Pare Baklava Bar

4.9
Toplam 7 kullanıcı
0 (212) 230 72 73
Teşvikiye Mah Şakayık Sok. No: 32 Şişli, İstanbul
Enes Kılıç
1 Yorum 0 Takipçi
En İyi Baklavacı listesinde Pare Baklava Bar için oy verdi. 9 yıl önce
Gül K.
6 Yorum 1 Takipçi
En İyi Baklavacı listesinde Pare Baklava Bar için oy verdi. 9 yıl önce
Murat G.
0 Yorum 4 Takipçi
En İyi Baklavacı listesinde Pare Baklava Bar için oy verdi. 9 yıl önce
Özge Işık
9 Yorum 56 Takipçi
En İyi Baklavacı listesinde Pare Baklava Bar için oy verdi. 9 yıl önce
Gultekin Uğur
152 Yorum 64 Takipçi
Pare Baklava Bar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Teşvikiye'de bar açılmış, hem de Gaziantep baklavası satıyor dediler. Biz de merak ettik :) Gaziantepli bir arkadaşımızın tadınıdığı olan ve Pare Baklava Bar'ı işleten Şeyda Hanım, KanGuruların bu merakını gidermek için bizleri davet etti. Sağolsunlar abisi ile birlikte de bizleri gayet güzel ağırladılar. Önden çeşit çeşit kahkeler ikram edildi, özellikle fıstıklısı muhteşemdi. Antep'te bu kadar iyisini yememiştim. Kahkelerin yanında, cevizli sucuk, fıstıklı ve narlı lokum da vardı. Bunlar da taze ve lezzetliydi. Bu tatlı başlangıçtan sonra karışık baklava tabağı ve Türk kahvesi istedik. Baklavalar, ılık, taze ve bol fıstıklıydı. Fıstık kalitesini de çok beğendim. Siirt vs. değil gerçek Antep fıstığından yapıldığı çok belli. Karışık baklava tabağındaki tüm çeşitler başarılıydı. Türk kahvesi harika bir sunumla servis edildi. Lezzeti de güzeldi. Bu tabakla, tatlı doyumuna ulaşmışken üzerine diğer Antep lezzetleri geldi. Susamlı ve fındıklı helva ve günün diğer ilginç lezzeti, fıstıklı helva. Arasında fıstıklı katmanları bulunan sıkıştırılmış saray helvası gibi düşünebilirsiniz. Esasen kış lezzeti olan bu helvayı Antep'te de yapan tek bir yer kalmış. Böyle farklı ve özel lezzeti tattığım için mutlu oldum. Bunların üzerine Antep dondurması ikram edildi, sahlep yoğunluğu anlamında Maraş dondurmasına yakın ve az şekerliydi. Benim beğenime uyan bir dondurmaydı. Ortam, sunumlar ve servis başarılı. Kaliteli baklavayı, sıcak mermerde muhafaza edip günlük olarak sunmaları, bu başarının sırrı olsa gerek. İstanbul'da, şık bir ortamda, uygun fiyata, Antep'te yiyebileceğiniz lezzete yakın Gaziantep baklavasını yiyebileceğiniz en iyi mekan bana göre burası. Canınız tatlı istediğinde Pare Baklava Bar'da duble veya tek baklava atıp, alışverişe devam edebilirsiniz..."
Erdi Karakütük
288 Yorum 79 Takipçi
Pare Baklava Bar'a yorum yaptı. 9 yıl önce
"Gaziantep baklavası Teşvikiye’de. Baklava denince akla kuşkusuz Gaziantep gelir. Oraya gidip meşhur yerlerde veya herhangi bir baklavacısında yiyenler İstanbul’da kolay kolay baklava beğenmezler. Anca bazı kebapçılar, steakçiler – baklavayı Antep’ten getirtiyoruz – derlerse beğenme ihtimali doğar. Ben de karışık duygularla gittim yeni açılan Pare Baklava Bar’a. Nişantaşı’na yakışır şıklıkta bir iç mimarisi var. Ev sahipleri güleryüzlü, misafirperver ve heyecanlı. Zahter çayı eşliğinde karışık tatlı tabağı ile başladık. Kare baklava, dolama, şöbiyet. Sonrasında havuç dilimi. Şehrin en iyi 5 baklavacısı sıralamasına girer bana göre. Gaziantep’ten sipariş vermeye gerek kalmamış. Amaçları da bu alışkanlığı yok etmek zaten. Akşam simit fırınının kahkesi, fıstıklı kurabiyeler, sadece Antep’lilerin bildiği fıstıklı helva diğer exclusive lezzetleri. Gaziantep’e gidemiyorsanız Pare Baklava Bar Gaziantep’i ayağınıza getirdi, deneyin.."
Fuat Şimşek
123 Yorum 59 Takipçi
Pare Baklava Bar'a yorum yaptı. 10 yıl önce
"21 Mart 2015 tarihinde #KanGurular olarak mekanı ziyaret ettik. Mekan Nişantaşı ile Teşvikiye arasında Şakayık sokakta Nilüfer hatun İlkokulunun yakınında bulunmakta. Baklavalarının günlük olarak Gaziantepten geldiğini öğrendiğimiz mekanın en gözde ürünlerini sırasıyla denedik. İlk önce zahter çayı ile başladık daha sonrasında ,kare baklavası şöbiyeti ,fıstıklı dolaması, ve havuç dilimi geldi,söylerken bile içim ürperdi şimdi orada olmak ve bu resimdekilerin hepsine saygıyla ve sevgiyle yaklaşmayı yakinen temasta bulunmayı kim istemez offf offffff. -Bunları yerken bir yandan da mekan sahibiyle sohbet ettik kendileri Gaziantepliler çok eski tekstilcilermiş maalesef işler istedikleri gibi gitmemiş haliyle Gaziantepli olupta bu lezetleri yakinen görüp bilmek bir başkadır ve bir vesileyle bu işe girmişler bence çokta iyi etmişler. Bizzat Gaziantepten sonra baklava almaya değecek bir yer keşfetmenin mutluluğuyla diğer lezzetlerinde tadına baktık kahkeler de gevrekti taze taze yedik bir yandan cevizli fıstıklı sucuk susamlı helva vs tattıktan sonra yağlı kağıda sarılmış gizli bir lezzet daha geldi masamıza. Mekan sahibi bunu bize çok gizli bir tarifmiş gibi sundu ve anlattı renkler süperdi fıstık yeşili ve beyaz bu bir helva çeşidi ama yediğim diğer helva çeşitlerinden farklı biraz tereyağlı saray helvasını andırıyor tadı ama daha güzelini hayal edin ve fıstıklı olduğunu düşünün. Bu kadar zorlamayayım sizi hayal kurup düşüneceğinize birgün yolunuzu düşürün ve deneyin selamımızı da iletmeyi unutmayın :)) #KanGurular kangurular.com"