Asitane Restaurant

4.8
Toplam 5 kullanıcı
0 (212) 635 79 97 , 0 (532) 755 95 44
Derviş Ali Mah Kariye Camii Sok. No: 6 Edirnekapı Fatih, İstanbul
Reyhan Arslan
13 Yorum 13 Takipçi
En İyi Osmanlı Mutfağı listesinde Asitane Restaurant için oy verdi. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Asitane Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Asitane, sektörden farklı grupları çağırarak, 2015 yılında menüsüne ilave etmek istediği lezzetleri tattırıp, görüşlerimizi, anket formlarını doldurarak belirtmemizi istedi. Bu değerli davete, KanGurular grubunu da çağırarak bizi onore ettiler. Nazik davetleri için öncelikle teşekkür ederim. O dönemin tarifleri ve lezzetleri belli fakat bu lezzetlerin bu döneme uyarlanıp, müşterileri de memnun etmesi gerekiyor. Bu anlamda yaptıkları bu uygulama çok başarılı, tebrikler..Geri dönüşlerin, doğru karar vermelerinde, çok etkili olacağını düşünüyorum. Tadımda, Kapak Böreği [1844, Melceü't-Tabbahin (Mehmet Kami)], Şalgam Turşusu [XV. Yüzyıl, Müntahab-ı Şifa], Semüz Oğlak Kebabı [XV. Yüzyıl, Müntahab-ı Şifa], BalHelvası [XV. Yüzyıl, Müntahab-ı Şifa], Meyveli Taş Kadayıfı [Halviyyat (Osman Kerim Efendi)] yemekleri ve tatlıları sunuldu. Genel olarak sunulanlar lezzetliydi, dediğim gibi sadece bu dönem damak tadına göre biraz ayarlama yapmaları gerekiyor. Kapak Böreği'nin lezzeti ve kıvamı başarılıydı fakat iç harçtaki baharat (sanırım kakuleydi) baskındı. Şalgam Turşusu'nun sertliği ve lezzeti başarılıydı, gül suyu oranı biraz daha azaltılabilir.Semüz Oğlak Kebabı, lezzet başarılıydı, ilk turda gelen et biraz lifliydi sonra gelen daha yağlı ve yumuşaktı. Etin değişkenliğinden kaynaklanan farklılıklar vardı. Etin yanında sunulan narlı, ıspanaklı ve safranlı pilavlar lezzetliydi. İç pilav muhteşemdi. En son sunulan tatlıları çok başarılı buldum. Fıstıklı bal helvası muhteşemdi. Meyveli taş kadayıfında ki meyve lezzetleri tatlıyla çok uyumluydu. Baharat ayarlamaları yapılıp iyi oğlak eti bulunabilirse yukarıdaki bütün lezzetler 2015 menüsünde rahatlıkla sunulabilir ve müşteriler tarafından beğenilir diye düşünüyorum. Bu mekana, davet vasıtasıyla ilk defa geldim, servis çok başarılıydı. Mekan çok şık. Tavan yüksekliğinin biraz az olmasından dolayı, biraz basıklık hissi oluşuyor. Davet boyunca çalınan müzikler, ikram edilen beyaz ve kırmızı şaraplar başarılıydı. Tekrar tekrar ziyareti hak eden bir mekan.."
İko Keşifte
209 Yorum 86 Takipçi
Asitane Restaurant'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Asitane Fatih'te Kariye Müzesi'nin yanı başında. Bu müze ziyaret bakımından İstanbul'da 3. sırada yer alıyor. Bu sebeple müşterilerin belli bir kısmını turistler oluşturuyor. Zaten restoranın üst katında konaklama imkanı da mevcut. Mekan sahipleri her konuda çok titizler. Bunu harika bir karşılama, güleryüz ve yemeklerden önce verdikleri tarihsel bilgilerden anlıyorsunuz. Batur Bey Saray Mutfağı konusunda ulaşabildiği her belgeye ulaşıyor, araştırıyor, denemeler yapıyor ve onu günümüze ulaştırıyor. Malzeme konusunda da çok dikkatliler. Batur Bey'in keyifli anlatımlarıyla mekanın kış menüsünü denedik. Kavata Çorbası ile başladık. Kavata domatesin yeşil hali gibi bir sebze. Çorba resimdeki renk ama tadı aynı domates çorbası gibi. Kavatanın kendisinden gelen ekşilik limon sıkılmış gibiydi, herkes bayıldı bu çorbaya. Bazar böreği mayalı açma hamurun içerisine kabak, peynir çeşitleri ve taze soğan konularak susam yağında kızartılıyor. Soğanı biraz azaltılırsa iyi olur. Ama yine de bayılarak yedim. Keşkek üzerinde kuzu eti harikaydı. Sade keşkeki beğeneceğimi sanmazdım ama o şekilde bile güzelmiş. Hafif tarçın ve kimyon eklemesiyle enfes olmuştu. Uskumru dolmasına neden Unutma Beni dendiğini internetten bi okuyun derim:) Neyse bu yemek bana çok hitap etmedi ama eminim çok seveni vardır. Tatlı olarak gelen Sembuse hafifliğiyle altın vuruş oldu. Sembuse üçgen demek, Türkçedeki karşılığı ise samsa. Şeker, dövülmüş badem ve miskli iç hazırlanıp yufkaya sarılarak kızartılır ve gülsulu şerbete atılıp üzerine tarçın atılır. Şarap olarak Likya İsinda, Podalia, Wineyards, Kızılbel ve Bornova Misketi yemeklerimize eşlik etti. Hepsinin de içimini beğendim. Şaraptan çok anlamasam da damak tadıma uygunlardı:) Ekmeklere anti parantez açmak isterim. İçlerindeki mahlep sebebiyle kaç adet yedim hatırlamıyorum:)"
Fuat Şimşek
123 Yorum 59 Takipçi
Asitane Restaurant'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"Asitane Osmanlı Saray mutfağının 25.yılını kutladığı bu yıl aynı zamanda 2015 menüsünün tanıtımına davetliydik. Yemeğe geçmeden önce kısa bir kokteyl düzenlendi bu arada arkadaşlarla sohbet edip bir iki kadeh birşeyler içtik. Daha sonrasında masalarımıza geçtik, Tadım menüsünün başlangıcı Kapak böreğiydi 1844, Melceü't - Tabbahin Aşçıların sığınağı adlı kitaptan alınmış bir tarif (Mehmet Kamil) Böreğin iç malzemesi satır kıyması ,dolmalık fıstık, badem ve çeşitli baharatlarla yapılmış oldukça zengin ve tatmin edici bir lezzetteydi.Şalgam turşusu XV.yüzyıl Müntebah-ı Şifa çok leziz ve az tuzlu olması güzeldi. Sonrasında gelen rengarenk pilavlar hem görsel hemde damağa hitap eden güzellikteydi. Nar suyu,safranlı ve ıspanak suyundan yapılan pilavlar görsel hafızamızı doyurmaya yetti. Ana yemek olarak gelen Semüz Oğlak Kebabı, iç pilavla birlikte sunuldu. Benim damak zevkime çok uygun bir lezzetteydi ancak etin bazı bölümleri lifliydi . Yemekten sonra tatlılarımız sunuldu Bal helvası ve Meyvalı taş kadayıfı . Bal helvası tipik bir un helvası bal ve antep fıstığıyla yapılmış hem rengi hem de tadı itibariyle benim bu gece en çok beğendiğim tat oldu. Ortam ambians yemeğe müzikleriyle eşlik eden müzisyenler işletme sahiplerinden Batur bey herkes çok iyi ev sahipliği yaptılar. Osmanlı Saray mutfağını denemeniz için doğru adres burasıdır. Fatih te Kariye müzesinin yanında. #KanGurular instagram.com/kangurular instagram.com/fuattadımda"
Fuat Şimşek
123 Yorum 59 Takipçi
Asitane Restaurant'ı takip ediyor. 10 yıl önce
Öznur U.
0 Yorum 0 Takipçi
Asitane Restaurant'ı takip ediyor. 11 yıl önce