelyeyi pilavsız yemek haksızlık olur. 

İslim Kebabı



O baharatlı enfes köfteyi, patlıcan dilimlerine sarıp sarmalayarak pişirilen en özel kebap çeşitlerinden islim kebabına söyleyecek söz bulamıyoruz. Ama tabi yanında pilav lütfen :)

Patlıcan Oturtma



''Patlıcan yemeği işte bu’dur'' dedirten, daha adı geçtiğinde ağızların suyunu akıtan, mutfağımızın efsane lezzetlerinden biri daha, patlıcan oturtma. Böyle zengin ve leziz bir mutfağa sahip olduğumuz için şükretme sebebimiz adeta.

Tavuk Sote



Hint mutfağına biraz merakınız varsa ve köri baharatı seviyorsanız, tavuğunuzu mutlaka körili sote olarak pişirmeyi deneyin. Sosuna biraz da krema eklerseniz tadından yenmez.

Köfte



Pilav deriz de köfte yazmaz mıyız hiç! Soğan, sarımsak, kimyon ve maydanozla yoğurulmuş enfes cızbız köfteyi pilavsız öksüz bırakmayın. Asırlık mekan ''Filibe Köfte''de dillere destan bir köfte yiyebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Taze Fasulye



Yazın en çok pişirilen, bol soğanlı ve püf noktası bir küp şekerle pişirilmesi olan, anne elinden çıkmış taze fasulyenin yanında bir de cacık varsa, ziyafet çekiyorsunuz demektir.

Hepsinin Yanında Mutlaka: Cacık



Bunca şahane yemekten bahsedip cacığı eklemeseydik gece uyuyamazdık. Pilav ve sulu yemek ikililerinin yanına yoğurtlu tarifler çok iyi olacaktır. Ayrıca anne elinden çıkmış gibi, enfes sulu yemekler yemek için ''Sulu Yemek Yenilebilecek Mekanlar'' listemize göz atmanızı öneririz.

Afiyet olsun.